به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، نشست تخصصی با موضوع دورنمای قابل رویت در گذار انرژی و تغییر اقلیم امروز جمعه ۱۴ دی با طرح محورهای همبست بازده انرژی، محیط زیست و روشهای ذخیره سازهای انرژی جهت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، تاثیر انرژیهای تجدیدپذیر در صنعت فولاد، مطالعه موردی ساختمان صفر انرژی و استفاده از ظرفیتهای بینالمللی تغییر اقلیم در گذار انرژی در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق در سالن خلیج فارس و در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.
به کارگیری فناوری راهی برای مقابله با بحران انرژی
در این نشست یداله سبوحی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف به مفهوم همبست کارائی انرژی آب و محیط زیست پرداخت و به کارگیری فناوری را یک راه حل مناسب برای مقابله با بحران انرژی در کشور دانست.
وی افزود: اقتصاد چرخشی از موضوعات مطرح شده از چند سال گذشته است و به بازیافت و بازچرخانی در حوزه انرژی میپردازد؛ طرح به دام اندازی گازهای گلخانهای با استفاده از فناوری NE3W به بازیافت انرژی، صرفه جویی در آب، کاهش آلودگیهای محیطزیستی و کاهش گازهای گلخانهای می انجامد.
ذخیرهسازها پیشنیاز توشه انرژی های تجدیدپذیر
اکبر ادیب فر، مدیر عامل شرکت توسعه صنعتی و مهندسی رسا انرژی سبز به اهمیت ذخیره سازهای انرژی برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر پرداخت و گفت: اگر تمام برنامه های توسعه انرژی های تجدیدپذیر هم محقق شوند بدون وجود دخیره سازها بی فایده است.
وی افزود: موضوع انرژیهای تجدیدپذیر در ایران با تمرکز بر نیروگاه های بادی و خورشیدی است که انرژی های متغیری هستند و راهکار این موضوع، ذخیره سازها هستند.
ادیبفر، ذخیرسازها را شامل ذخیرسازهای مکانیکی، الکتریکی، حرارتی، الکتروشیمیایی و شیمیایی برشمرد که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند و گفت: یکی از مهمترین مباحث در نیروگاههای خورشیدی، شبکه هوشمند توسعه یافته و زیرساخت های ذخیره است.
همچنین در این نشست، مدیریت بهینه تجدیدپذیرها، تعادل عرضه و تقاضا و تأمین ظرفیت قابل اعتماد در زمان تولید کم به عنوان موضوعات مورد بحث برای توسعه تجدید پذیرها و مقابله با ناترازی انرژی مطرح شد.
گسترش ساختمان های صفر انرژی
بهرام صادقی، مدیرعامل گروه اقتصادی و صنعتی آبر به مبحث ساختمانهای صفر انرژی پرداخت و گفت: اکنون در ایران، ۳۹ درصد انرژی در ساختمان مصرف میشود که کاهش این میزان میتواند به صنعت کمک کند.
به گفته وی، دولتهای مختلف در دنیا برنامههایی تبیین کردهاند و صنعت ساختمان ملزم به رعایت اهداف مشخصی برای حرکت به سمت ساختمانهای صفر انرژی است.
مدیرعامل گروه اقتصادی و صنعتی آبر ادامه داد: دولتها برای این منظور تشویقهایی را در نظر گرفتهاند؛ به عنوان مثال چین وامهای خوبی در نظر میگیرد و ژاپن تفاهمنامههای مشترک با وزارتهای مختلف منعقد میکنند که بتوانند مشترکان را به سمت کاهش مصرف سوق دهند و استانداردهایی را در این حوزه مد نظر قرار داده است.
صادقی به بیان راهکارهای فعال و غیرفعال برای اجرای ساختمان انرژی صفر و بررسی موردی یک ساختمان پرداخت که از پایه در مدل انرژی صفر طراحی شده و ادامه داد: برای این منظور نحوه طراحی ساختمان را باید طوری در نظر گرفت که به انرژی صفر بینجامد.
وی اضافه کرد: استفاده از پنلهای خورشیدی در سقف، سایبان ها، طاقچهها، روشهایی برای استفاده از نور طبیعی در طول روز، کنترل هوشمند ساختمان و استفاده از تجهیزات با مصرف کمتر از جمله راهکارهایی است که در نمونه های عملی بررسی شده و بسیار اثرگذار هستند.
گذار به سوی انرژی های پاک
در ادامه دکتر کاظم کاشفی دبیرکل باشگاه صاحب نظران انرژی ایرانیان نیز به موضوع استفاده از ظرفیت های بین المللی تغییر اقلیم در گذار انرژی پرداخت و گفت: ۸۸ درصد کشورهای که انتشار گازهای گلخانهای دارند، طی سی سال آینده برنامههای با عنوان گذار انرژی برای رفتن به سمت انرژی های پاک را دنبال میکنند .
وی افزود: اکنون پروژههای بهرهوری انرژی یا تجدیدپذیرها برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای در دنیا مورد توجه قرار گرفته است؛ از طرفی برای سازگاری با محیط زیست و افزایش جذب دی اکسید کربن نیز راهکاری بسیاری در دنیا مد نظر قرار دارد.
اوبا اشاره به ظرفیتهای بین المللی و بازاری برای تغییر اقلیم گفت: این ظرفیتها در کشورها به روشهای مختلف تسهیلات مالی، انتقال فناوری، توانمندسازی و ظرفیت سازی ارائه میشوند؛ بخشی نیز به صورت همکاریهای فناورانه کشورها با یکدیگر صورت میگیرد.
در پایان این نشست پرسش و پاسخ پیرامون موضوعات مطرح شده در نشست ارائه انجام شد.
چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق با شعار «انرژیهای تجدیدپذیر، توسعه سرمایهگذاری، مصرف کارآمد انرژی» از روز پنجشنبه ۱۳ دیماه تا یکشنبه ۱۶ دیماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برپاست.