به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط ، نتایج یک بررسی نشان میدهد ماهوارههای استارلینک شرکت اسپیس ایکس، که در مدار پایینی زمین در حال گردش هستند تا بدان حد زیاد هستند که از این پس در یک پنجم تصاویر تهیه شده از فضا قابل مشاهده خواهند بود.
از آنجایی که تعداد ماهوارههای این شرکت در مدار پایین زمین طی دو سال گذشته به سرعت رشد کرده، محققان دریافتهاند که اکنون تقریباً یک پنجم مشاهدات مهم فضایی تحت تأثیر منفی این ماهوارهها هستند. اگرچه آنها تأثیرات علمی کلی آنها در حال حاضر ناچیز است، اما این روند در آینده تغییر خواهد کرد.
اسپیس ایکس پرتاب ماهوارههای استارلینک خود را در سال ۲۰۱۹ آغاز کرد و در همان سال ستارهشناسان متوجه شدند که رگههای درخشانی از نور برای اولین بار در تصاویرشان ظاهر میشود. از آن زمان، نگرانیها در مورد اینکه چگونه این ماهوارهها ممکن است آسمان تاریک و آرامی را که دانشمندان برای مطالعه جهان به آن تکیه میکنند، به خطر بیاندازند، یا حتی مانع از شناسایی سیارکهای خطرناک نزدیک به زمین شوند، افزایش یافته است.
امروزه، تقریباً ۱۸۰۰ ماهواره استارلینک در ارتفاع حدود ۵۵۰ کیلومتری به دور زمین میچرخند، و تجزیه و تحلیل تصاویر جمعآوری شده توسط رصدخانه پالومار دانشگاه کل تک در نزدیکی سن دیه گو بین نوامبر ۲۰۱۹ و سپتامبر ۲۰۲۱ نشان میدهد که آنها کیفیت مطالعات و بررسیهای فضایی را تحت تأثیر قرار میدهند.
این رصدخانه هر دو روز یک بار آسمان شب را بررسی میکند و اطلاعات مربوط به مشاهدات اجرام کیهانی مانند ابرنواخترها و سیارکهای نزدیک به زمین را جمعآوری میکند. این تجزیه و تحلیل در مجموع ۵۳۰۱ رگه نور ایجاد شده توسط ماهوارههای استارلینک را نشان داد که تقریباً بر یک پنجم رصدهای آن تأثیر منفی گذاشت. این مشاهدات در سپیده دم یا غروب انجام میشود و برای شناسایی سیارکهایی که نزدیک به خورشید و در همسایگی زمین حرکت میکنند، حیاتی هستند.
تأثیرگذاری این ماهوارهها از ۰.۵ درصد تصاویر در سال ۲۰۱۹ به ۲۰ درصد تصاویر در سال ۲۰۲۱ رسیده است و با اعزام ده هزار ماهواره استارلینک به فضا تا سال ۲۰۲۷ این شرایط بدتر نیز خواهد شد./مهر