بابک عشرتی، معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، به بیماریهای تنفسی با توجه به شروع فصل پاییز اشاره و مطرح کرد: از اواسط مهرماه موارد بیماریهای تنفسی ویروسی همانند سرماخوردگی و آنفولانزا افزایش پیدا میکند که این روند تا نیمه دوم اسفندماه طول میکشد.
برای درمان بیماریهای تنفسی آنتی بیوتیک هیچ تاثیری ندارد پس به هیچ وجه از پزشک درخواست آنتی بیوتیک نشود زیرا ضررهای بسیاری به همراه دارد.
توصیه وزارت بهداشت
عشرتی ادامه اد: اولین توصیه رعایت بهداشت فردی است؛ شستن دستها تاثیر بسیار زیادی دارد به طوری که انجام آن در طول روز تا هرجا امکان است باید تکرار شود، نکته بعدی در خصوص افرادی است که علامت دارند؛ منظوراز علامت تب، سرفه، بدن درد و آبریزش بینی است، این افراد به خصوص در مدتی که تب دارند تا حد ممکن در منزل بمانند و استراحت کنند چرا که این روند هم به کاهش طول مدت بیماری کمک میکند و هم امکان انتقال بیماری را بسیار کاهش میدهد. افرادی هم که نمیتوانند در منزل بمانند باید از ماسک استفاده کنند تا انتقال بیماری کمتر صورت گیرد. قابل ذکر است اکثر بیماریهای تنفسی ویروسی هستند و درمان خاصی لازم ندارد فقط درمان علامتی لازم است یعنی استراحت کافی، خوردن مایعات، و مسکن توصیه میشود.
وی متذکر شد: برای درمان بیماریهای تنفسی آنتی بیوتیک هیچ تاثیری ندارد پس به هیچ وجه از پزشک درخواست آنتی بیوتیک نشود زیرا ضررهای بسیاری به همراه دارد.
افرادی که در معرض خطر هستند همانند کادر درمان، خانمهای باردارد، افراد سالمند و افراد پیوندی یا کسانی که بیماریهای زمینهای دارند حتما واکسن آنفولانزا را تزریق کنند.
جزئیات تزریق واکسن آنفولانزا
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به تزریق واکسن آنفولانزا اشاره و بیان کرد: موضوع بعدی واکسن آنفولانزا است؛ توصیه ما این است افرادی که در معرض خطر هستند همانند کادر درمان، خانمهای باردارد، افراد سالمند و افراد پیوندی یا کسانی که بیماریهای زمینهای دارند حتما واکسن آنفولانزا را تزریق کنند.
عشرتی گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا از نیمه دوم شهریور تا نیمه اول مهرماه است، اگر هم شخصی تا بهمن ماه این واکسن را تزریق کند، تاثیرش را خواهد گذاشت. معمولا در شرایط خوب واکسنها بالای 80درصد تاثیر مثبت میگذارند. طبق بررسیها تمامی واکسنهای آنفولانزا از جمله ایرانی، هلندی و فرانسوی به یک اندازه تاثیر خواهند گذاشت و تفاوت خاصی ندارند.