به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، برخی افراد احساس میکنند اگر به غذایشان نمک یا شکر اضافه نکنند، به اندازه کافی خوش طعم نخواهد بود. در همین راستا قاشق هوشمند «اسپون تک» (SpoonTEK) یک جایگزین سالمتر برای این روند است، زیرا با ارسال پالسی بی خطر به پرزهای چشایی کاربر طعم غذاها را بهتر میکند.
استارت آپی به همین نام قاشق هوشمند مذکور را ساخته که شامل یک باتری و قطعات الکترونیکی از جمله ۲ الکترود یکی زیر دسته آن و دیگری در بخش فرورفتگی آن است. این قاشق هم مانند نمونههای غیر هوشمند برای استفاده با غذاهای آب دار مانند سوپ، ماسک یا بستنی مناسب است.
کافی است کاربر یک انگشتش را روی الکترود دسته قاشق نگه دارد و از سوی دیگر غذای موجود در محل قرار گرفتن غذا نیز با الکترود در تماس است. هنگامیکه فرد قاشق را به دهان میبرد، یک مدار الکتریکی را تکمیل میکند که در آن جریان از قاشق به غذا و به زبان منتقل میشود یک چراغ الای دی روی قاشق نیز این فرایند را تایید میکند.
به گفته طراحان در نتیجه این روند پرزهای چشایی زبان به طور ملایم تحریک میشوند و به طور موقت حس چشایی وی را ارتقا میدهند. هرچند این گجت بسیار عجیب به نظر میرسد، اما قبلاً نیز ابداع شده و در چوبهای غذاخوری چینی که طعم غذا را افزایش میدهند، از آن استفاده شده بود.
البته باید توجه داشت این دستگاه برای افرادی که دستگاههای پزشکی الکتریکی مانند ضربان سنج قلب در بدنشان نصب شده یا در معرض خطر تشنج قرار دارند، مناسب نیست./ نیواطلس