۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۸
تعداد بازدید: ۲۲۶۱۸۰
متخصص روانشناسی در گفتگو با خطوط مطرح کرد:
در یک پژوهش با بررسی بیش از ۱۵ هزار بیمار مبتلا به بیماری‌های معده مشخص شد که ازهر ۵ نفر بیمار، ۴ نفرشان هیچ نوع علت جسمی برای بیماریشان نداشتند و از همین رو ترس، استرس شدید، نگرانی، افسردگی و... علت عمده بسیاری از بیماری‌های گوارشی در این افراد بوده است.
کد خبر: ۱۶۰۹۵

مراحل درمان معده درد عصبی چگونه است؟

دکتر رضوان محاب در گفتگو با خبرنگارپایگاه خبری تحلیلی خطوط درباره مراحل درمان معده درد عصبی، گفت: اگر فردی علائمی مانند حالت تهوع یا نفخی را تجربه کند که با هیچ بیماری گوارشی ارتباط نداشته باشد، پزشکان ممکن است به معده درد عصبی اشاره کنند.

مراحل درمان معده درد عصبی چگونه است؟ فراز و نشیب‌های عاطفی یکی از عوامل اساسی زخم‌های معده است
وی با بیان اینکه معده درد عصبی مثالی واضح از زمانی است که احساسات فرد، بر روی بدن تاثیر می‌گذارند ادامه داد: در یک پژوهش با بررسی بیش از ۱۵ هزار بیمار مبتلا به بیماری‌های معده مشخص شد که ازهر ۵ نفر بیمار، ۴ نفرشان هیچ نوع علت جسمی برای بیماریشان نداشتند و از همین رو ترس، استرس شدید، نگرانی، افسردگی و...علت عمده بسیاری از بیماری‌های گوارشی در این افراد بوده است.
وی با بیان اینکه علائم شایع معده درد عصبی از جمله احساس دلشوره واضطراب، سفت شدن، سوزش، گرفتگی درمعده، احساس لرز، نفخ مکرر، ناراحتی و احساس ضعف در معده، حالت تهوع، سوء هاضمه یا سیری زودرس هنگام غذا خوردن، افزایش ادرار و دفع مدفوع است،افزود: دقت کنید کودکان معمولاً علائم معده درد عصبی را ممکن است متفاوت از بزرگسالان توصیف کنند. مثلا از رفتن به مدرسه خودداری کنند یا مکرراً درد معده را گزارش دهند بدون آنکه علائم دیگری از عفونت را نشان دهند.
چه زمانی بهتر است به پزشک مراجعه کنید؟
متخصص روانشناس ادامه داد: اگر بیش از چند روز دچار اختلالات گوارشی خفیف تا متوسط دستگاه گوارش شده اید، باید با پزشک خود مشورت کنید، یا اگر علائم شما متوقف شده، ولی دوباره برمی گردد، پزشک شما ممکن است آزمایشاتی را انجام دهد یا شما را به یک متخصص ارجاع دهد تا هرگونه مشکل پزشکی جدی که ممکن است باعث ایجاد علائم شده باشد را رد کند.
محاب یادآورشد:اگر مشخص شود که شما علائم سیستم گوارشی عملکردی مربوط به اضطراب، افسردگی و... را دارید، باید به روانپزشک و روانشناس مراجعه کنید.
وی داد: دارو‌های تجویز شده توسط روانپزشک همراه با روان درمانی و تحریک الکتریکی مغز، می‌تواند با کاهش اضطراب، افسردگی و...کمک موثری در کاهش و درمان معده درد عصبی شما داشته باشد.

مراحل درمان معده درد عصبی چگونه است؟ فراز و نشیب‌های عاطفی یکی از عوامل اساسی زخم‌های معده است
محاب افزود: در مواردی تحریک مغز با درمان‌های نوروتراپی یکی دیگر از درمان‌های نوینی است که به واسطه آن می‌توان اضطراب و اختلالاتی که عامل معده درد عصبی است را درمان کنند.
متخصص روانشناس یادآورشد: فلسفه تحریک مغز با نوروتراپی به این صورت است که، برخی مواقع در افراد مضطرب، افسرده و... فعالیت نواحی از مغز از حالت طبیعی خارج می‌شود که می‌توان به کمک تحریک الکتریکی یا مغناطیسی آن نواحی را تحت تاثیر قرار داد تا فعالیت سلول‌های عصبی تنظیم شده و اضطراب، افسردگی و...فرد کاهش یابد و از همین رو با کاهش اضطراب، افسردگی و عوامل دیگر معده درد عصبی کاهش پیدا می‌کند و در نهایت اینکه درمان عوامل استرس زا می‌تواند به کاهش علائم معده درد عصبی و بهبود کیفیت زندگی کمک کند.

برچسب ها: افسردگی سوزش معده اضطراب عفونت دستگاه گوارش
ارسال نظر
آخرین اخبار