۲۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۴
تعداد بازدید: ۳۱۴۸۸۵
محبوب‌فر گفت: متاسفانه در یک سال گذشته شاهد افزایش ۳۲درصدی قیمت شیر‌خشک بوده‌ایم.
کد خبر: ۲۰۳۰۵
نویسنده : محدثه عزیزی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط؛ سال گذشته هم‌زمان با زمزمه‌های حذف ارز تعدیلی در سال ۱۴۰۱، گمرک در بیانیه‌ای اعلام کرد؛ واردات اقلام ضروری خانوار‌ها از گندم و برنج تا شیر‌خشک نوزاد مشمول مالیات بر ارزش افزوده خواهد شد.

دوخته‌شدن چشم نوزادان گرسنه کشور به در‌های بسته تولید

با توجه به این تصمیم از ۱۳ دی سال ۱۴۰۰ شاهد مشمول مالیات شیرخشک بر ارزش افزوده بوده‌ایم. در همین تاریخ دولت برای سال آینده تصمیم گرفت؛ اختصاص ارز ۴ هزار و دویست تومانی را به واردات کالا‌های اساسی لغو کند. خبرنگار خطوط در خصوص این موضوع گفت‌و‌گویی با محمدرضا محبوب‌فر کارشناس سلامت و بحران‌های محیطی داشته است:

محبوب‌فر در این‌باره می‌گوید: «در سال گذشته آقای هانی تحویل‌زاده رییس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک در نامه‌ای به امور کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اعلام کرد که حذف ارز ترجیحی، قیمت مواد اولیه شیرخشک را بین ۵ تا ۷ برابر افزایش می‌دهد و از طرفی نیز اعلام کردند وقتی مواد اولیه شیرخشک این‌گونه افزایش قیمت داشته، واجب است کارخانه‌های تولید شیرخشک در داخل کشور نیز قیمت شیرخشک را بین ۲.۵ تا ۳برابر افزایش دهند.»

مصرف‌کنندگان با حذف ارز ترجیحی اعلام کردند؛ قیمت هر قوطی شیرخشک به ۱۵۰هزار تومان خواهد رسید. متاسفانه به علت وارد شدن ترکش‌های ارز ترجیحی به موادغذایی با مسئله کمبود شیرخشک مواجه هستیم.

وی افزود: «شیرخشک نسبت به دی‌ماه پارسال ۳۲.۲ درصد و در مقایسه با آذرماه نیز ۲.۵ درصد گران شد. این مسئله تعجب‌آور بود چرا که با افزایش مواد اولیه، هزینه‌های گمرکی و مالیات، دولت به کارخانه‌های تولید شیرخشک اجازه افزایش قیمت بیشتر از ۳۲درصد نداده بود.»

کارشناس بحران‌های محیطی ادامه داد: «متاسفانه با مسئله آزادسازی قیمت‌ها، گرانی و تورم افزایش پیدا کرد به ویژه در چندماه اخیر باعث افزایش خشم شهروندان و اعلام شد که به چه دلیل باید قیمت شیرخشک در عرض چندماه از ۲۷ هزارتومان به ۴۳ هزار تومان برسد؟»

دوخته‌شدن چشم نوزادان گرسنه کشور به در‌های بسته تولید

محبوب‌فر گفت: «در همین زمان انجمن تولیدکنندگان شیرخشک اعلام کرد که طی ماه‌های اخیر، با افزایش ۴۰ درصدی قوطی فلزی و افزایش ۲۵ تا ۵۰ درصدی مواد تشکیل‌دهنده شیرخشک روبه‌رو بوده‌ایم و باتوجه به هزینه‌های گمرکی این عدد بین ۵ تا ۷ برابر افزایش پیدا می‌کند.»

وی افزود: «اما این انجمن مخالفت خود را اعلام کرد که چرا قیمت شیر‌خشک باید ۳۲درصد افزایش پیدا کند؟»

این کارشناس ادامه داد: «متاسفانه اگر ضعف قیمت‌گذاری همچنان تداوم داشته باشد به نظر من همین شیرخشکی که الان تولید می‌شود، تولید نیز نخواهد شد و مقدارش کاهش پیدا می‌کند به طوری که ماده غذایی کودکان در ماه‌های آینده تحت کاهش شدید تولید داخلی قرار می‌گیرد. همچنین ما با مشکلات عدیده خانواده‌ها و بحث سو‌تغذیه نوازادان نیز مواجه می‌شویم.»

محبوب‌فر گفت: «متاسفانه در حال حاضر اجازه ترخیص یک‌میلیون قوطی شیرخشک که در گمرک باقی مانده است، نمی‌دهند حتی این مسئله مشکلاتی را برای صاحب محموله به وجود آورده است.»

تولید شیرخشک همانند موادغذایی با بحران مواجه شده است و ما شاهد توقف ۴۰درصدی خط تولید شیرخشک هستیم.

وی افزود: «در حال حاضر شیرخشک از مبادی مختلف کشور بدون هیچ‌گونه نظارتی به صورت آزاد وارد کشور می‌شود. در بازار آزاد، شیرخشک موجود است، اما با هزینه‌های آزاد و به صورت قاچاق وجود دارد. همچنین کیفیت بهداشتی آن نیز معلوم نیست. متاسفانه در حال حاضر بعضی از خانواده‌ها راهی جز مراجعه به بازار آزاد ندارند و برای هر عدد شیرخشک میلیونی هزینه می‌کنند.»

کارشناس بحران‌های محیطی ادامه داد: «طبق اطلاعاتی که بدست آورده‌ام بعضی از خانواده‌ها تا ۵ میلیون برای خرید یک قوطی شیرخشک هزینه کرد‌ه‌اند. از طرفی مسئولین اعلام می‌کنند ما برای فرزند‌آوری وام می‌دهیم. این افراد باید بدانند وام و زمین هیچگاه جای شیرخشک را نمی‌گیرد.»

محبوب‌فر گفت: «در حال‌حاضر شاهد نگهداری بار شیرخشک‌های خارجی در گمرک هستیم. به گفته‌ی امنیت پلیس قضایی چندین انبار نگهداری شیرخشک کشف شده است.»

این کارشناس در پایان تاکید کرد: «به نظر من باید دیگر دولت تصمیم جدی و قاطعی در این شرایط بحرانی بگیرد، دولت باید بداند که این بحران داخلی است نه جهانی.»

دوخته‌شدن چشم نوزادان گرسنه کشور به در‌های بسته تولید

برچسب ها: شیرخشک تغذیه نوزاد مواد اولیه تولید
ارسال نظر
آخرین اخبار