غلامرضا احمدی، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، به مناسبت روز جهانی معلولان مطرح کرد: 4 حوزه مشکلات معلولین کشور را در برمیگیرد؛ مشکل اول مربوط به ایاب و ذهاب است که برای این قشر بسیار مهم است، متاسفانه معلولین همیشه در حوزه تردد دچار مشکل هستند به ویژه معلولین جسمی حرکتی، مشکل دوم مربوط به اشتغال، مشکل سوم ازدواج و مشکل چهارم مسکن است. اگر مشکل اشتغال را متولیان امر به ویژه سازمان بهزیستی کشور به درستی حل کنند مشکلات دیگرشان برطرف خواهد شد، اما متاسفانه سازمان بهزیستی کشور از 10سال پیش معاونت اشتغال سازمان را تبدیل به دبیرخانه اشتغال کرد یعنی حوزه اشتغال را کوچک کرد.
در سال 1383 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان تصویب شد؛ این قانون 16 ماده دارد که تا سال 96 هم اجرایی نشد و سال 96 یک اصلاحاتی رو قانون انجام دادند که بازهم تا به امروز هیچ اقدام اجرایی و عملیاتی در راستای این 16 ماده صورت نگرفته است.
احمدی ادامه داد: در سال 1383 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان تصویب شد؛ این قانون 16 ماده دارد که تا سال 96 هم اجرایی نشد و سال 96 یک اصلاحاتی رو قانون انجام دادند که باز هم تا به امروز هیچ اقدام اجرایی و عملیاتی در راستای این 16 ماده صورت نگرفته است. یکی از موارد مهم این ماده قانون 3درصد اولویت استخدام معلولان در سازمانهای دولتی است، اما متاسفانه هیچ کدام از سازمانها و وزارتخانههای دولتی در حوزه اشتغال معلولین هیچ گامی برنداشتند؛ ناگفته نماند که در همین راستا وزارت آموزش و پرورش دو دوره آزمون استخدامی برگزار کرد که در هر دو دوره به معلولینی که در این آزمون قبول شده بودند اجازه استخدام ندادند همچنین مناسبسازی معابر شهری یکی از آن 16ماده است که صورت نمیگیرد.
احمدی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه دولت جدید همان رویه دولتهای گذشته را پیش میبرد؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور متولی امور معلولان است به جای اینکه رئیس چنین سازمانی را فنی، تخصصی و دلسوزانه تعیین کنند، سیاسی تعین میکنند اینگونه سازمان به صورت سیاسی اداره خواهد شد و از حوزه خدمت و رفاه معلولان کاملا خارج میشود و در حوزه رفاه و خدمت به مسئولان ورود پیدا میکند.