به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، پس از حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق، ایران در عملیات «وعده صادق» با حمله موشکی و پهپادی خاک اسرائیل را مورد هدف قرار داد.
این در حالی بود که ائتلافی از ؤزیم صهیونیستی، آمریکا، فرانسه و اردن شکل گرفت و سه کشور مذکور به کمک این رژیم آمدند.
اردن در اقدامی ضد ایرانی، برخی از پهپادها و موشکهای ایران را مورد هدف قرار داد. امان در توجیه این اقدام مدعی شده بود که با « هرآنچه امنیت میهن و شهروندانش را در معرض خطر قرار می دهد، مقابله خواهد کرد.»
اولین نتیجه مقابله اردن با حمله ایران و گشودن حریم هوایی اش به روی صهیونیست ها این است که این رژیم در سایه همکاری امان در امر مقابله با حملات ایران به صهیونیست ها، با جدیت در حال بررسی تمدید توافقنامه آبی بین طرفین است.
این در حالی بود که وب سایت های عبری در این باره نوشته بودند: اشغالگران پیش از حمله ایران، به دلیل اظهارات مقامات اردنی در حمایت از فلسطین، در مورد تمدید این توافق یا عدم تمدید آن با اردن به شدت تردید داشتند اما این همکاری اردن با اسرائیل در حمله ایران؛ این وضعیت را تغییر داد.
نمونه ای از این حمایتها سخنان همسر شاه اردن بود که به مذاق صهیونیستها خوش نیامده بود. همکاری اردن توانسته بود ذائقه صهیونیستها را برای این خوش رقصی تغییر دهد.
«ایمن صفدی» وزیر امور خارجه اردن هم در خصوص همکاری با صهیونیستها مدعی شده بود: خطر حتمی سقوط هواپیماهای بدون سرنشین یا موشک ها در اردن وجود داشت و نیروهای مسلح اردن به شیوه مناسب با این خطر برخورد کردند.
او افزود: ما به کسی اجازه نخواهیم داد که امنیت اردن و اردنی ها را به خطر بیندازد... این یک موضوع اصولی است و اینها اقداماتی است که ما در گذشته انجام داده ایم. ما دیروز آنها را گرفتیم و در آینده هم خواهیم گرفت، چه منبع تهدید اسراییل باشد، چه ایران و چه هر عنصر دیگری.
اقدام اردن در آن زمان با واکنش شدید ایران همراه شد. نیروهای مسلح ایران تهدید کرده بودند که اگر دولت اردن در عملیات نظامی ایران علیه اسراییل مداخله کنند، اردن میتواند هدف آینده باشد.
البته دو طرف به سرعت این تنش را مدیریت کردند و «ایمن صفدی» وزیر امور خارجه اردن در تماس تلفنی به حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه وقت ایران گفت که اسراییل در پاسخ احتمالی خود به ایران نخواهد توانست از حریم هوایی اردن استفاده کند.
وحید جلال زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با برنامه «من طهران» شبکه خبری العالم، نیز گفته بود: اردن میزبان ستاد فرماندهی سنتکام و پدافند هوایی علیه پهپادها و موشک هایی شد که در چارچوب عملیات "وعده صادق" ایران پرتاب شدند و آنها تلاش کردند که با آن مقابله کنند و ما پیام روشنی به اردن دادیم و از آنها خواستیم تا در مورد آن توضیحات شفافی بدهند.
علیرغم تجربه قبلی اردن از همراهی با صهیونیستنها علیه ایران، حال برخی کانالهای صهیونیستی از جمله کانال 12 رژیم صهیونیستی علام کرده اند که اسرائیل در حال ارتباط با مصر، عربستان سعودی، امارات، اردن و بحرین برای دفاع در برابر حمله ایران (در واکنش به ترور هنیه) است.
در همین خصوص ایمن الصفدی، معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه اردن به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات ایران به تهران سفر خواهد کرد.
الجزیره به نقل از یک منبع رسمی ایرانی گفته است تهران دو پیام را به وزیر خارجه اردن خواهد رساند، یکی به رهبری اردن و دیگری به آمریکا و اسرائیل. همچنین عنوان شده وزیر خارجه اردن حامل پیامی از سوی پادشاه این کشور برای مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران است.
این سفر نمی تواند بی ارتباط با پاسخ ایران به اسرائیل باشد. بر اساس برخی اخبار، جمهوری اسلامی به کشورهای عربی منطقه اعلام کرده هر کشور عربی که حریم هوایی خود را در اختیار اسرائیل قرار دهد، به هدف مشروع تبدیل خواهد شد.
بر این اساس اگر کشوری چون اردن که در کریدور هوایی ایران و اسرائیل قرار دارد بخواهد در واکنش احتمالی اسرائیل به پاسخ ایران به ترور شهید هنیه به تل آویو کند با پاسخ ایران مواجه خواهد شد.
با وجود این بعد از واکنش ایران به همکاری اردن با اسرائیل در تقابل با عملیات «وعده صادق»، سفر «صفدی» به ایران معنای دیگری در بحبوحه تنشهای منطقه دارد. پیش از این نیز ایران هر گونه همگرایی امنیتی اعراب با اسرائیل را تهدید منافع خود دانسته بود.
هر گونه همکاری احتمالی اردن با رژیم صهیونیستی نیز در ادامه، علاوه بر اینکه مخاطرات داخلی برای این کشور خواهد داشت با واکنش تند تهران نیز مواجه خواهد شد. نیمی از جمعیت اردن را اتباع فلسطینی تشکیل می دهند و مردم این کشور از همکاری اردن با آمریکا و رژیم صهیونیستی ابراز نارضایتی می کنند.
در این خصوص نیز شورای آتلانتیک تحلیل کرده بود، موضعگیری اردن در قبال حمله ایران به اسرائیل میتواند این کشور را در موقعیت خطرناکی قراردهد و آن را از کشوری که اغلب به عنوان «جزیره ثبات» از آن یاد میشود، تبدیل به دریایی از هرج و مرج کند.