رضا مهدوی، مدیر چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، به تشریح وضعیت موسیقی کشور پرداخت و مطرح کرد: وضعیت موسیقی را باید از منظرهای مختلف نگاه کرد. اینکه منتقدین از چه حوزهای به موضوع نگاه میکنند همچنین خیلیها معتقدند فضا بسیار خوب و امکانات فراهم است و برخیها میگویند تمامی مسائل بینابینی است و فاصله زیادی داریم تا بخواهیم به نقطه ایدهآل برسیم و برخی هم گونهای نگاه میکنند یعنی موسیقیهای مختلف در چه شرایطی است مثلاً موسیقی پاپ چرا اینقدر اولویت دارد، در کل باید موسیقی از تمامی منظرها بررسی شود.
وضعیت موسیقی کشور چگونه است؟
مهدوی ادامه داد: بنده اوضاع موسیقی را بینابینی میبینم یعنی هم اوضاع خوب است هم نیست. در دولت سیزدهم تلاشهای بسیاری شد که وضعیت موسیقی به یک اوضاع نسبی متعادل برسد و با امضای سند موسیقی بتوانند یک فراوانی ایجاد کنند، اما عمر دولتی که تلاش کرد و جهادی عمل میکرد به درازا نکشید. انتظار میرود دولت جدید که نظام ملی را سر لوحه دارد حتما در بخش موسیقی یک تراز و شرایطی را ایجاد کند که اعتماد به این حوزه بازگردد. باید در این راستا معاونت هنری انتخاب شود که به جذب حداکثری واقف و دانش و تجربیات کافی داشته باشد و بتواند مدیران متخصصی را انتخاب کند که هدف متعالی رئیس جمهور را که مورد تایید رهبری معظم هم است، ایجاد کنند تا هرچه زودتر شاهد یک ثبات در پهنه موسیقی کشور باشیم.
وی افزود: بنده اعتقاد دارم که موسیقی ایران همانند چاه نفتی است که همچنان کشف نشده است و بسیاری از داشتههایش که از گذشتههای دور آمده دچار فراز و نشیبهای زیادی شده است. در کل جامعه موسیقی همیشه مظلوم بوده و باید همانند دیگر هنرها سطح آن بالا رود و در عرصه بینالملل بیش از این مطرح شود. دنیا موسیقی ما را میشناسد پس لازم است که از طریق دولتها هنرمندان به بخشهای مسابقهای اعزام شوند و آنها هم دعوت شوند تا یک تبادل نظر بین موسیقیدانان به وجود آید.
لزوم توجه به هویت واقعی موسیقی
مدیر چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر گفت: متاسفانه هنوز تعدادی جشنواره در کشور نیست مثلاً جشنواره موسیقی پاپ اختصاصی نیست یا جشنواره موسیقی کلاسیک دیگر ادامه پیدا نکرد؛ باید به هویت واقعی موسیقی و هنرمندان توجه شود و زیرساخت در این دولت به گونهای فراهم شود که نهایتا در این دولت تا یک سال دیگر سند موسیقی کشور که نیاز به اصلاح هم دارد جامه عمل بپوشاند. امروزه نیاز به مدیریتی داریم که بدون هیچ خط و ربط فکری فقط به فکر جذب حداکثری باشد و از یک خرد جمعی به نفع توسعه همهجانبه کمی و کیفی موسیقی ایران زمین استفاده و عمل کند.