اروجعلی محمدی، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با عنوان " راستی ازمایی نمایندگان مجلس در آستانه رای به کابینه" نوشت: درایام تبلیغات انتخابات وحتی بعد از پیروزی اقای دکتر پزشکیان با این پرسش پرتکرار مردمی مواجه بودم که می گفتند "آیا می گذارند کار بکند؟ این ذهنیت شهودی را بویژه باید ثمره ناکامی و سرخوردگی از انتخابات دو دهه اخیر جستجو کرد که به تجریه در اذهان خانه گزیده است و نمود عینی ان عدم شرکت ۵۰ درصد شهروندان ایرانی در انتخابات است.
منفعت و مصلحت ملت و حکومت و علم و عقلانیت حکم می کند که همگان به این مادر بحران ها بیندیشند تا به سیلی ویرانگر تبدیل نگردد که سیلاب اولیه آن اشکار شده است. برای کنترل این بحران هیچ اکسیری چون بازگشت به مردم و اعتماد سازی و جلب رضایت عمومی اثر بخش نیست. دراین دوره انتخابات تائید صلاحیت آقای دکتر پزشکیان با گشایش نسبی در کار نظارت استصوابی گامی روبه جلو بود که با استقبال احزاب وشخصیت های اصلاح طلب و اعتدالیون و میانهروها توانست با گسترش نسبی رقابت سیاسی به کالبد نیمه جان مشارکت عمومی نفسی بِدَمَد و امیدهایی رابرانگیزد، امیدهایی که میتواند فقط با تداوم کارکردهای عقلانی و کارامدی قویتر شوند و یا برعکس می تواند بسان فوارهای بعد از صعود به تندی به پائین سقوط کنند و چرخه ناامیدی را باحدت و شدت بیشتری تداوم بخشند.
در شرایط فعلی که حال جامعه از نظر اقتصاد و معیشت مردم و سیاست و توسعه کشور اصلا خوب نیست و استانه تحمل مردم برای ادامه وضع فعلی بسیار پایین امده است، اصول گرایان و نو اصول گرایان می توانند برای نوسازی اعتماد عمومی و تقویت روحیه مردم نقش اثر گذاری ایفا کنند. منجمله این اقدامات درصحنه فعلی کشور همراهی و همکاری صادقانه با اقای دکتر پزشکیان و دادن رای اعتماد به کابینه ایشان است.
نمایندگان محترم بخوبی میدانند که این کابینه با رعایت ملاحظات بسیار و درجهت وفاق و هم افزایی به مجلس معرفی شده است که حتی دلخوری و اعتراض بخش کثیری از طرفداران رئیس جمهور را به هم به همراه داشته، حال سوال این است که آیا نمایندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی ملاحظات رئیس جمهور راصادقانه پاسخ خواهند داد؟ و رای مردم برای تغییر درحد استانداردهای اقای دکتر پزشکیان را برسمیت می شناسند؟و با رای اعتماد به وزرای معرفی شده با تقویت وفاق وهمبستگی ملی، موفقیت دکتر پزشکیان را موفقیت همه ارکان نظام تلقی می کنند ؟ ومردم را در تحقق شعارهای اقای دکتر پزشکیان برای اجرای عدالت و رهایی از جهنم تحریم و تورم و بازشدن قفل توسعه کشور و تکریم جوانان و داشتن یک زندگی معمولی و رهایی از فقر فزاینده و ... امیدوارخواهند کرد؟ یا دربه همان پاشنه سابق خواهد چرخید.
صادقانه می گویم که ملت از عناد و لجبازی با رای خود بشدت دل چرکین است و کاهش بی سابقه مشارکت در این دوره انتخابات نتیجه تئوری سازیهاو گفتمان پردازیهای شومی است که مدام گفتند که مردم چه کاره هستند که سرنوشتشان بدست خودشان باشد؟!
مردمی که به آقای دکتر پزشکیان رای داده اند بدنبال تغییر و اعمال اصلاحات را در رویکردها و ساز وکارها و برخی ساختارها و سیاستهای نظام میدانند و میخواهند سرنوشتشان بدست خودشان باشد تا جمهوریت درعمل برسمیت شناخته شود،هم چنین در کابینه اقای پزشکیان اسامی چند چهره اصلاح طلب و یک وزیر از خانمها وجود دارد و رای مثبت مجلس به چهره های ممتاز کابینه پالس مثبتی به ملت خواهد بود و جامعه رای اعتماد به آنان را موافقت باخواست مردم و تکریم ملت و سازمان رای اقای پزشکیان تلقی خواهد کرد و اگر نمایندگان اصولگرا مثل دودهه گذشته با دید سیاسی و حذف رقیب از درِ مخالفت با وزرای اصلاح طلب برایند از نظر جامعه ای که اصلاحات را راهکار و مشی خود میداند نشانگر تداوم سیاست رقیب کشی حاکم و حذف اصلاح طلبان تلقی خواهد شد و این اقدام بسان سوهان روح جامعه عمل خواهد کرد و همان احساس بیتاثیر بودن رای مردم را به اذهان ملت متبادر و ترریق خواهد کرد و یقینا در امر موفقیت رئیس جمهور گره ایجاد میکند و به تحقیر جامعه و دانشگاه و جوانان و سیاست مداران و احزاب اصلاح طلب دامن می زند.
نمایندگان محترم بهتر می دانند که نمایندگی مجلس قبل از هرچیز یک پست سیاسی است و سیاست به یک تعریفی علم استفاده از ممکنات است، امروز یک ناممکن در مقابل سیستم وجود دارد و آن اینکه چوب خط جامعه اصلا ظرفیت تحقیر و عناد و لجاجت با رای مردم و تخفیف بیشتر جمهوریت را ندارد ولی برای بهروزی مردم و توسعه کشور و گشایش جمهوریت ممکنات زیادی وجود دارند که راه اغازین این ممکنات ترمیم شکاف دولت و ملت است و همدلی نمایندگان محترم با ملت و همراهی و همکاری با رئیس جمهور گام نهادنی اگاهانه دراین مسیر پُرثواب و صواب است.