پایگاه خبری تحلیلی خطوط: از مصرف غذاهای غنی از چربیهای اشباع و ترانس نظیر فستفودها، روغنهای نباتی جامد و نیمهجامد، روغنهای حیوانی، غذاهای سرخشده، لبنیات پرچرب اجتناب کنید. بیشتر از منابع غذایی حاوی امگا ۳ (مانند انواع ماهیها) و اسیدچرب غیراشباع (مثل روغن زیتون) یا سایر انواع روغنهای مایع (آفتابگردان، کنجد) به مقدار مناسب و طبق رژیم غذایی تنظیم شده استفاده کنید. استفاده متعادل از امگا ۳ و اسیدهای چرب غیراشباع موجب پاسخدهی بهتر گیرندههای سلول به انسولین میشود. دریافت پروتئینهای حاوی چربیهای اشباع مانند لبنیات پرچرب و گوشتقرمز باید در رژیم غذایی افراد دیابتی باید محدود شود. بهتر است از کربوهیدراتهایی که شاخص گلایسمیک پایینتری دارند استفاده شود. حتما غذا را در حجم کم و به دفعات بیشتر (۵ وعده در روز) میل کنید و در هیچ وعدهای بیش از حد غذا نخورید. مصرف نمک روزانه را کاهش دهید و حتما از نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم استفاده کنید، بعداز وعدههای غذایی کمی پیادهروی کنید. بهطور مرتب قندخون را کنترل کنید و برای داشتن وزن مناسب و سالم بودن به اندازه غذا بخورید و فعالیت بدنی روزانه (۴۵- ۳۰ دقیقه پیادهروی) طبق نظر پزشک معالج داشته باشید. سعی کنید ساعات صرف غذا حتیالمقدور منظم باشد تا از نوسان قندخون جلوگیری شود. همچنین، غذا را به آرامی و در محیطی با آرامش میل کنید. هر روز ۲ تا ۴ واحد میوه و ۳ تا ۵ واحد از گروه سبزیها استفاده کنید. مصرف منابع غذایی حاوی روی، ویتامین C (مرکبات و سبزیهای تازه) و ویتامین A (زردآلو، هلو، گوجهفرنگی، و هویج) در رژیم غذایی خود بگنجانید. به نشانگرهای رنگی تغذیهای محصولات غذایی توجه کنید و محصولاتی که قند، نمک و روغن کمتری دارد انتخاب کنید. مصرف نانهای سفید و برنج را کاهش داده و نانهای سبوسدار، برنج قهوهای، ماکارونی سبوسدار، جو و گندم کامل (پوست نگرفته) مصرف کنید. روزانه از انواع حبوبات در وعدههای غذایی استفاده کنید و ۲ تا ۳ واحد لبنیات کمچرب بهخصوص از نوع پرو بیوتیک مصرف کنید. چای یا دمنوش خود را با یک عدد توت یا کشمش یا یک عدد خرمای کوچک میل کنید و به اندازه کافی آب بنوشید. در صورتیکه دچار اضافهوزن یا چاقی هستید برای کاهشوزن تحتنظر کارشناس تغذیه اقدام کنید.