۱۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۳
تعداد بازدید: ۳۲۷۰۳۴
 بنیان خانواده که مهم‌ترین عامل، ساختار شخصیت افراد است. باید همواره همچون دژی مستحکم در برابر انحرافات، لغزش‌ها، آفات و آسیب‌های مهم اجتماعی تقویت گردد. ارتباط اعضای آن براساس رحمت، مودت بویژه رابطه قلبی و عاطفی میان زوجین استحکام یابد؛ لذا آنچه که باعث حفظ، انسجام خانواده می‌شود، عشق و علاقه‌ای  است که میان اعضای خانواده وجود دارد. عشق درخانواده، عشق خاصی است که با احساسات، رفتارها، چالش‌ها و پاداش‌های بی نظیری همراه است. عشق سالم به خانواده بی قید و شرط است. مهم نیست که اعضای خانواده چه چیزی می‌گویند، انجام می‌دهند یا احساس می‌کنند، شما آن‌ها را بخاطر چیزی که هستند، دوست دارید. شما  با احترام گذاشتن به حقوق سایر اعضای خانواده،   زمانی که با تصمیم شما موافق نیستند، نشان خواهید داد که چقدر آن‌ها رادوست دارید، زوجینی که گفتگو‌های خود را براساس عشق، علاقه، محبت تنظیم کنند زبان خود را به سخن  نیکو گفتن، عادت دهندو اندیشه‌های زیباگویی را در اذهان خود بپرورند. رعایت ادب، عفت کلام،  اجتناب و پرهیز از بکاربردن کلمات اهانت آمیز، همراه با تمسخر و تحقیر، موجب افزایش مهر و محبت در فضای خانواده خواهدشد.  
کد خبر: ۱۹۶۸۹

نوشتاری از: لیلا صالح آبادی ، مشاور خانواده

ضرورت و اهمیت عشق، ایثار، گذشت در تحکیم بنیان خانواده

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، خانواده‌ای که در آن تمامی اعضاء،  نقش خود را به خوبی ایفا می‌کنند و به صبر و بردباری و گذشت آراسته اند، در راه رسیدن به کمال و تعالی پیشتاز هستند. در این میان، زن به عنوان همسر، مادر، مدیرداخلی خانواده و به‌عنوان مظهر عطوفت، مهربانی، پاکی و…‌ می‌تواند در تحکیم بنیان خانواده نقش بسیار مهمی داشته باشد.  خانواده‌هایی که از انجام فعالیت‌های گروهی لذت می‌برند، عشق قوی تری در بین خود می‌سازند. 

 

بهترین وکامل ترین الگوی عشق وایثار وگذشت را میتوان در خانواده عاشورایی جستجو نمود، در واقعه کربلا وحماسه عاشورا ، آن هنگام که زیباترین لحظه های عاشقی خلق شد، در نگاه به قلّه ‌های رفیع ایمان وعبادت ، شجاعت و دلاوری ،حلم وبردباری ،  برجسته ترین ، تاثیرگذارترین ، والاترین وبی بدیل ترین انسان ها درطول تاریخ بشریت ، حضرت امام حسین (ع)، ملقب به ثارالله یا سیدالشهداء (ع)گوهری الهی و تابناک، آراسته به صفاتی همچون فداکاری درراه دین خدا ،عطا وبخشش ، بلاغت وسخنوری ، ایستادگی دربرابرزورگویان وگردنکشان ، ،راستگویی ، حمایت ازستمدیدگان ، چراغ درخشان و جاودان هدایت میدرخشد . او کشتی نجاتی است که هماره بر تارک تاریخ می درخشد و تابنده خواهد ماند و طالبان هدایت و انسان‏هاى خسته را از ظلم و ذلت ، بیدار و به حق رهنمون می سازد.

سرمشق ما درهر صفتی است. یکی از ارزش های قیام عاشورا ، عزت نفس و ذلت ناپذیری است ،ما فرهنگ ایثار وشهادت را از مکتب او آموخته ایم، که کربلا کانون الهام و عاشورا سرچشمه قیام و آزادگی شد. شهادت مظلومانه امام حسین (ع) ویاران وفادارش سبب بیدار شدن وجدان‌های خفته گردید . توسل به مظلوم ترین شخص عالم در همه امور انسان را از ورطه نابودی و هلاکت به جایگاه ای بس رفیع می رساند و مقام و مرتبه انسان را در پیشگاه باری تعالی بالا می برد.

گذشت یا ایثار یعنی دیگران را بر خویش  مقدم دانستن ، برگزیدن است. وبه‌ عبارتی مقدم شمردن دیگری بر خود درهرگونه منافع و دوری از ضرر رساندن به دیگران است که بیانگر اوج مودت و محبت انسان‌ها و تعالی اخلاقی آنها است. گذشت به‌عنوان یکی از راهکارهای كنترل و مديريت خشم، موجب بازيابي كنترل بر امور زندگي است. درواقع گذشت و ایثار در روابط خانواده ، موجب می‌شود تا كنترل افرادبه دست خشم نيافتد.همچنین گذشت عاملی موثر درایجادروابط حسنه و تقویت دوستی‌ها در خانواده است.

 رنجش پیامدهای گوناگون فردی و اجتماعی دارد که از عمده‌ترین آنها خشم ، نفرت کینه، انتقام‌جویی وگسستن روابط دوستانه میان اعضای خانواده است، آنقدر در خویشتن غرق می‌شویم که دیگران را در محیط زندگی کمتر می‌بینیم. در این زمینه ، فکر ، احساسات ، منافع شخصی و اجتماعی ، شناخت از واقعیات، تربیت گذشته، محیط فرهنگی و اخلاقی که در آن بزرگ شده‌ایم وراه‌های مختلفی که برای رسیدن به اهدافمان در گذشته داشته‌ایم درنوع واکنش ماهنگام خشم ورنجش موثراست . اگربه جای انتقام، نفرت و انزجار نسبت به فرد رنجاننده، محبت، خیرخواهی ، عشق و دلسوزی را تقدیم او کنیم ، می‌توانیم بگوییم که فرد مورد نظر را بخشیده‌ایم. عفو و گذشت فواید جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی فراوانی دارد. تحقیقات نشان داده‌اند که بخشیدن فرد رنجاننده  بر تنظیم فشارخون تاثیر می‌گذارد. اضطراب و عصبانیت را کاهش می‌دهد و از اختلافات خانوادگی می‌کاهد. بخشش به التیام یافتن ارتباطات آسیب‌دیده افراد کمک می‌کند و نشانه عزت نفس بالا است. هرچند انتقام پاسخ طبیعی انسان در برابر خطاهای دیگران است اما بخشش شاهراه سلامت روانی محسوب می‌شود ونیاز به یادگیری دارد.

 وقتی شما اعضای خانوادتان را دوست داشته باشید ، احترام خود را با رفتار و کردارتان نشان می دهید. برقراری ارتباط موثر برای عشق سالم به خانواده لازم و حیاتی است،

 
راهکارهای افزایش عشق ، ایثار، گذشت در خانواده :


یادگیری مهارت های ارتباطی وبالابردن آستانه تحمل وکنترل خشم.
شناخت و مدیریت احساسات و کنترل هیجانات.
عفو و گذشت و بردباری در مقابل خطاهای اعضای خانواده.
احترام گذاشتن به حریم خصوصی یکدیگر.

ارسال نظر
آخرین اخبار