۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۰
تعداد بازدید: ۳۵۳۷۴۶
ستاره‌شناسان می‌گویند که یک دنباله‌دار تازه کشف‌شده می‌تواند در هفته‌های آینده برای نخستین بار از کنار زمین و خورشید با چشم غیرمسلح قابل مشاهده باشد. بازدید بعدی این دنباله‌دار از منظومه شمسی داخلی ۵۰۰۰۰ سال دیگر پیش‌بینی می‌شود.
کد خبر: ۲۶۲۵۳

ستاره‌ دنباله‌دار زیبا بعد از ۵۰ هزار سال دوباره خودی نشان می‌دهد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، ستاره‌شناسان می‌گویند که یک دنباله‌دار تازه کشف شده، می‌تواند در هفته‌های آینده برای نخستین بار از کنار زمین و خورشید با چشم غیرمسلح، قابل مشاهده باشد! این دنباله‌دار C/۲۰۲۲ E۳ (ZTF) نامیده می‌شود.

این دنباله‌دار پس از سفر از مناطق یخی منظومه شمسی، در ۱۲ ژانویه به نزدیکترین فاصله به خورشید خواهد رسید و در اول فوریه از نزدیکترین فاصله به زمین خواهد گذشت. تشخیص آن با یک جفت دوربین دوچشمی خوب و احتمالاً حتی با چشم غیرمسلح آسان خواهد بود، مشروط بر اینکه آسمان توسط نور‌های شهر یا ماه خیلی روشن نباشد!

"توماس پرینس" استاد فیزیک در موسسه فناوری کالیفرنیا که در تأسیسات گذرای Zwicky کار می‌کند، گفت: این دنباله‌دار زمانی که در نزدیک‌ترین نقطه به زمین باشد، درخشان‌تر خواهد بود.

"نیکلاس بیور" اخترفیزیکدان رصدخانه پاریس گفت که این دنباله‌دار کشف شده که از یخ و غبار ساخته شده و هاله‌ای مایل به سبز از خود ساطع می‌کند، تخمین زده می‌شود قطری در حدود یک کیلومتر داشته باشد. این دنباله‌دار کشف شده به طور قابل توجهی کوچک‌تر از دنباله‌دار "NEOWISE " (آخرین دنباله‌دار قابل مشاهده با چشم غیرمسلح که در مارس ۲۰۲۰ از زمین عبور کرد) است.

در حالی که این دنباله‌دار در اوایل فوریه با عبور از زمین درخشان‌تر از همیشه خواهد بود، حضور یک ماه کامل می‌تواند تشخیص آن را دشوار کند. "بیور" بهترین زمان مشاهده این دنباله‌دار را آخرین هفته ماه ژانویه عنوان کرد، درست زمانی که دنباله‌دار از میان صورت فلکی دب اصغر و دب اکبر عبور می‌کند.

پیش‌بینی می‌شود که حضور بعدی این دنباله‌دار در منظومه شمسی ۵۰۰۰۰ سال دیگر صورت بگیرد، اما "بیور" می‌گوید این احتمال وجود دارد که پس از این حضور، این دنباله‌دار به طور دائم از منظومه شمسی خارج شود؛ هرچه این دنباله‌دار به زمین نزدیک‌تر باشد، اندازه‌گیری ترکیب آن توسط تلسکوپ‌ها نیز آسان‌تر می‌شود./ تسنیم

برچسب ها: ستاره شناسی کشفیات منظومه شمسی
ارسال نظر
آخرین اخبار