۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
تعداد بازدید: ۶۶۸۷۵۸
امین فروغی، استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: تمامی اشعار اشخاصی همانند عطار، مولانا، حافظ، سعدی و دیگران سرشار از حکمت، اخلاق و فرهنگ ایرانی- اسلامی است و به راستی جهان‌بینی این شاعران بزرگ بود که فرهنگ ما را ساخت.
کد خبر: ۳۶۸۲۳

وضعیت شعر کنونی/ شاعران ما نمی‌توانند همانند شعر سعدی به دنبال یک زندگی آرمانی و اخلاق متعالی باشند

شاعران بیشتر به مفاهیم حکمی و اخلاقی بپردازند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط،‌ روز شعر و ادب پارسی که مصادف با ۲۷ شهریور ماه هر سال است، به‌منظور گرامیداشت یاد و خاطره محمدحسین شهریار شاعر بزرگ و به پاس خدمات ارزشمند وی به فرهنگ و ادب ایران زمین تعیین شده است. شهریار، که نام اصلی او سید محمدحسین بهجت تبریزی است، یکی از برجسته‌ترین شاعران معاصر ایران به شمار می‌رود.

شهریار علاوه بر دیوان اشعار معروف خود مانند مجموعه پنج جلدی و دیوان ترکی، حیدربابایه سلام را به زبان آذری سروده که در میان مردم آذربایجان جایگاه ویژه‌ای دارد.

در این راستا مهدی امین فروغی، استاد زبان و ادبیات فارسی در گفتگو با خبرنگار خطوط، به مناسبت روز شعر و ادب فارسی مطرح کرد: شعر فارسی از قرن دوم به بعد فراز و نشیب‌های زیادی را طی کرده تا امروز به دست ما رسیده است. زمانی که در آثار شاعران گذشته دقت می‌کنیم متوجه خواهیم شد که تمامی اشعار اشخاصی همانند عطار، مولانا، حافظ، سعدی و دیگران سرشار از حکمت، اخلاق و فرهنگ ایرانی- اسلامی است و به راستی جهان‌بینی این شاعران بزرگ بود که فرهنگ ما را ساخت و ما امروزه بر سر سفره آن‌ها نشسته‌ایم.

هنرهای ما هم به سرعت دارند متحول می‌شوند و از شکلی به شکل دیگر تغییر پیدا می‌کنند به بیان واضح‌تر متاسفانه شعر امروز را در ارتباط با تعالیم حکمی و اخلاقی رنجور می‌بینیم به طوری که بسیار نحیف است.

وضعیت شعر در جامعه امروز

امین فروغی ادامه داد: در دوره‌های مختلف هنر آیینه‌ای پیش روی وضعیت اجتماعی هر قوم و ملتی است، شعر هم اینگونه می‌باشد مثلا زمانی که شعر سعدی را نگاه می‌کنیم در واقع آیینه وضعیت اجتماعی و فرهنگ مردم دوره سعدی را تماشا می‌کنیم همینطور شاعران دیگر.

وی به وضعیت شعر اشاره و مطرح کرد: وضعیت شعر امروز همانند سایر هنرها به ما نشان می‌دهد که در دوره گذار هستیم؛ گذار از سنت به مدرن، گذار از گذشته به آینده یعنی با توجه به تحولاتی که به سرعت در سبک زندگی ما ایجاد می‌شود، هنرهای ما هم به سرعت دارند متحول می‌شوند و از شکلی به شکل دیگر تغییر پیدا می‌کنند به بیان واضح‌تر متاسفانه شعر امروز را در ارتباط با تعالیم حکمی و اخلاقی رنجور می‌بینیم به طوری که بسیار نحیف است.

اقداماتی که باید شاعران انجام دهند

استاد زبان و ادبیات فارسی در پایان خطاب به شاعران گفت: شاعران ما در اشعار امروز نمی‌توانند همانند شعر سعدی به دنبال یک زندگی آرمانی و اخلاق متعالی باشند البته ناگفته نماند که از نظر فرم پیشرفت‌هایی داشته‌ایم اما از حیث محتوا انتظار می‌رود که شاعران بیشتر به مفاهیم حکمی و اخلاقی بپردازند و سبک زندگی آرمانی و متعالی را در اشعار ببینیم که متاسفانه چنین چیزی کمتر دیده می‌شود.

در ادامه پایگاه خبری تحلیلی خطوط، یکی از بهترین اشعار شهریار را پیش روی مخاطبان قرار می‌دهد:

گرچه پیر است این تنم ، دل نوجوانی میکند
در خیال خام خود هی نغمه خوانی میکند

شرمی از پیری ندارد قلب بی پروای من
زیر چشمی بی حیا کار نهانی میکند

عاشقی ها میکند دل ، گرچه میداند که غم
لحظه لحظه از برایش نوحه خوانی میکند

هی بسازد نقشی ازروی نگاری هر دمی
درخیالش زیر گوشش پرده خوانی میکند

عقل بیچاره به گِل مانده ولیکن دست خود
داده بر دست ِ دل و ،با او تبانی میکند

گیج و منگم کرده این دل، آنچنانی کاین زبان
همچو او رفته ز دست و ، لنَتَرانی میکند

گفتمش رسوا مکن ما را بدین شهرو دیار
دیدمش رسوا مرا ، سطحِ جهانی میکند

بلبلی را دیده دل اندر شبی نیلوفری
دست وپایش کرده گم، شیرین زبانی میکند

برچسب ها: مهدی امین فروغی شاعر شعر شعر فارسی سعدی
ارسال نظر
آخرین اخبار