۰۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۰
تعداد بازدید: ۳۳۲۱۱۸۴۳
وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: تا ۲۰ مرداد ماه گرم‌ترین دوره سال کشورمان است.
کد خبر: ۳۶۶۹۸

در حال سپری کردن گرم‌ترین دوره سال هستیم/ پاییز و زمستان 1403 با شرایط آب و هوایی خوبی مواجه می‌شویم؟

ماندگاری گرمای هوا تا 20 مردادماه/ علت گرما چیست؟

احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، با توجه به گرمای پیش رو به سوالات خبرنگار خطوط پاسخ داد که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

خطوط: گرمای هوای کنونی کشور را چطور می‌بینید؟

طی امسال همچنین طی یک الی دو هفته گذشته در دامنه بالای دمای کشور قرار گرقته‌ایم. همواره در نیمه دوم تیرماه تا نیمه اول مردادماه گرم‌ترین دوره سال در ایران است و امسال هم در حال سپری کردن این دوره هستیم. طی امروز و فردا گرمای هوا تا حدی از مقدار متوسط بلند مدت بسیار بالاتر است و امروز دمای هوا در تهران با ۲۹.۹درجه سانتی‌گراد شروع شد و پیش‌بینی می‌کنیم بیشینه دمای هوا بین ۴۱ و ۴۲ درجه می‌تواند قرار گیرد. طی امسال تعداد روزهایی که با دامنه بالای دمای برخورد می‌کنیم بیشتر از شرایط معمول است که یکی از دلایل چنین شرایطی گرمایش جهانی و دیگری تغییرات محیطی می‌باشد.

خطوط: آقای وظیفه گرمای حاکم در کشور تا چه زمانی ادامه دارد؟

حداقل تا یک الی دوهفته دیگر کم و بیش این گرما ادامه دارد و تا ۲۰ مرداد گرم‌ترین دوره سال کشورمان است.

در حال سپری کردن گرم‌ترین دوره سال هستیم/ پاییز و زمستان 1403 با شرایط آب و هوایی خوبی مواجه می‌شویم؟

خطوط: آیا با وجود چنین گرمایی می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که پاییز و زمستان 1403 هم با شرایط آب و هوایی خوبی مواجه نباشیم؟

هوا مدام در حال نوسان و تغییر است، این گرما پایدار نمی‌ماند اما به هرحال شاخص‌های بزرگ مقیاسی وجود دارد که کم و بیش شرایط به گونه‌ای رقم می‌خورد که در پاییز و زمستان آینده با شرایط لانینا یا فاز سرد بخش قاره‌ای اقیانوس آرام مواجه باشیم. پاییز سال گذشته بسیار گرم‌تر از نرمال بود و یقینا گرم‌ترین پاییز تاریخ در ایران و دنیا را سپری کردیم، احتمال هم می‌رود طی امسال با لانینا با بارش‌های زیر نرمال مواجه باشیم. چنانچه لانینا حاکم شود پاییز کم‌بارشی را تجربه خواهیم کرد. حداقل تا پاییز شرایط خنثی است اما اگر زودتر از موعد وارد فاز لانینا شویم با احتمال بسیار زیاد پاییز کم بارش خواهد بود اما اگر این اتفاق دیرتر رخ دهد احتمالا پاییز شرایط بهتری خواهد داشت. لانینا باعث کاهش بارندگی نسبت به شرایط نرمال خواهد شد.

برچسب ها: احد وظیفه گرما گرمای هوا پاییز زمستان
ارسال نظر
آخرین اخبار