۰۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۲
تعداد بازدید: ۲۵۵۲۷۶
حسینی یکتا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سیاست‌گذاری کلان سلامت دنیا به هیچ عنوان منحصر به طب سنتی نیست.
کد خبر: ۳۶۸۳۶

سیاست‌گذاری کلان سلامت دنیا به هیچ عنوان فقط منحصر به طب سنتی نیست!/ درمان برخی بیماری‌ها به واسطه فناوری‌ها و دستاوردهای طب رایج ممکن است

ادغام طب سنتی با آموزش اصلاح سبک زندگی و پوشش صد درصدی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در دولت سیزدهم رقم خورد

دکتر نفسیه حسینی یکتا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، مطرح کرد: رویکرد دولت سیزدهم به ویژه نظر شهید دکتر رئیسی به استفاده از ظرفیت طب سنتی بود به طوری که در سند تحول دولت مردمی به استفاده از ظرفیت طب سنتی اشاره شد و با این رویکرد افزایشی هم در استفاده از ظرفیت آن تا حدی دیده شد. ادغام طب سنتی در سطح اول ارائه خدمات با آموزش اصلاح سبک زندگی و با پوشش صد درصدی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اتفاقی بود که در دولت سیزدهم رقم خورد.

به طور کلی رویکردی که وزارت بهداشت در تمامی دولت‌ها با وجود فراز و نشییب‌ها داشته این است که یک راهبرد اساسی را پیگیری می‌کند و آن هم ادغام طب سنتی ایرانی در نظام سلامت است.

پیگیری یک راهبرد اساسی

حسینی یکتا ادامه داد: به طور کلی رویکردی که وزارت بهداشت در تمامی دولت‌ها با وجود فراز و نشییب‌ها داشته این است که یک راهبرد اساسی را پیگیری می‌کند و آن هم ادغام طب سنتی ایرانی در نظام سلامت است به این معنی که ظرفیت طب سنتی ایرانی در کنار طب رایج برای خدمت به جامعه با هدف ارتقای سطح سلامت جامعه مورد بهره‌برداری قرار گیرد. در کل رویکرد وزارت بهداشت بهره‌مندی حداکثری- منطقی و روشمند از ظرفیت طب سنتی ایرانی برای پیشگیری و کمک به درمان است.

دستاوردهای غیرقابل انکار طب رایج

سیاست‌گذاری کلان سلامت دنیا به هیچ عنوان فقط منحصر به طب سنتی نیست!/ درمان برخی بیماری‌ها به واسطه فناوری‌ها و دستاوردهای طب رایج ممکن است

وی افزود: از دیدگاه ما استفاده از ظرفیت هر نوع مکتب درمانی برای کمک به سلامت مردم چیزی است که هر عقل سلیمی می‌پذیرد بنابراین داشته‌های قوی و دستاوردهای غیرقابل انکار طب رایج در بسیاری از بیماری‌ها قابل چشم پوشی نیست درحالی که مزایای طب سنتی ایرانی غیرقابل انکار است؛ این دو در کنار هم باید به خدمت جامعه دربیایند و بتوانند بار بیماری را کاهش دهند. در برخی بیماری‌ها همانند بیماری‌های غیرواگیر طب سنتی ایرانی حرف زیادی برای گفتن دارد از آن سو هم درمان برخی دیگر از بیماری‌ها همانند آناتومیک به واسطه فناوری‌ها و دستاوردهای طب رایج ممکن است.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: در کل سیاست‌گذاری کلان سلامت دنیا به هیچ عنوان فقط منحصر به طب سنتی نیست.

برچسب ها: نفسیه حسینی یکتا وزارت بهداشت طب سنتی سلامت دولت ها پیشگیری درمان دولت سیزدهم
ارسال نظر
آخرین اخبار