به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، کانال ۱۲ اسرائیل مدعی شد قطر پیشنهادی جدید برای توافق میان اسرائیل و حماس ارائه کرده که طبق آن، ۱۱ گروگان در ازای یک ماه توقف درگیریها در نوار غزه آزاد خواهند شد.
این رسانه ادعا میکند که اسرائیل در حال بررسی این پیشنهاد است و واسطهها همچنان منتظر پاسخ حماس هستند. شایان ذکر است که در پیشنهاد قطر، اشارهای به توقف کامل جنگ در غزه نشده است.
روزنامه تایمز اسرائیل نیز در این خصوص نوشته است: این پیشنهاد شامل تقاضا برای خروج کامل اسرائیل از نوار غزه یا توقف کامل جنگ نیست، که هر دو شرایطی هستند که حماس در روزهای اخیر تکرار کرده است.
رسانههای عبری همچنین روز سهشنبه گزارش داده بودند که پیشنهاد جدیدی برای آزادی اسرا و توافق آتشبس بین اسرائیل و حماس به میانجیها ارائه شده است، زیرا گروه حماس نشان میدهد که پیشنویسهای مختلفی را دریافت کرده و در حال مطالعه است که میتواند منجر به توقف جنگ غزه شود.
از سوی دیگر «وای نت» گزارش داده است که دیوید بارنیا، رئیس موساد، پیشنهادی را برای آزادی ۱۱ تا ۱۴ اسیر از غزه در ازای تعدادی از اسرای امنیتی فلسطینی از اسرائیل و آتش بس یک ماهه در منطقه تحت محاصره فلسطین، به مذاکره کنندگان قطری ارائه کرده است.
در حالی که وای نت این پیشنهاد را به تیم مذاکره کننده اسرائیل نسبت داد، کانال ۱۲ اسرائیل گزارش داده که میانجیهای قطری بودند که این چارچوب را ارائه کردند
در حالی که وای نت این پیشنهاد را به تیم مذاکره کننده اسرائیل نسبت داد، کانال ۱۲ اسرائیل گزارش داده که میانجیهای قطری بودند که این چارچوب را ارائه کردند. در گزارش کانال ۱۲ آمده است که این پیشنهاد برای آزادی ۱۱ اسیر ارائه شده است.
بر اساس این گزارش ها، این توافق مستلزم خروج کامل نیروهای اسرائیلی از نوار غزه و یا پایان کامل درگیری نخواهد بود - که هر دو در دورهای قبلی مذاکرات شکست خورده بوده اند، زیرا حماس خواهان آن بوده است.
به نقل از منابع آگاه، وای نت گزارش داد که برای تشویق حماس به پذیرش توافقی که شامل خروج کامل نیروهای اسرائیلی نمیشود، انتظار میرود اسرائیل متعهد شود اسرای امنیتی فلسطینی بیشتری را نسبت به آنچه که در غیر این صورت انجام میداد آزاد کند.
در حالی که تعداد آنها مشخص نشده است، رسانه خبری والا گزارش داد که اسرائیل حدود ۱۰۰ اسیر فلسطینی را در ازای ۱۱ تا ۱۴ گروگان آزاد خواهد کرد.
به نظر میرسد که حماس به خواستههای قبلی خود در روز سهشنبه پایبند است، اما زمانی که سامی ابوزهری، یکی از مقامات ارشد حماس تأیید کرد که این گروه در حال بررسی گزینههای مختلف بوده است، اما تاکید کرد که هیچ پیشنهادی را که خروج کامل نیروهای اسرائیل از غزه را شرط نکرده باشد، نمیپذیرد.
وی در یک برنامه تلویزیونی گفت: جنبش حماس تأیید کرده است که پذیرای هرگونه معامله یا ایدهای است که به رنج مردم ما در غزه پایان دهد و به آتشبس دائمی دست یابد و اشغالگران از تمام نوار غزه عقبنشینی کنند.
وی افزود: هرگونه توافقی باید به محاصره نوار پایان دهد، کمکهای امدادی نامحدود و بازسازی غزه را امکان پذیر کند و به مبادله اسرای اسرائیلی در غزه با اسرای امنیتی فلسطینی در اسرائیل دست یابد.
این خواستهها تا حد زیادی با خواستههای ارائه شده توسط حماس در سال گذشته مطابقت داشت.
به دنبال پیشرفتهای انجام شده در دوحه در روزهای اخیر، یک مقام اسرائیلی روز سه شنبه به تایمز اسرائیل گفت که دور دوم مذاکرات مربوط به اسرا در اواخر این هفته، این بار در مصر برگزار خواهد شد. این مقام گفت که هیئت احتمالاً توسط بارنیا رهبری خواهد شد.
«آکسیوس» در گزارشی نوشته است که تل آویو با آتشبس موقت موافقت کرده است، اما جنبش حماس خواهان آتش بسی است که به گامهای غیرقابل برگشت رژیم صهیونستی به غزه منجر شود
از سوی دیگر پایگاه خبری آمریکایی «آکسیوس» در گزارشی نوشته است که تل آویو با آتشبس موقت موافقت کرده است، اما جنبش حماس خواهان آتش بسی است که به گامهای غیرقابل برگشت رژیم صهیونستی به غزه منجر شود. با این حال رئیس سیا و محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر، توسعه ایده توافق در نوار غزه را آغاز کرده اند.
نیویورک تایمز به نقل از مقامات صهیونیست نوشت: نتانیاهو منتظر است تا پیش از آنکه به مسیر دیپلماتیک متعهد شود، جانشین رئیس جمهور جو بایدن، مشخص شود.
این در حالی است که دولت بایدن تلاش زیادی میکند قبل از انتخابات بتواند به آتش بسی در غزه دست یابد. به اعتقاد کارشناسان حمایت بی رویه دولت بایدن از نتانیاهو در جنگ غزه بر آرای «کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات برای انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا تاثیر منفی گذاشته است.
پروفسور «پل پیلار» عضو پیشین شورای اطلاعات ملی آمریکا و تحلیلگر ارشد سابق سازمان سیا، در این زمینه میگوید: اگر آتش بس به نتیجه برسد، این به دموکراتها کمک خواهد کرد.
پروفسور «رابرت شاپیرو» استاد دانشگاه کلمبیا آمریکا نیز در این زمینه میگوید: رویکرد بایدن به جنگ غزه بر آراء هریس تاثیر گذار بود؛ به ویژه در میان رای دهندگان جوان. بیشترین تأثیر میتواند در ایالت میشیگان در میان رای دهندگان عرب-آمریکایی این ایالت قابل مشاهده باشد./ تابناک