به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی خطوط، شینا انصاری، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست صبح امروز در همایش ملی حفاظت و حمایت از منابع طبیعی که در سالن همایش های سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری برگزار شد، بیان داشت: ما در صد سال اخیر یک سوم عرصه های طبیعی در جهان را از دست دادهایم. در کشور ما نیز عرصه های طبیعی به دلایل مختلف دچار افت عملکرد کمی و کیفی شده است.
وی افزود: ما وقتی از ارزش جنگلها صحبت میکنیم معمولا منافع اقتصادی و ارزش بازاری مورد توجه قرار میگیرد و خدمات غیربازاری مغفول واقع میشود اما اینکه جنگل ها چه میزان خدماتی در تنظیم آب نگهداشت خاک و ترسیب کربن و نگهداری گونه های گیاهی و جانوری انجام میدهد مورد غفلت واقع است.
او بیان کرد: ما در سازمان حفاظت محیط زیست در حال ارزشگذاری ۶۴ درصد از اکوسیستمهای حساس در کشور هستیم تا بتوانیم ارزش اقتصادی واقعی این اکوسیستم ها را برآورد کنیم و امیدواریم با احتساب آن، ارزش واقعی سرمایه های طبیعی را بدانیم و آنها را به عنوان مواهب خدادای بی پایان در نظر نگیریم.
انصاری به نبود ارزش ریالی در ارزشگذاری منابع طبیعی و محیط زیست اشاره کرد و گفت: متاسفانه این امر باعث می شود کفه توسعه سنگینتر شود در حالیکه با احتساب یک هزینه فایده میتوانیم در قضاوت بین اهداف توسعه و منافع اکوسیستمی تصمیم درستی اتخاذ کنیم.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: ارزشگذاری اقتصادی عرصه های طبیعی در برنامه هفتم به عنوان یک تکلیف قانونی پیش بینی شده تا از این ابزار برای کیفیسازی تصمیمگیریها و ارتقاء فرآیند نظارت و اجرا استفاده شود.
رییس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به اینکه مشخصترین سیاستها در این حوزه سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است، گفت: ۸۰ درصد تنوع زیستی در عرصههای خشکی در جنگل ها قرار دارند و تخریب جنگل میتواند باعث تخریب جدی زیستگاههای طبیعی و گونههای زیستی شود.
او افزود: در راهبردهای حفظ و احیا نکته مهم ارتقاء فرهنگ محیطزیستی و توجه به آموزش جوامع محلی را باید مدنظر قرار دهیم و به احیای مناطق آسیب دیده، تدوین برنامه مدیریت پایدار جنگل و استفاده از فناوریهای نوین و پایش هوشمند از مناطق توجه ویژه داشته باشیم.
وی گفت: با توجه به اینکه کشور از پدیده تغییر اقلیم متاثر است باید به تاب آوری و سازگاری با این امر توجه کنیم و همکاری بین دستگاهی را در نظر بگیریم.