دکتر کوروش صمد پور در گفتگو باخبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، درباره بایدها ونبایدهای تغذیه برای بیماران دیابتی، گفت: دیابت یک بیماری مزمن است و زمانی رخ میدهد که لوزالعمده انسولین کافی تولید نمیکند یا بدن نمیتواند انسولین تولید شد را مصرف و وارد سلول کند، انسولین هورمون کنترل کننده قندخون است.
وی ادامه داد: دیابت نوع ۱ وابسته به انسولین، هم در دوران کودکی وهم بزرگسالی رخ میدهد و زمانی اتفاق میافتد که لوزالمعهده انسولین کافی تولید نمیکند و باید برای جبران کمبود انسولین، انسولین تزریق شود.
دکتر صمد پور افزود: از علائم دیابت نوع ۱ پرخوری، افزایش تعداد دفعات دفع ادرار، تشنگی و نوشیدن زیاد آب میتوان اشاره کرد.
وی ادامه داد: دیابت نوع ۲ غیر وابسته به انسولین، زمانی رخ میدهد که بدن نمیتواند انسولین تولید شده را استفاده کند که این نوع دیابت در نتیجه اضافه وزن و چاقی، تغذیه نادرست و نامتعادل وعدم فعالیت بدنی اتفاق میافتد وعلائمی شبیه نوع ۱ دارد، اما خفیفتر است.
متخصص تغذیه افزود:از نکات کلی تغذیه در افراد مبتلا به دیابت، میتوان به کاهش مصرف کربوهیدارت ساده مانند مربا، عسل، قند وشکر، افزایش مصرف سالاد و سبزیجات، مصرف میوههای با شاخص گلایسمی پایین، مصرف نان سبوسدار به جای نان سفید، عدم حذف وعدههای غذایی و خودداری از مصرف زیاد برنج سفید اشاره کرد.
وی همچنین یادآورشد: ریزش مو، اختلال هورمونهای تیروئیدی، افزایش ریسک ابتلا به پوکی استخوان، ایجاد اختلال عصبی، افزایش احتمال افسردگی، تغییرات شدید خلق و خو، بیماریهای مرتبط با کمبود ویتامین و افزایش ریسک آسیب دیدن استخوان و بروز شکستگیها از عوارض رژِیمهای سخت، خود سرانه و غیرعلمی است.