محمد جباری، عضو هیئت مدیره صندوق کارآفرینی امید در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، به تشریح فعالیتهای صندوق پرداخت و مطرح کرد: صندوق کارآفرینی امید یک نهاد مالی است که زیر مجموعه ریاست جمهوری فعالیت میکند و از 3 صندوق فرصتهای شغلی، اشتغال جوانان و صندوق حمایت از مناطق محروم تشکیل شده است. صندوق کارآفرینی امید براساس اساسنامه مربوطه خود که مصوبه هیئت وزیران است، تعریف شده که مهمترین آنها حمایت از اشتغال در مناطق محروم است.
جباری در خصوص ارائه تسهیلات به مناطق محروم گفت: در سال 1403 بیش از 8300 میلیارد تومان به بیش از 40هزار نفر تسهیلات کارآفرینی پرداخت شده است که در سال جاری قصد داریم این مبلغ را به عدد بالای ده هزار میلیارد تومان برسانیم.
وی افزود: صندوق های قبلی که در بستر قانونی و اقتصادی زمان خود فعالیت داشتند، فعالیت خود را به اتمام رساندند و اهدافی از آنها که قابلیت تداوم داشت، در صندوق کارآفرینی امید لحاظ شده و ماموریتها دنبال میشود.
عضو هیئت مدیره صندوق کارآفرینی امید ادامه داد: صندوق بیش از 20سال است شکل گرفته که در سال گذشته به بیش از 40هزار نفر وام کارآفرینی پرداخت شده است . همچنین در سنوات مختلف طرحهای خاصی اجرا شده که براساس آن طرحها، وامهای مختلفی همانند وام ازدواج، تامین مسکن و وامهای حمایت شغلی پرداخت شده اما زمانی که اسم صندوق به صندوق کارآفرینی امید تغییر یافته عمده وامها در راستای اشتغالزایی در مناطق محروم پرداخت شده است.
جباری گفت: براساس رهنمودهای ریاست محترم جمهور، آقای دکتر پزشکیان صندوق باید صدای بیصدایان باشد. براین اساس قسمت عمده اعطای تسهیلات را برای افراد و اشخاص حقیقی و حقوقی در نظر گرفتهایم که توانایی دریافت تسهیلات از سیستمهای بانکی متعارف را ندارند. بنابراین هدف صندوق کارآفرینی امید اعطای تسهیلات به کارآفرینان به ویژه در مناطق روستایی است که شبکه بانکی نمیتواند آنها را پوشش دهد.
وی به اهداف جدید صندوق کارآفرینی امید اشاره و بیان کرد: دو هدف جدید در سال جدید به اهداف صندوق اضافه شده است؛ یکی حمایت از تولید برق به واسطه انرژی خورشیدی است که در مقیاس کوچک به ویژه مناطق روستایی صندوق قصد دارد از کارآفرینان جهت تامین برق روستایی واحدهای کوچک مقیاس، حمایت کند. دومین هدف جایگزینی ناوگان فرسوده است به ویژه در حوزه تاکسیهای شهری عملکرد مناسبی داشتهایم؛ برای توضیح بیشتر بحث جایگزینی ناوگان فرسوده شهری با تاکسیهای برقی است که در این راستا تسهیلات ارزان قیمت به تاکسیداران اعطا میکنیم تا بتوانند تاکسیهای فرسوده خود را به تاکسیهای برقی تبدیل کنند.
عضو هیئت مدیره صندوق کارآفرینی امید مطرح کرد: تاکسیداران عزیز هم میتوانند به صورت سامانهای و حضوری به صندوق کارآفرینی امید در اکثر نقاط کشور مراجعه کنند و درخواست خود را اعلام کنند، شرایط در این راستا در سایت ما کاملا منعکس است و طبق تفاهمنامهای که با سازمان تاکسیرانی داریم مهمترین و اصلیترین شرط این است که سابقه فعالیت در حوزه تاکسیرانی را داشته باشند. رقمی که طی سال گذشته در این خصوص پرداخت شد، 300 میلیون تومان برای هر تاکسی بوده است که روند پرداختی 48ماهه دارد.
جباری در پایان گفت: در سال جاری صندوق کارآفرینی امید قصد دارد از ایدههای نو در حوزه تامین مالی استفاده کند به ویژه تامین مالی خرد و بیواسطه برای افرادی که نیازمند این تامین مالی برای دوام کار خود یا برای ایجاد یک واحد کارآفرینی باشند؛ اگر این افراد بتوانند به ما ایدههای نو دهند ضمن استفاده از ایدهها در سطح ملی و تامین اعتبار، منابع خوبی برای حمایت از این عزیزان در خصوص طرح و پرورش ایدهشان در نظر گرفته شده است.