۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۴
تعداد بازدید: ۱۳۴۹۹۷
انگليس در راستاي راهبرد جديد خود در عرصه سياست خارجي که به حوزه هند- اقيانوسيه محوريت داده و تقويت روابط تجاري و امنيتي در اين منطقه را دنبال مي‌کند، پذيراي فوميو کيشيدا بود و اين معاهده را امضا کرد.
کد خبر: ۲۶۱۹۸

مهم‌ترين معاهده نظامي امضا شده در عرض يک قرن

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، دولت‌هاي انگليس و ژاپن يک معاهده نظامي مهم را امضا کردند که آنها را قادر به مستقرساختن سرباز در خاک کشور مقابل مي‌کند. به گزارش فارس، «ريشي سوناک»، نخست‌وزير انگليس به‌همراه «فوميو کيشيدا»، همتاي ژاپني او، يک معاهده نظامي مهم را امضا کردند.

به نوشته خبرگزاري «رويترز»، دو کشور به موجب اين معاهده اجازه مستقرکردن نيرو در خاک يکديگر را پيدا مي‌کنند. اين معاهده يکماه بعداز منعقدشدن پروژه اين دو کشور با ايتاليا بر سر برنامه توليد يک جنگنده جديد، به‌صورت اصولي مورد توافق قرار گرفته بود.

دولت انگليس اين معاهده را مهم‌ترين معاهده نظامي امضا شده در عرض يک قرن اخير بين دو کشور توصيف کرده است. ريشي سوناک گفت: «ما اشتراکات خيلي زيادي داريم از جمله ديدگاه مشترک در مورد جهان، درک مشترک از تهديدات و چالش‌ها در پيش‌روي ما، و بلندپروازي مشترک براي استفاده از جايگاه خود در جهان براي مصلحت جهاني.»

ماه گذشته ميلادي، همچنين دولت‌هاي ژاپن و انگليس توافق شراکت ديجيتالي جديد دو کشور را با هدف تقويت همکاري خود در زمينه انعطاف‌پذيري سيبري، امنيت آنلاين و صنعت نيمه‌هادي‌ها امضا کردند. با امضاي معاهده دسترسي متقابل نظامي ميان توکيو و لندن، حالا انگليس تبديل به تنها کشور اروپايي که چنين توافقي را با ژاپن امضا کرده، مي‌شود.

استراليا نيز يک معاهده مشابه را با انگليس امضا کرد. انگليس در راستاي راهبرد جديد خود در عرصه سياست خارجي که به حوزه هند- اقيانوسيه محوريت داده و تقويت روابط تجاري و امنيتي در اين منطقه را دنبال مي‌کند، پذيراي فوميو کيشيدا بود و اين معاهده را امضا کرد.

سوناک بيان داشت: «اين توافق دسترسي متقابل اهميت چشمگيري براي هر دو کشور ما داشته و تعهد ما به حوزه هند- اقيانوسيه را تقويت مي‌کند.» کيشيدا در چارچوب تور سفرهايش به کشورهاي عضو گروه هفت از جمله فرانسه، ايتاليا، کانادا و آمريکا به انگليس نيز سفر داشت. کابينه ژاپن اخيرا بيشترين ميزان افزايش بودجه دفاعي از زمان پايان جنگ جهاني دوم در سال 1945 را تصويب کرد و همچنين سياست امنيت ملي ژاپن را به روز رساني کرد که در آن چين به‌عنوان «تهديد راهبردي بي‌سابقه» توصيف شده است.

ژاپن در حال حاضر رياست گروه 7 را بر عهده دارد. دفتر نخست‌وزير انگليس همچنان اعلام کرد، از برنامه‌ کيشيدا براي تمرکز بر تاثير جنگ اوکراين بر امنيت اقتصادي و غذايي جهاني حين رياست بر گروه هفت استقبال مي‌کند. عزم ژاپن براي تقويت توانمندي نظامي اين کشور و تدارک آن براي امضاي توافق نظامي با انگليس در شرايطي انجام شده که مقام‌هاي چين و کره‌شمالي درباره تلاش آمريکا و متحدانش براي ايجاد ناتوي آسيايي هشدار داده‌اند.

«وانگ.ونبين»، سخنگوي وزارت امور خارجه چين به امضاي معاهده نظامي بين ژاپن و انگليس واکنش نشان داده و تاکيد کرد: منطقه «جاي بازي‌هاي ژئوپلتيکي نيست» و چين «يک چالش نيست» بلکه شريکي براي همکاري است. او در نشستي خبري در شهر پکن در پاسخ به سوالي درباره معاهده ژاپن و انگليس گفت: «تفکر قديمي بر مبناي تقابل بلوکي نبايد در منطقه آسيا- اقيانوسيه وارد شود». / آرمان ملی

برچسب ها: حجت‌الاسلام عبدالعلی گواهی سردار غلامرضا جلالی ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران سازمان پدافند غیرعامل کشور انقلاب اسلامی ایران
ارسال نظر
آخرین اخبار