دکتر بشیر خالقی، عضو سابق کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و پزشک اطفال در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، به بیماریهای شایع کودکان در فصل تابستان اشاره و مطرح کرد: بیماریهای شایع در کودکان بیماریهای تنفسی و گوارشی است که سعی میکنیم این کودکان به صورت علامتی درمان شوند مگر موارد خاصی که دچار بیماری تنفسی حاد میشوند و به بیمارستان برای بستری انتقال داده شوند. بیماریهای تنفسی اغلب ویروسی هستند که چه در فصل زمستان چه تابستان این بیماری شایع است. ناگفته نماند که در برخی اوقات شاهد بیماری آبله مرغان هم در فصل تابستان هستیم.
بیشتر بخوانید: مشکلات بیماران هموفیلی و تالاسمی انعکاسی از نابسامانی در سازمان غذا و داروست!/اختصاص بودجه به آمار ۱۴هزار نفری هموفیلی ها روی کاغذ!
خالقی ادامه داد: بیماریهای واگیردار از طریق واکسن جلوگیری می شود. خوشبختانه پوشش واکسنها بسیار عالیست، دیگر خبری از بیماری سرخک و فلج اطفال نیست بیشتر بیماریهای تنفسی وجود دارد که با درمانهای علامتی بهبود مییابند.
بیشتر بخوانید: ویروسهای شایع فصل تابستان؟/افزایش عفونتهای گوارشی طی روزها و ماههای آینده/این بیماری تمامی گروههای سنی را درگیر میکند!
وی با اشاره به مصرف بیش از حد آنتیبیوتیک در کشور گفت: مراعات یک سری مسائل و آموزش خانوادهها بسیار مهم است، درمان فقط نباید از طریق آنتیبیوتیک باشد باید به صورت علامتی درمان شوند و خانوادهها بدانند که در مواجهه با این بیماری چه کاری باید انجام دهند. توصیه بنده به خانوادهها این است که از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک خودداری کنند. متاسفانه مصرف این دارو در کشور ما در مقایسه با کشورهای دیگر خیلی بالا است حتی اگر دکتر هم تجویز نکند خانوادهها با دستور خودشان این دارو را برای فرزند خود تهیه میکنند که بسیار مضر است، اغلب کودکان باید به صورت علامتی درمان شوند فقط موارد نادر باید از آنتیبیوتیک استفاده کنند. مراعات رژیم غذایی بسیار مهم است، برخی از غذاها همانند فست فودها و نوشیدنیهای بسیار خنک مضر هستند، باید این نکات مراعات شود.
عضو سابق کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان خاطرنشان کرد: اگر خانوادهها برخی مسایل را رعایت کنند و بدانند در مواجهه با بیماری و نحوه مقابله با آن چه کاری انجام دهند، مشکل خاصی پدید نمیآید.