۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۹
تعداد بازدید: ۶۱۴۴۱
فاطمه قاسم‌پور گفت: متأسفانه در چند سال گذشته بودجه برای درمان ناباروری وجود داشته اما جای دیگر هزینه شده است. 
کد خبر: ۱۶۵۳۸

بودجه درمان ناباروری صرف امور دیگری شد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، رئیس فراکسیون زنان مجلس در نشست علنی امروز مجلس گفت: وزیر بهداشت گفته بخشی از بودجه برای هزینه‌های دارویی و پاراکلینیکی ناباروری هزینه شده اما چنین اتفاقی نیفتاده؛ چون کارگروه قانونی آن تشکیل نشده تا رسیدگی کند.

بر اساس مصوبه‌ای که نمایندگان در قانون بودجه پارسال داشته‌اند، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید کارگروهی از چند دستگاه را برای پیگیری امور درمان ناباروری تشکیل می‌داد؛ به علاوه در این بخش از قانون بودجه، علاوه بر تشکیل سامانه باید ۹۰ درصد یارانه درمان برای زوجین نابارور اختصاص داده می‌شد. مجلس همچنین هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای درمان ناباروری قرار داد.

با این حال نمایندگان مجلس در پرسش امروزشان از وزیر بهداشت اعلام کردند «پس از گذشت نزدیک به ۹ ماه از سال ۱۴۰۰، یارانه درمان ناباروری به نتیجه نرسیده است.»

به علاوه در پرسش آنها آمده «راهنمای فنی درمان ناباروری تدوین و ابلاغ نشده و نزدیک به هزار میلیارد تومان بودجه درمان ناباروری در سال ۱۴۰۰ از سازمان برنامه و بودجه درخواست نشده و در اختیار بیمه‌های پایه قرار نگرفته است.»

خانم قاسم‌پور رئیس فراکسیون زنان مجلس گفت که بر اساس قانون جوانی جمعیت باید بیمه درمان ناباروری با تصمیم‌گیری شورای عالی بیمه ایجاد شود اما سامانه‌اش هنوز به راه نیفتاده است.

او اضافه کرد که «بیمه درمان ناباروری به درستی اجرا نشده و مشکلات زیادی را به وجود آورده؛ بعضی استان‌ها خسارت درمان می‌دهند و برخی هم انجام نمی‌دهند.»

وزیر بهداشت هم در نشست علنی امروز گفت که این وزارتخانه قرارگاهی را با عنوان جوانی جمعیت ایجاد کرده؛ او توضیح داد قانون در مورد حمایت از هزینه‌های درمان ناباروری به صورت کامل ابلاغ شد و از ۷۸۷ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده، ۴۹۲ میلیارد تومان اعتبار تملکی است که باید مراکزی با عنوان درمان ناباروری در استان‌ها ایجاد شود، اما این مراکز به اندازه کافی در کشور وجود ندارد.

آقای عین اللهی گفت اولویت وزارت بهداشت افزایش این مراکز است.

وزیر بهداشت آمار داده ۱۴ پروژه مرکز ناباروری و بلوک زایمانی و ۲۶ پروژه مرکز تخصصی درمان ناباروری در دست اجرا قرار دارد و سازمان بیمه سلامت هم ۱۴۱ میلیارد تومان به درمان ناباروری اختصاص داده است. همچنین پارسال ۳۵۰ هزار بسته خدمات ناباروری را این وزارتخانه ارائه داده است.

به گفته آقای عین اللهی، پرداخت هزینه‌های دارو، پاراکلینیک و تجهیزات پزشکی مرتبط ۹۰ درصد تحت پوشش بیمه قرار گرفته و دریافت خدمات کمک باروری جهت زوج نابارور تا ۴۹ سال تمام و بدون محدودیت سنی با پرداخت ۱۰ درصد هزینه از جیب ممکن شده است.

او گفت که همه زوجین نابارور فاقد پوشش بیمه با آزمون وسع تحت پوشش قرار داده می‌شوند و زنان باردار هم اگر بیمه نباشند، بعد مراجعه بدون دریافت وجه از خدمات بیمه همگانی بهره‌مند می‌شوند و فرزندانشان هم تا ۵ سالگی از خدمات بیمه همگانی برخوردار خواهند شد.

فاطمه قاسم‌پور رئیس فراکسیون زنان مجلس فرصت یک ماهه داد تا وزارت بهداشت به پرسش‌های او پاسخ دهد./ باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب ها: مجلس یازدهم صحن علنی درمان ناباروری بودجه ۱۴۰۱
ارسال نظر
آخرین اخبار