۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۰
تعداد بازدید: ۹۴۹۲۷
نخستین جلسه «استفاده از ظرفیت اقتصاد دانش‌بنیان در مدیریت بهره‌وری کشور» با حضور جمعی از مدیران و معاونان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
کد خبر: ۲۶۱۹۰

شرکت‌های دانش‌بنیان تا ۱۰ سال دیگر گذرگاه اصلی اقتصاد کشور خواهند بود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، هاشم آقازاده دستیار معاون علمی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در این جلسه با ارائه گزارشی و با اشاره به اینکه شکل‌گیری این ساختار در بسیاری از کشور‌ها از سال‌ها پیش آغاز شده است، گفت: در ایران هم با مساعدت و همراهی شخص رییس جمهوری این فرآیند شروع شده است و تلاش خواهیم کرد با کمک همه افراد اثرگذار در این زمینه کار‌ها و اقدامات اجرایی را تعریف کنیم.

وی افزود: نیمرخی از وضعیت موجود بهره‌وری در کشور تهیه کردیم که این گزارش نشان می‌دهد باید برای بهبود بهره‌وری در حوزه انرژی گام‌های مثبت و فناورانه برداشته شود. بهترین گزینه برای انجام این کار هم شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوران هستند.

به گفته آقازاده با توجه با تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش سهم اقتصاد دانش‌بنیان در بخش‌های مختلف، به دنبال این هستیم که نقش دانش‌بنیان‌ها در بهره‌وری را ارتقا دهیم و از همه توان کشور در این راه استفاده کنیم.

وی افزود: بهره‌وری را در حوزه‌های مختلفی، چون «سرمایه ملموس و ناملموس»، «بهره‌وری نیروی کار»، «بهره‌وری انرژی»، «بهره‌وری سبز» و «بهره‌وری کل عوامل» اندازه‌گیری می‌کنند. بهره وری در واقع برآیند مجموع شاخص‌های اصلی اقتصاد هر کشور است. در ادبیات جدید؛ بهره‌وری در حوزه محیط زیستی و اجتماعی هم سنگ با شاخص‌های اقتصادی قرار گرفته است و سیمای مدیریت جامعه را به تصویر کشیده شده است.

دستیار معاون علمی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در این جلسه با اشاره به جایگاه بهره‌وری در اسناد و قوانین بالادستی، گفت: این موضوع در «قانون عضویت دولت ایران در سازمان بهره وری آسیایی»، «قانون مدیریت خدمات کشوری»، «قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی»، «سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی»، «قانون جهش تولید دانش بنیان»، «قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی» و ... دیده شده است.

آقازاده معتقد است که شرکت‌های دانش‌بنیان و ظرفیت‌های موجود می‌توانند نقش اثرگذاری در تحقق افزایش بهره‌وری در کشور داشته باشند و این زیست بوم؛ توانمندی خود را طی سال‌های اخیر برای داشتن ردپای موثر در حوزه‌های فناورانه و نوآورانه کشور که برخی از اولویت‌های اصلی هستند به اثبات رسانده است.

وی ادامه داد: دانش بنیان‌ها می‌توانند متولی اصلی افزایش و بهبود بهره‌وری در کشور باشند و این کار را باید زودتر آغاز کنیم و نرخ بهره‌وری در ایران را ارتقا دهیم. دانش‌بنیان‌ها اثبات کرده اند اگر جایی به آن‌ها اعتماد شود پاسخ درستی به این اعتماد می‌دهند. ما معتتقد هستیم که شرکت‌های دانش‌بنیان تا ۱۰ سال دیگر گذرگاه اصلی اقتصاد کشور خواهند بود و مفهوم نوآوری آینده کشور را خواهد ساخت.

در ادامه این جلسه؛ پیشنهاداتی برای اجرایی شدن این مهم در کشور و با راهبری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان مطرح شد که «مرور و بازنگری بر قوانین حاکم بر حوزه بهره‌وری»، «تعیین مصادیق ریز و جزیی مدنظر برای بهبود بهره‌وری»، «اولویت قرار دادن ارتقای بهره‌وری از منابع طبیعی به جای منابع انسانی در گام نخست»، «بهبود بهره‌وری در حاکمیت»، «شناسایی و استفاده از توانمندی شرکت‌های دانش بنیان به شکل درست و کاربردی»، «رفع چالش‌های صادرات حوزه بهره‌وری»، «ارتقای سطح فرهنگی در این زمینه»، «توجه به مباحث و زمینه‌های مغفول مانده برای ارتقای بهره‌وری» و ... از جمله موضوعاتی بود که بر آن‌ها تاکید شد./ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان

برچسب ها: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش بنیان اقتصاد دانش بنیان
ارسال نظر
آخرین اخبار