۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
تعداد بازدید: ۳۶۴۶۲۶
اولین نشست خبری دکتر پیرصالحی برگزار شد.
کد خبر: ۳۷۸۳۲

برگزاری اولین نشست خبری رئیس سازمان غذا و دارو

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، اولین نشست خبری دکتر مهدی پیرصالحی، معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو طی امروز (یکشنبه، ۱۶ دی‌ماه) در محل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.

پیرصالحی در ابتدا گفت: کلیه غذاهای بسته بندی و فرآوری شده، نظارت در دارو و تجهیزات پزشکی و تامین اینگونه فرآورده‌ها، حوزه داروهای گیاهی و طب سنتی تحت نظارت سازمان غذا و دارو است. در حوزه آرایشی و بهداشتی هم همینطور بحث نظارتی با ما است اما بحث تامین با ما نیست. در حوزه‌ای که نگرانی‌ها بیشتر است بحث دارو، تجهیزات و تامین ارز و قیمت‌گذاری این اقلام است چرا که بیشترین فعالیت در پرداختی بیماران است. زمانی که کار را شروع کردیم کمبودهای دارو بحث جدی و شدیدی بود، اقلام زیادی را یا کمبود داشتیم یا موجودی آن‌ها کمتر از زیر حد بود. تمام تلاش بر این گذاشتیم در ابتدای این مسیر این مشکل را حل کنیم تا معضلات بعدی را بتوانیم حل کنیم.

وی ادامه داد: ۳ علت عمده کمبودهای دارویی را شناسایی کردیم؛ اصلی ترین و عمده ترین بحث نقدینگی است. شرکت‌های تامین.کننده با مشکل حاد تامین نقدینگی مواجه بودند.

رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: ما در ۹ ماه ابتدایی سال از ارزی که تخصیص داده شده بود عملا ۶۰۰ میلیارد دلار را نتوانسته بودیم تامین کنیم و این یکی از دلایل عمده بود. همین امروز بدهی بخش دولتی در حوزه دارو ۳۶ همت و در حوزه تجهیزات ۲۰ همت است که نقدینگی را دچار مشکل کرده است.

پیرصالحی ادامه داد: همین عامل بحث قیمت گذاری سرکوبگرانه در حوزه دارو است. در سال اخیر های علی رغم اینکه تورم بالایی داشتیم قیمت گذاری که در حوزه دارو اتفاق افتاده بود داروها را از صرفه اقتصادی خارج کرده بود تعداد زیادی از داروهای بیمارستانی تولید نمی‌شد. ارزها در زمان مناسب تخصیص داده نمی‌شد یا خیلی وقت ها قابل استفاده برای شرکتها نبود. خواسته های با بانک مرکزی برای تامین نقدینگی داریم و مذاکرات خوبی داشته ایم و قیمت گذاری هم شروع کرده ایم امیدواریم با این اتفاقات تامین نقدینگی بتوانیم بحث کمبودها را کاهش دهیم.

وی افزود: خبر خوبی که برای داروهای بیمارستانی داریم که خوشبختانه امروز کمبودهای این حوزه به کمتر از ۱۰ قلم رسیده است. در حوزه داروهای سطح عمومی هنوز بحث کمبود را داریم، بسیاری از داروها در داروخانه خاص توضیع می‌شود اما در همه جا قابل دسترس نیست؛ اقداماتی در دستور کار است تا در نزدیک ترین داروخانه داروهای عمومی بتوانند تهیه شوند. تمام هدف‌گذاری این است از کمبودهای آتی جلوگیری کنیم.

معاون وزیر ادامه داد: در حوزه تجهیزات پزشکی با طرح داروساز ارز داروی ما به ۲۸۵۰۰ تغییر کرد اما ارز تجهیزات ۴۲۰۰ ثابت ماند به همین علت تامین دچار اخلال نشد و شرکت‌ها توانستند تجهیزات مورد نظر را تامین کنند. نگرانی در این حوزه این است از بیماران چطور با تغییر نرخ ارز حمایت کنیم پس باید با حذف این ارز از بیماران باید حمایت شود. اگر ارز در ۴۲۰۰ بماند شرکت‌ها دچار مشکل می‌شوند و در اضافه شدن ارز در تامین نقدینگی شرکت‌ها نگرانی پیش می‌آید و دیگر نگرانی در حوزه بیماران است که حتما باید سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی پای کار باشند تا بیماران پرداختی بیشتر نداشته باشند.

پیرصالحی خاطرنشان کرد: موضوعی که در اولویت است بحث کیفیت است. نمی‌توانیم کالای بی‌کیفیت را در اختیار مردم قرار دهیم. در حوزه غذا در حوزه‌ایی که تحت نظارت ما است ضوابط فنی خود را اعمال می‌کنیم تا کیفیت خود را داشته باشند. در حوزه آرایشی و بهداشتی هم روی کیفیت نظارت می‌کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: بحث واردات و جلوگیری از واردات کالاها در حوزه ما نیست. وزارت صمت ممنوعیت‌هایی را در این راستا اعمال کرده که متاسفانه این ممنوعیت‌ها باعث رشد بازار قاچاق می‌شود که باید از این موضوع جلوگیری شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار