۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۱
تعداد بازدید: ۸۰۳۴۹۵
اعلمی، کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار بورس دستخوش پارامتر‌های بسیار زیادی است، اما آنچه که بازار را تحت تاثیر قرار داده ریسک بزرگ منازعات منطقه‌ای است و اینکه شفاف نیست که در آینده‌ای کوتاه مدت قرار است چه اتفاقی رخ دهد.
کد خبر: ۳۶۷۳۶

پیش‌بینی کارشناس بازار سرمایه از آینده بورس/ بازار بورس،بانک نیست!

بازار سرمایه از چه مسائلی رنج می‌برد؟ /بورس، بانک نیست!

در شانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی، سیدمحمدرضا اعلمی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، مطرح کرد: بازار بورس دستخوش پارامترهای بسیار زیادی است، اما آنچه که بازار را تحت تاثیر خود قرار داده ریسک بزرگ منازعات منطقه‌ای است و اینکه شفاف نیست در آینده‌ کوتاه مدت قرار است چه اتفاقی رخ دهد. این ریسک یک ریسک سیستماتیک است که به کل بازار عرضه می‌شود و سبب شده که شاهد بازار ضعیفی باشیم و به محدودشدن دامنه نوسان و اتفاقاتی از این دست منجر شده که در واقع بازار از تحلیل خارج شده است.

ترک فعل رئیس سازمان بورس!

اعلمی ادامه داد: نمی‌توانیم بگوییم بازار را تعطیل و همه چیز را منوط می‌کنیم به اینکه سیاست خارجی خود را اصلاح کنیم تا شاهد بازار خوبی باشیم، اما می‌توانیم ریسک‌ها را مدیریت و آن‌ها را کم کنیم. در مواقع خاص همانند سیل، زلزله، جنگ و... رییس سازمان بورس می‌تواند تا سه روز بازار را تعطیل کند و پس از اینکه احساس کند رفتارها از احساسی خارج شده و به روال عادی بازگشته بازار را باز کند اما نقدی که بر مسئولین فعلی سازمان وارد است این که زمانی که ترور آقای اسماعیل هنیه در تهران رخ داد همه می‌دانند بازار باید تعطیل شود اما ترک فعل رییس سازمان نسبت به عدم تعطیلی روزهای چهارشنبه و شنبه است و اینکه هیچ کنترلی رو بازار انجام ندادند، بازار را مشکل‌ساز کرد. باید در این راستا شفاف سازی و راجع به آن حداقل صحبت فرمایند تا به سهامداران بتوانند جواب مثبتی دهند. 

پیش‌بینی آینده بورس؟/ترک فعل رییس سازمان بازار را مشکل‌ساز کرد!

سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه؛ خوب یا بد؟

وی افزود: آنجایی ما به مشکل می‌خوریم که افراد بدون آگاهی وارد یک عرصه می‌شوند. سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه یعنی شریک شدن در کسب و کار پس باید مدیریت ریسک کرد و همه جوانب را سنجید. چندین اقدام باید انجام داد یکی اینکه صنعت مناسبی برای وورد است و اینکه آن شرکت چه طور است؛ پس تحلیلی بنیادین برای ورود و تحلیل تکنیک‌ها بسیار مهم است. 

این کارشناس ادامه داد: زمانی که مسئولین به صورت کلی می‌گویند بورس بهترین جا برای سرمایه گذاری است مسلم است که بهتر است چون کمک به تولید می‌شود. 

اعلمی ادامه داد: رئیس سازمان بورس و دولتمردان مسئول سازمان بورس نیستند، اتفاقی که سال ۹۲ افتاد این بود که همه سرمایه‌ها وارد بازار شد یک بخش این موضوع به مسئولین برمی‌گردد که باید از قبل آماده‌سازی می‌کردند، بازار بورس، بانک نیست.

اقدامات دولت سیزدهم در حوزه بورس

وی به دولت آقای رئیسی اشاره و مطرح کرد: دولت آقای رییسی که سرکار آمد در هر تصمیمی که گرفتند طرف مقابل بورس را گرفتند یعنی در تصمیمات اقتصادی به گونه‌ای عمل کردند که سبب تضعیف بازار شدند و به جای اینکه مسئله را حل کنند، صورت مسئله را پاک کردند، گذاشتند بازار راکد بماند و به آن بهایی ندادند. بازار بورس توانایی این را دارد که ما را به مقصد برساند و آن تولید ملی و جهش تولید را رقم بزند یعنی در واقع باید به سوی اقتصاد بورسی رویم تا اقتصاد بانکی اما تا به اینجا نقطه قوت ما را به نقطه ضعف تبدیل کردند.

کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: بازار بورس نیویورک ده سال طول کشید تا به رونق بازگردد. کشور ما یک سری ریسک‌های بالقوه دارد همانند مسائل منطقه‌ای، بازار بورس آیینه تمام نمای اقتصاد است پس کسانی که می‌خواهند رییس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس شوند، در این امر مهم نقش بسزایی دارند.

راهکارها

اعلمی در پایان به ارایه پیشنهاداتی اشاره و مطرح کرد: دولت باید در چند وجهه اقدامات خود را انجام دهد؛ یکی اینکه تیم اقتصادی که آقای پزشکیان فرمودند به قیمت‌گذاری دستوری قائل هستند و مطلب بعدی در خصوص سازمان بورس است مثلاً بازار را دوطرفه و دامنه نوسان را گسترده‌تر کنند و از ابزار توقف معاملات استفاده کنند و اعتماد عمومی را به بازار برگردانند. متاسفانه بازار از عدم تقارن اطلاعات رنج می‌برد.

برچسب ها: بورس بازار سرمایه بانک مسائل اقتصادی پیش بینی کارشناس اقتصادی محمدرضا اعلمی
ارسال نظر
آخرین اخبار