به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، مریم تاج آبادی ابراهیمی روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری پنجمین همایش محصولات پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در انستیتو تغذیه کشور در جمع خبرنگاران افزود: با مصرف بی رویه و تجویز زیاد آنتی بیوتیک توسط پزشکان و اینکه در خوراک دام و طیور نیز از این دارو زیاد استفاده میشود، در معرض خطر مقاومت آنتی بیوتیک هستیم.
وی اظهارداشت: این انجمن توانسته با ایجاد شبکه فعال و همکاری شرکتهای دانش بنیان، تولیدات خوبی در محصولات پروبیوتیک داشته باشد تا با مصرف آنها از بار ابتلا به بیماریهای غیرواگیر در جامعه کاسته شود.
عملکرد پروبیوتیکها در درمان بیماریها
داور سیادت دبیر علمی این همایش نیز افزود: در حال حاضر دنیا بر روی موضوع محصولات پروبیوتیک سرمایه گذاری میکند، زیرا هر روز مشاهده میشود که فواید زیادی به طور مثال در درمان دیابت، برخی بیماریهای مغز و اعصاب، برخی سرطانها، بیماریهای قلبی – عروقی، اختلالات رفتاری، نازایی، سلامت دهان و دندان و ... دارد.
وی گفت: اقتصاد پروبیوتیک در کنار اقتصاد دارو سرمایه گذاری در آن شده است که میتواند ثمرات مفیدی را داشته باشد.
سیادت ادامه داد: در کشور ما نیز با توجه به فواید پروبیوتیک که استارتاپها و کمپانیهای های بزرگ دارو، سرمایه گذاری فراوان کرده اند هر روز شاهد پیشرفتی در این زمینه هستیم.
عباسعلی مطلبی عضو هیئت مدیره انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران نیز گفت: پروبیوتیک یک واژه یونانی به معنای (برای زندگی) است، زیرا این تعریف بر این مبنا است که پروبیوتیکها، مکملهای غذایی میکروبی هستند که از تعادل بهبودی میکروبی روده بر روی میزبان اثرات سودمندی دارند.
وی اظهارداشت: در بحث پروبیوتیکها، تاکید بر ماهیت زنده میکرو ارگانیسمها است. برخی از میکرو ارگانیسمها به مصرف انسان میرسند و برخی دیگر دام. این میکرو ارگانیسمها از طریق بهبودی ویژگی میکروفلور در دستگاه گوارش تاثیرات سودمندی را به همراه دارند.
وی ادامه داد: مقولهای که در زمینه محصولات پروبیوتیک بسیار مطرح است کاربرد آنها در حوزه دامپروری، آبزیان با هدف ارتقاء سطح ایمنی موجودات زنده و مقاومت در برابر انواع ویروسها، باکتریها و انگلها میباشد.
این عضو هیئت مدیره انجمن انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران افزود: هدف دیگر نیز این است محصولات دام و طیور و آبزیان به صورت غنی شده مورد استفاده انسانها قرار بگیرد، بدین صورت جهت مصرف محصولات بسته بندی شده پروبیوتیک به شیر و ... افزوده شده و افراد جامعه از فواید آن بهرهمند شوند.
وی گفت: محصولات پروبیوتیکها از دهههای گذشته مورد استفاده انسانها بوده است، اما با گذشت زمان و پیشرفت علم این موضوع مطرح شده که این میکروارگانیسمهای زنده در هر محیط واکوسیستم تحت تاثیر عوامل محیطی قرارگرفته خواص جداگانهای برحسب فصول و شرایط زیست بوم و... دارند که نیاز به بررسی و تبادل دانش است.
مطلبی بیان کرد: با تحقیقاتی که در زمینه پروبیوتیک در زمینه آبزیان و دام و طیور انجام شده است هر روز بر مزایای آن بر سلامت و ارتقاء سطح ایمنی انسانها و حیوانات افزوده میشود که نشان دهنده اهمیت این علم و تبادل اطلاعات است.
دبیر علمی پنجمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در حوزه علوم دامپزشکی اظهارداشت: پنجمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند با شعار " از میکروبیوم تا پروبیوتیک " است و هدف از برگزاری آن انتقال دانش و تکنولوژی در زمینه محصولات جدید پروبیوتیکی و آموزش و ترویج نحوه فرآیندهای تولید در ابعاد مختلف است.
پنجمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند تا ۵ اسفند در انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور برگزار میشود./ ایرنا