۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۴
تعداد بازدید: ۱۶۰۰۳۷
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی می‌تواند به رقابتی شدن بازار کمک کند، گفت: در ایران تعداد بازار‌های رقابتی محدود است و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی موجب می‌شود برخی از ارگان‌های دولتی که یک کالا را در انحصار خود داشتند، نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
کد خبر: ۱۶۵۷۶
نویسنده : مجتبی آزادیان

حذف ارز ترجیحی می‌تواند به رقابتی شدن بازار کمک کند

جمشید عدالتیان شهریاری در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی خطوط، با اشاره به مصائب ارز‌های موازی در اقتصاد، اظهار کرد: هرچه قدر ارز‌های موازی در اقتصاد کاهش یابد اقتصاد توسعه یافته‌تر خواهد بود در واقع یکی از مولفه های پیشرفت اقتصادی قیمت وارز‌های شناورتری برخوردار خواهد بود.

وی با بیان اینکه چند نرخی شدن قیمت‌ها که شامل ارز نیمایی و ... است سبب بروز بسیاری از مشکلات در اقتصاد خواهد شد، گفت: چند نرخی شدن قیمت‌ها باعث می‌شود تعادل عرضه و تقاضا بهم بخورد و این امر سبب تورم در جامعه می‌شود.

کارشناس اقتصادی افزود: تک نرخی شدن قیمت‌ها فشار را از بودجه کشور کم می‌کند و این امر سبب کم شدن تورم و حرکت به سوی اقتصاد سالم می‌شود.

عدالتیان شهریاری بیان کرد: در ابتدا دولت اقدام به دادن ارز ۴۲۰۰ به کالا‌های اساسی کرد و سپس دست به اصلاح اقتصادی کرد و این امر سبب می‌شود که مردم خودشان را به قیمت‌های موجود وفق دهند

وی با بیان اینکه چند نرخی بودن قیمت‌ها با رشد دلالان و بهره مندی کشور‌های همسایه از ارز۴۲۰۰ تومانی رابطه مستقیمی دارد، خاطرنشان کرد: چند نرخی شدن باعث خروجی ارز، تقاضای کاذب، فشار به عرضه و بودجه کشور  و ... می‌شود.

کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ریشه مشکلات جامعه نرخ ارز نیست، بلکه نرخ تورم است، عنوان کرد: به دلیل تورمی که در کشور وجود دارد پدیده چند نرخی به وجود آمده که این معضل تاثیر به سزایی برمعشیت اکثر افراد جامعه علی الخصوص قشر ضعیف دارد.

عدالتیان شهریاری متذکر شد: تقاضای کاذب سبب تورم وتورم باعث افزایش بی‌رویه قیمت کالا‌ها خواهد شد.

وی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی می‌تواند به رقابتی شدن بازار کمک کند، عنوان کرد: در ایران تعداد بازار‌های رقابتی محدود است و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی موجب می‌شود برخی از ارگان‌های دولتی که یک کالا را در انحصار خود داشتند، نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و این امر باعث می‌شود که بازار رقابتی ایجاد شود.

کارشناس اقتصادی در خصوص مزایای بازار‌های رقابتی عنوان کرد: ایجاد و توسعه بازار‌های رقابتی باعث می‌شود که کیفیت کالا افزایش یابد و قیمت آن‌ها کاهش یابد و در واقع عرضه کنندگان برای تولید با کیفیت با یکدیگر به رقابت بپردازند.

عدالتیان شهریاری بیان کرد: در اقتصاد نمی‌توان جزیره‌ای عمل کرد چرا که تمام عوامل خرد و کلان بر یک دیگر تاثیر می‌گذارند، به عبارتی بیش ۷۰۰متغیر اقتصادی بر نرخ ارز تاثیر گذار است.

وی با بیان اینکه اعطای یارانه و یا کالا برگ درمان موقت به حساب می‌آید، عنوان کرد: در این شرایط تورمی اتخاذ چنین تصمیماتی باعث می‌شود که به اقتصاد سالم دست یابیم.

برچسب ها: ارز ترجیحی یارانه نقدی رقابتی شدن بازار کالابرگ الکترونیکی کالابرگ
ارسال نظر
آخرین اخبار