حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان و نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، در پی موضوع کاهش سقف سوختگیری با کارتهای شخصی، مطرح کرد: همه میپذیرند که مصرف بنزین در کشور از نرم جهانی بالاتر است که متاسفانه بخشی از این سوخت دارد قاچاق میشود. شاید دولت با این اقدام میخواهد روند سوخت گیری را محدود کند تا قاچاق کمتر شود احتمال هم دارد در اقدام بعدی اینطور شود که هر شخصی بنزین اضافهتر بخواهد باید قیمت بیشتری پرداخت کند.
طرح کاهش سقف سوختگیری با کارتهای شخصی دلیلی بر از بین بردن قاچاق و کاهش میزان مصرف سوخت است تا صادرات صورت گیرد.
صالحی ادامه داد: 120میلیون لیتر در روز عدد مناسبی برای کل مصرف نیست. بنابراین راهی که دولت انتخاب کرده شاید جواب دهد شاید هم خیر، شاید این موضوع روشی باشد تا بتوانند یارانه سوخت را به تمامی افراد دهند یعنی شخصی هم که ماشین ندارد از این یارانه بهرهمند شود؛ اگر اینطور باشد ممکن است این روش جواب دهد. ما جزو کشورهایی هستیم که رتبه اول یارانه انرژی را دارا هستیم یعنی سالی صد میلیارد دلار یارانه انرژی میدهیم پس باید عدالت یارانهای برقرار شود.
وی در ادامه تاکید کرد: باید هنر دولتمردان و مجلسیها که طرح و لایحه تصویب میکنند طوری باشد تا پولی که از سوخت بر جیب قاچاقچیان میرود به جیب مردم بازگردد و بر معیشت مردم اثر بگذارد و اگر هم قرار بر تغییر قیمتی است باید برنامهای در پیش گرفته شود تا افزایش قیمت حاملهای انرژی متناسب با درآمد مردم باشد و با شیب تدریجی این قیمت تغییر کند؛ اگر تمامی مسائل دیده شود مردم هم همراهی خواهند کرد.
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در پایان خاطرنشان کرد: در کل طرح کاهش سقف سوختگیری با کارتهای شخصی دلیلی بر از بین بردن قاچاق و کاهش میزان مصرف سوخت است تا صادرات صورت گیرد.