دغدغه عدم بازفراوری باطله های معدنی که ثروت هنگفتی را در خود پنهان کرده کم بود، غارت ثروت پنهان کشور به اسم صادرات کنسانتره عناصر غیرآهنی نیز به آن اضافه شد.
بله، در پوشش صادرات کنسانتره کرومیت، مس، .... عناصر نایاب و گرانقیمت و بالاخص گروه پلاتین (پلاتین، پالادیوم، رودیوم و ...) در سایه بی خبری و شاید مدیریت مافیای حاکم بر مبادی ذیربط به راحتی و با عزت و احترام از ایران خارج و سپس در کشورهای اروپایی عنصر به عنصر جدا سازی و به ریش ما و ترک فعلهای مسئولین کشور میخندند!
آری، در گذشته نه چندان دور درخواستی از روسیه بابت کنسانتره تیتانیوم داشتم که نسبت به ارسال نمونه کهنوج با عیار ۵۰٪ و نمونه نهبندان با عیار ۴۵٪ اقدام و در کمال ناباوری نمونه کم عیار نهبندان تایید گردید ، چرا که آقایان اصلا دنبال تیتانیوم نبودند بلکه مقدار وانادیوم، تنگستن و مولیبدن برای آنها مهم بود.
حال شما تصور کنید چرا شرکتهای کره جنوبی و اروپایی فقط خواهان کنسانتره مس ۸٪ میباشند؟!
بله، وجود کبالت، نیکل و عناصر نادر خاکی موجود در باطله مهم میباشد نه مقدار مس ان؟
حال دقت بفرمایید دلالان خرید کرومیت در شرق کشور عیار بالاتر از ۴۲٪(تنی ۱۸۰ دلار) را نمیخرند و اگر هم بخرند با ضریب پایینتر (عیار بر تن) خریدار خواهد شد.
اگر به فرض اینکه هر تن کرومیت ۴۲٪ را ۱۵ میلیون تومان قیمت گذاری کنیم و باز به فرض اینکه در این یک تن ۳ گرم رودیوم و ۱۵ گرم پلاتین و پالادیوم باشد که قطعا بیشتر خواهد بود ما یک محموله ۲۵۰ میلیون تومانی را به قیمت ۱۵ میلیون تومان از جلوی چشم مسئولین گمرک و سازمان صمت فقط به صرف یک برگ آنالیز xrf شرکت sgs از کشور خارج و به این صادرات هم افتخار میکنیم.
این فاجعه زمانی لرزه بر تن اقتصاد مورد تحریم کشور میاندازد که حجم صادرات این کنسانتره های غیرآهنی بیش از صدها میلیون تن گزارش میشود.
لذا از دستگاههای نظارتی و ارگانهای دلسوز (سازمان بازرسی، معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه) عاجزانه تقاضا میشود نسبت به توقف صادرات کنسانتره عناصر غیرآهنی اقدام و الزام انجام آزمایش شیمی تجزیه برای عناصر نایاب گرانقیمت ( پلاتین، پالادیوم، ایریدیوم، رودیوم، روتنیوم، اوسمیوم، طلا ،..) را ابلاغ و من بعد برای محاسبه حقوق دولتی مقدار عناصر کمیاب را ملاک اخذ حقوق دولتی قرار دهند.
محسن راضی