۰۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۵
تعداد بازدید: ۴۱۷۷۰۶
دکتر کوشش تبار، معاون اقتصادی وزیر کشور با مروری بر پیشینه ایران در تجارت دنیا و طرح این سئوال که آیا ما با این پیشینه در جایگاه مطلوبی ایستاده‌ایم؟ به سئوال خود با گفتن «نه خیر!» پاسخ داد.
کد خبر: ۳۷۱۷۷

حل چالش‌های سامانه تشکل‌ها/ خارج از آیین‌نامه نمی‌توانیم اقدامی انجام دهیم

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط،  نشست مدیران تشکل‌های صنفی - تخصصی با حضور دکتر کوشش تبار، معاون اقتصادی وزیر کشور، دکتر شیرمحمدی مسئول دبیرخانه تشکل‌ها و جمعی از نمایندگان کانون‌های تشکل‌های صنفی و تخصصی در سالن وزارت کشور برگزار شد.

اساسنامه‌های انجمن‌های صنفی و تخصصی باید تفکیک شوند و انعطاف پذیر باشند بطوریکه با آچار هر تشکلی بخورند!
معاون اقتصادی وزیر کشور ضمن تقدیر و تشکر از حضور تشکل‌های بازنشستگی در نشست مدیران تشکل‌های صنفی و تخصصی با بیان اینکه بی اغراق عرض می‌کنم سرمایه اصلی مجموعه شما‌ها هستید، گفت: ارزش افزوده بی بدیلی را در تشکل‌ها داریم.اساسنامه‌های انجمن‌های صنفی و تخصصی باید تفکیک شوند و انعطاف پذیر باشند بطوریکه با آچار هر تشکلی بخورند! 
دکتر کوشش تبار با اشاره به عدم همخوانی آیین نامه‌های تشکل‌های بازنشستگی افزود: آیین نامه فصل الخطاب بازخوانی عملکرد ماست و تا زمانی که قانون آیین نامه تغییر نکرده باشد ملزم به اجرای آن هستیم. ضمن اینکه از زمانی که قانون و آیین نامه ابلاغ شد تلاش کردیم تکدر خاطر تشکل‌ها را برطرف کنیم.
معاون اقتصادی وزیر کشور تاکید کرد: مهمترین رکن رکین هم افزایی ما دولت و شما به عنوان تشکل‌های صنفی تخصصی تنظیم گری است و به شدت نیازمند تنظیم گری هستیم.

وی با بیان این مطلب که «اعتماد، مقدمه اش احترام است»، تصریح کرد: ما در معاونت اقتصادی وزارت کشور بیشتر از شما دغدغه نزدیک شدن به تشکل‌ها را داریم، چون ابزار حکمرانی اقتصادی، نمایندگان بخش خصوصی یعنی شما تشکل‌ها هستید.
دکتر کوشش تبار، معاون اقتصادی وزیر کشور با مروری بر پیشینه ایران در تجارت دنیا و طرح این سئوال که آیا ما با این پیشینه در جایگاه مطلوبی ایستاده‌ایم؟ به سئوال خود با گفتن «نه خیر!» پاسخ داد.اساسنامه‌های انجمن‌های صنفی و تخصصی باید تفکیک شوند و انعطاف پذیر باشند بطوریکه با آچار هر تشکلی بخورند!
معاون اقتصادی وزیر کشور در پاسخ به دغدغه برخی از نمایندگان تشکل‌ها که پیش از ایراد صحبت‌های ایشان نسبت به اساسنامه فعلی تشکل‌های صنفی و تخصصی اعتراض داشتند، گفت: کارشناسانی دعوت شده و نظر داده‌اند و اساسنامه در حال تدوین و نهایی شدن است.
وی با اشاره به دو بخشی بودن اساسنامه و تاکید بر وجه ثابت آن که نمی‌شود تغییر داد، تصریح کرد بخش دیگر اساسنامه باید تغییر پذیر و انعطاف پذیر باشد بطوریکه با آچار هر تشکلی بخورد.
دکتر کوشش تبار در تاکید بر نقش مهم تشکل‌ها در حکمرانی با بیان اینکه ما به دنبال دوام و بقای دولت ـ ملت جمهوری اسلامی هستیم و ثبات حاکمیت چه از منظر سیاسی چه اقتصادی مهمترین دغدغه مان است، اضافه کرد: ابزار این ثبات حاکمیت دست شما تشکل‌هاست.
وی اضافه کرد: تشکل‌ها حلقه واسط میان بخش خصوصی و دولت است که نقش مهمی است و نقش وزارت کشور حلقه واسط میان نهاد‌ها و تشکل‌هاست.اساسنامه‌های انجمن‌های صنفی و تخصصی باید تفکیک شوند و انعطاف پذیر باشند بطوریکه با آچار هر تشکلی بخورند! 
معاون اقتصادی وزیر کشور با بیان اینکه از ما نخواهید بیرون از چهارچوب و قانون رفتار کنیم، افزود: از ما کار بخواهید، قانون بخواهید، سرعت عمل و پاسخگویی در چهارچوب قانون بخواهید که من هم همین‌ها را از دبیرخانه می‌خواهم.
دکتر کوشش تبار گفت: یکی از اشکالات جدی تشکل‌ها برگزاری مجامع است که معمولا درست برگزار نمی‌شود و فرایندش ابهام زیادی دارد حتی برگزاری مجامع دستورالعمل تهیه و ابلاغ می‌کنند.
وی با اعلام این که کمیته‌های در وزارت کشور ترتیب داده‌ایم تا نظرات تشکل‌ها را دریافت و از آنها بهره‌مند شویم، اظهار داشت: عزیزانی که در این جمع پیشنهاد داشتند به ما بدهید تا در سامانه شفاف سازی از آنها استفاده خواهیم کرد.
معاون اقتصادی وزیر کشور خاطر نشان کرد: ما باید بتوانیم حلقه واسط شما و دستگاه‌ها باشیم و مطالبات شما را از دولت پیگیری کنیم چرا که وزارت کشور پیاده کننده سیاست‌های عمومی دولت و حلقه واسط شماست و شما هم در حوزه تنظیم گری و نظارت بر بازار به ما کمک کنید.
دکتر کوشش تبار با تاکید بر اهمیت و نقش تشکل‌ها گفت: کدام گروه حرفه‌ای‌تر از شما ست؟ باهوش‌ترین آدم‌ها در تشکل‌ها جمع شده‌اند؛ متخصص، مجرب و ... هستید. همچنین یک نقشی که ما باید در دولت به شما بدهیم این است که شما در سیاستگذاری کشور نقش ایفا کنید که الان این نقش، جدی نیست ولی باید به آن هویت داد.

اساسنامه‌های انجمن‌های صنفی و تخصصی باید تفکیک شوند و انعطاف پذیر باشند بطوریکه با آچار هر تشکلی بخورند!
وی بحث دانش افزایی خود اعضای تشکل‌ها را نیز واجد اهمیت دانست و اظهار داشت: ما باید برای بحث دانش افزایی اعضا برنامه داشته باشیم و شما نیز باید برنامه داشته باشید و اگر قرار است معاونت اقتصادی وزارت کشور تسهیل گری کند شما باید برنامه داشته باشید. چرا که به اعتقاد ما، شما هنوز سازمان یادگیرنده هستید و یک نبوغ ذاتی در این تشکل‌ها وجود دارد.

دکتر کوشش تبار، معاون اقتصادی وزیر کشور با بیان اینکه ابزار اصلی توسعه و پیشرفت کشور تشکل‌ها هستند، تصریح کرد: یکسری تهدیدات هم مانند نوسانات قانون و قیمت‌ها و ... داریم ولی باید با کمک شما و با منطق از کنار همه اینها رد شویم.
ایشان در پایان با بیان اینکه جلسه اول با برکت بود، اضافه کرد: ما باید در تمام عرصه‌ها بتوانیم از تشکل‌های صنفی و تخصصی کمک بگیریم و امیدوارم به مصداق شعر «به عمل کار برآید به سخندانی نیست» در عمل هم اینگونه باشیم. چرا که نیت ما این است که خدمتگزار قابلی از طرف بخش خصوصی باشیم؛ و در نهایت معاون اقتصادی وزیر کشور با اعلام اینکه «هر کدام از عزیزانی که این ادراک متقابل را متوجه شدند، بیایند مطرح کنند» با بیت ذیل گفتگوی خود با نمایندگان مدیران تشکل‌های صنفی و تخصصی را خاتمه داد:
«ز پوچ جهان هیچ اگر دوست دارم
تو را‌ای کهن بوم و بر دوست دارم».
گفتنی است پیش از صحبت‌های معاون اقتصادی وزیر کشور شیرمحمدی، مسئول دبیرخانه تشکل‌ها گزارشی از عملکرد و اقدامات صورت گرفته در دبیرخانه ارایه داد و پس از ایشان، نمایندگان مدیران تشکل‌های صنفی و تخصصی نقطه نظرات و پیشنهادات خودشان را مطرح کردند.

حل چالش‌های سامانه تشکل‌ها/ خارج از آیین‌نامه نمی‌توانیم اقدامی انجام دهیم

 

برچسب ها: تشکل‌های اقتصادی احزاب و تشکل ها کوشش تبار تشکل‌های حاکمیت سیاسی اقتصادی ثبات اقتصادی انجمن های
ارسال نظر
آخرین اخبار