مهم نیست که چه کسی چه میگوید. مهم نیست که چرا بعد از هزار و چهارصد و اندی سال وقایع عاشورای حسینی را چگونه تحلیل کنند. مهم نیست که مراسمی سنتی برگزار شود و یا ظاهری نوین داشته باشد.
پرسش خطوط بعد از چند دهه تلاش برای رسیدن به سینمای اسلامی
در سینمای قبل از انقلاب ایران نشانی از حسین (ع) و قیام عاشورا نیست. البته این موضوع طبیعی هم هست. هم به این دلیل که سینمای ایران در آن سالها از نظر توان فنی و تکنیکی قابلیت پرداخت به تاریخ را نداشت، و هم این که در کلیت سینمای ایران در آن روزگار جز رویاسازی و داستانپردازی رویکرد دیگری انگار تعریف نشده بود...
حکم گِل مالیدن به سر و صورت در دستههای عزاداری
پرسش: آیا گل مالیدن به سروصورت و لباس در دستههای عزاداری ائمه جایز است؟
پاسخ: به مقدار کم مانعی ندارد ولی به صورتی که در برخی از مناطق انجام میدهند و حوضچه از گل درست کرده و در آن وارد میشوند جایز نیست.
نقش زنان در سوگواریهای حسینی
مراسم عزاداری یکی از اصلیترین مولفههای فرهنگ دینی و شیعی است که محبان اهل بیت (ع) بر برگزاری آن در طول سالها متوالی اهتمام ورزیدهاند. اگر چه در سالهای اخیر نیز شاهد هستیم، سوگواری در ماه محرم با شکوهمندی بسیاری برگزار میشود؛ اما یکی از نکتههای که در این برگزاریها با انتقاد همراه بوده، نقش زنان در این مراسمها میباشد. زنان که از پیشگامان عزاداری حسینی هستند، در سالهای اخیر بعضا به تماشاگران این مراسمها بدل شدهاند.
راویان میدان جنگ
از کهنترین روزگاران گزارشگری و گزارش نویسی شیوهای مرسوم در میادین جنگ بوده و در میدان جنگ گزارشگری حضور داشته اند و آنچه را در دو سپاه رویاروی، میگذشت را روایت میکردند.
نمایش تعزیهخوانی از سهشنبه ۸ مرداد به مدت هشت شب از ساعت ۲۱ تا ۲۲ در فضای ورودی اصلی باغ کتاب برگزار میشود.
خطوط ساعاتی بعد از درگذشت رئیس سابق دیوان محاسبات کشور و مرکز آمار ایران بررسی کرد:
ساعاتی پیش رسانهها یکصدا از درگذشت دکتر عادل آذر نوشتند. نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و البته رئیس سابق دیوان محاسبات کشور و مرکز آمار ایران که تالیفات پرشماری در حوزه آمار داشت و در ماههای اخیر هم به عنوان مشاور رئیسجمهور و رئیس مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی- وابسته به نهاد ریاست جمهوری- فعالیت کرده بود...
به مناسبت روز بزرگداشت شیخ اشراق؛
ذوق ادبی فارسیزبانان میتواند رکن اصیل در اشاعهی فلسفهی عرفانی سهروردی باشد. بنا بر این دیدگاه و با شناخت آثار و سبک سهروردی میتوان گفت برای برقراری ارتباط میان هویت و تاریخ فلسفهی دیروز و امروز ایران، دو سرمایه در اختیار داریم که باید میانشان رابطهای ناگسستنی ایجاد کنیم...
یادداشت دکتر هلیا منشاری به مناسبت روز بزرگداشت شیخ صفی الدین اردبیلی
روز چهارم مرداد ماه در تقویم هجری شمسی کشور، روز بزرگداشت «شیخ صفی الدین اردبیلی»، نامگذاری شده است. این روز همچنین به نام روز استمرار سلسله صفویه، در ایران و نقش این سلسله در گسترش مذهب تشیع و تشکیل یکپارچه شناخته میشود.
روسها از آغاز جنگهایشان با ایران در زمان فتحعلیشاه تا پس از پیروزی انقلاب مشروطه مدام چشم طمع به میراث موجود در مقبره شیخ صفی الدین اردبیلی داشتند و مدام آنجا را غارت کردند.