۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۲
تعداد بازدید: ۱۹۱۵۹۱
رئیس خانه معدن استان همدان گفت: ارقام نشان می‌دهد همدان می‌تواند سهم بالایی از این تجارت را داشته باشد، اما هم اکنون با چهار دهم درصد سهم پائینی داریم.
کد خبر: ۲۷۹۶۶

کشف ذخایر لیتیوم در همدان | اقتصاد استان متحول می شود

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، رحیم مرتضایی رئیس خانه معدن استان همدان با تاکید بر ضرورت توجه به ظرفیت‌های معدنی در اتاق بازرگانی همدان گفت: همدان جزو سه استان برتر کشور در زمینه بهره مندی از سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی است ضمن اینکه ایران هم جزو ۱۰کشور برتر دنیا در همین بخش به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه گردش مالی سنگ‌های قیمتی در دنیا با یک هزار میلیارد دلار رقم بسیار بالایی را نشان می‌دهد، گفت: این ارقام نشان می‌دهد همدان می‌تواند سهم بالایی از این تجارت را داشته باشد، اما هم اکنون با چهار دهم درصد سهم پائینی داریم.

معدن سنگ بسیار قیمتی یاقوت کبود در همدان وجود دارد، اما متأسفانه سرمایه‌گذاری خوبی برای آن انجام نشده است



رئیس خانه معدن استان همدان بابیان اینکه معدن سنگ بسیار قیمتی یاقوت کبود در همدان وجود دارد، اما متأسفانه سرمایه‌گذاری خوبی برای آن انجام نشده است، گفت: باید برای جذب سرمایه‌گذار این معدن تلاش کرد.

مرتضایی با تاکید بر اینکه همدان در بخش کانی‌های نسوز هم جزو برترین‌هاست؛ ادامه داد: چهار معدن نسوز آندلوزیت در استان همدان وجود دارد که پتانسیل بسیار قابل توجهی برای سرمایه‌گذاری در استان محسوب می‌شوند.

همدان جزو بهترین‌ها در ذخایر دولومیت کشور محسوب می‌شود
وی با یادآوری اینکه همدان جزو بهترین‌ها در ذخایر دولومیت کشور محسوب می‌شود، گفت: نهاوند دارای بزرگترین ذخایر دولومیت کشور با عیار بسیار بالاست که می‌تواند در تولید فلز منیزیم که فلزی استراتژیک محسوب می‌شود و در صنایع هواپیمایی کاربرد دارد استفاده شود، اما در این بخش هم سرمایه‌گذاری کافی انجام نشده‌است.

رئیس خانه معدن استان همدان با بیان اینکه در زمینه کانی‌های فناورانه که در صنایع الکترونیک کاربرد دارد هم به همین‌شکل کار چندانی انجام نشده، اما امیدواریم موردتوجه قراربگیرد، گفت: ذخیره لیتیوم در استان همدان شناسایی شده و جای کار روی آن بسیار است چراکه ارزش افزوده بالایی دارد و اقتصاد استان همدان را متحول خواهد کرد.

وی اضافه کرد: برای اولین بار زمین شناسان ایرانی موفق به کشف دو معدن لیتیوم در دشت قهاوند شدند به طوری که میزان ذخایر کشف شده هشت میلیون و ۵۰۰ هزارتن کانسنگ لیتیوم برآورد شده است.

معادن شدادی، معدن طلای الوند، معدن نقره در ایوک و معدن خورزنه و چشمه‌های تراورتن ساز از ظرفیت‌هایی هستند که در جذب توریسم موثر خواهند بود



مرتضایی در ادامه بابیان اینکه نکته قابل توجه اینکه همدان معادن با جاذبه توریستی هم دارد که می‌توان از آن‌ها برای جذب گردشگر استفاده کرد؛ گفت: معادن شدادی، معدن طلای الوند، معدن نقره در ایوک و معدن خورزنه و چشمه‌های تراورتن ساز از ظرفیت‌هایی هستند که در جذب توریسم موثر خواهند بود.

وی با یادآوری اینکه در استان همدان یک هزار و ۲۰۰ تحصی کرده بخش معدن داریم و که پتانسیلی برای این بخش هستند، گفت: توجه به معدن در اقتصاد استان همدان موثر بوده، اما چند چالش سد راه آن قرار گرفته است.

رئیس خانه معدن استان همدان بابیان اینکه متاسفانه معارضین محلی اجازه نمی‌دهند بهره برداران به خوبی کارکنند، گفت: منابع طبیعی از فعالیت‌های معدنی جلوگیری می‌کند و بیشترین درگیری با بخش معدن را منابع طبیعی دارد

برچسب ها: #صنایع معدنی #تحلیل بازار لیتیوم #توسعه معادن #کشف معادن
ارسال نظر
آخرین اخبار