شکور امیدی، رئیس کل انجمن حمایت از بیماران دیابتی کشور در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، مطرح کرد: باورهای غلط بسیاری درخصوص دیابت در جامعه وجود دارد؛ یکی از این باورهای غلط این است که مواد مخدر مخصوصا تریاک باعث کاهش قند میشود که این یک باور غلط است و متاسفانه بسیاری از بیماران ما به تریاک اعتیاد پیدا کردند. در کشورهای پیشرفته برای کسانی که سنین بالا دارند و برای کسانی که سالمند هستند تریاک خالص و کنترل شده را به شکل سهیمه از طریق مراکز رسمی همانند داروخانهها به مصرفکننده عرضه میکنند اما متاسفانه در کشور ما هم این باور غلط است که قند را پایین میآورد هم اینکه به دلیل در دسترس نبودن تریاک خالص مردم به مواد صنعتی همانند شیشه یا متادون روی آوردهاند که مشکلات عدیدهای را برای مصرفکنندهها مخصوصا دیابتیها ایجاد کرده است که ما بارها اعلام کردهایم دولت حداقل فکری برای این افراد کند، متاسفانه بالای سه میلیون نفر اعتیاد به تریاک دارند، دولت باید سهمیه بندی و کارهایی انجام دهد تا در این زمینه موفق شویم.
برخیها در فضای مجازی ادعاهایی را مطرح میکنند مثلا میگویند دیابت را درمان کردهایم این افراد شیاد هستند و مردم مراقب باشند گول این دسته از افراد را نخورند.
امیدی به نکته دیگر اشاره کرد و گفت: برخیها در فضای مجازی ادعاهایی را مطرح میکنند مثلا میگویند دیابت را درمان کردهایم این افراد شیاد هستند و مردم مراقب باشند گول این دسته از افراد را نخورند. متاسفانه در طب سنتی برای اینکه ساماندهی خاصی وجود ندارد اساتید را ردهبندی نکردهایم، دولت و حاکمیت اساتید را شناسایی کنند و آنها را ردهبندی کنند تا هر شخصی در فضای مجازی مسائل را مطرح نکند.
وی به افراد دیابت نوع 1 اشاره کرد و گفت: در دیابت نوع ۱ فعلا ده درصد جامعه درگیرش هستند که تا پایان عمر باید انسولین تزریق کنند ناگفته نماند که در این زمینه به دنبال روشهای پیشرفته هستیم.
در زخم پا قطعا افراد دقت لازم داشته باشند و به مراکز مجاز مراجعه کنند، افراد خودرمانی نکنند، روش درمان زخم دیابت تخصصی و فوق تخصصی است، ناگفته نماند که بتادین برای زخم پا سم است افراد به هیچ وجه استفاده نکنند.
رئیس کل انجمن حمایت از بیماران دیابتی کشور زخم پای دیابت مشکل اساسی است که متاسفانه سالی ده هزار پا در ایران قطع میشود. در این زمینه هر شخصی میگوید من زخم پا را درمان میکنم که داروهای مختلف را رو پای دیابتیها امتحان میکنند در صورتی که زخم دیابت کاملا دارو و درمانش فرق میکند؛ این مسایل بیشتر زخم را کهنه میکند و باعث عفونت خواهد شد اینگونه باعث قطع عضو میشود بنابراین در زخم پا قطعا افراد دقت لازم داشته باشند و به مراکز مجاز مراجعه کنند، افراد خودرمانی نکنند، روش درمان زخم دیابت تخصصی و فوق تخصصی است، ناگفته نماند که بتادین برای زخم پا سم است افراد به هیچ وجه استفاده نکنند.
امیدی در پایان گفت: متاسفانه دیابت روز به روز در حال افزایش است. شعار انجمن حمایت از بیماران دیابتی "با یک آزمایش ساده قند و خون از سلامت خود مطمئن شوید" است؛ اگر قند و خون ناشتا دوبار بالاتر از ۱۲۶ بود این افراد کاندید دیابت هستند و باید تحت درمان قرار گیرند که حتما به متخصصین دیابت مراجعه کنند و سعی کنند پزشک خود را تعییر ندهند.