۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۷
تعداد بازدید: ۱۵۴۳۴۹
رئیس شورای عالی استان‌ها گفت: یکی از دلایل اصلی که ما برای تمدید شورای ششم داریم این است که مشارکت مردم در راستای برگزاری انتخابات بسیار مهم است.
کد خبر: ۳۷۲۴۶

ضرورت افزایش فعالیت شورای ششم/ مردم آمادگی حضور دوباره در انتخابات را ندارند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، موسی‌الرضا حاجی‌بگلو در گفت‌وگویی اظهار کرد: با توجه به اینکه انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا باید در خردادماه سال آینده برگزار شود، ممکن است اعضای شورای فعلی با برگزاری این انتخابات در حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد دوباره آرای لازم را کسب کنند البته این موضوع در شهر‌های زیر ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر جمعیت بیشتر نمایان خواهد بود.

وی ادامه داد: معتقدیم به دلیل اینکه شورای هفتم عمر ۲ سال و هشت ماهه دارد ممکن است نخبگان در این دوره مشارکتی نداشته باشند، زیرا هیچ فردی حاضر نیست برای ۲ سال عضویت در شورای اسلامی شهر و روستا تلاش کند.

به گفته وی، اگر انتخابات سال آینده برگزار شود دوره بعدی شورای اسلامی شهر و روستا با انتخابات ریاست جمهوری است و عمری حدود ۲ سال و هشت ماه دارد.

وی یادآور شد: معتقدیم مانند کشور‌هایی همچون فرانسه و سوئیس که شورا‌های ۵ یا ۶ ساله دارند، باید مدت زمان فعالیت شورای ششم در کشورمان افزایش یابد، زیرا در نظام شورایی پروژه‌های عمرانی با عمر طولانی‌تر اجرایی می‌شود.

وی در عین حال گفت که در صورتی طرح هفت ساله شورای اسلامی شهر و روستا از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب نشود خرداد ماه سال آینده انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا برگزار می‌شود البته که تابع قانون هستیم.

مردم آمادگی حضور دوباره در انتخابات را ندارند

حاجی‌بگلو درباره انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا و اینکه دوره شورای شهر فعلی حدود هفت ساله شود، افزود: این دوره هفت ساله نیست بلکه ۶ سال و هشت ماه است و به چند دلیل طرحی را در شوای عالی استان‌ها تصویب کرده و به مجلس شورای اسلامی ارسال کردیم.

وی ادامه داد: دلیل این بود قانونگذار درباره تجمیع انتخابات مصوبه داشته و در واقع قانون است و نباید به قبل از تجمیع انتخابات برگردیم.

حاجی بگلو یادآور شد: اکنون برخی موافق و برخی مخالف طرح هفت ساله شدن دوره ششم شورا‌های اسلامی شهر و روستا هستند، اما دلایل ما امیدواریم برای مخالفان اقناع‌کننده باشد.

رئیس شورای عالی استان‌ها گفت: زمانی که اصل ۱۳۱ قانون اساسی در کشور حاکم شد، در رابطه با قانون انتخابات در سال ۱۳۹۲ این موضوع آمده که اگر اصل ۱۳۱ حاکم شد انتخابات شورای شهر باید با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود.

وی اضافه کرد: در گذشته یک مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۶ وضع شد مبنی بر اینکه انتخابات مجلس شورای اسلامی با شورا‌های شهر و روستا با هم برگزار شود، زمانی که نمایندگان مجلس این موضوع را مصوب کردند این طرح را به شورای نگهبان ارسال کرده ولی شورای نگهبان به این موضوع ایراد گرفت و مجلس اصرار بر اجرای این طرح داشت و در نهایت به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد.

به گفته وی، مجمع تشخیص مصلحت نظام در آن زمان اعلام کرد که انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری نمی‌تواند همزمان باشد و اگر بخواهیم مجلس و ریاست جمهوری همزمان باشد ایام برگزاری این دو انتخابات کوتاه می‌شود و مجمع تشخیص در همان سال این طرح را به مجلس برگرداند و اجازه داد انتخابات شورا‌ها با ریاست جمهوری باشد.

حاجی‌بگلو افزود: یعنی یکبار در گذشته این موضوع مطرح شده و قانونگذاران آن را بررسی کردند که تجمیع انتخابات صورت گیرد، در نهایت تصمیم بر آن شد که انتخابات ریاست جمهوری همزمان با شورا‌ها برگزار شود.

وی ادامه داد: البته در سال ۱۳۹۲ یک خلایی داشتیم شورای سوم روی کار بود، بعد تلاش شد دوره سوم را افزایش دهند تا به تجمیع انتخابات شورا و ریاست جمهوری با هم برسد آن طرح هم در مجلس تصویب شد یعنی در نهایت افزایش دوره سوم شورا‌ها را داشتیم.

در صورت تصویب نکردن طرح ما دوره هفتم حدود سه سال می‌شود

حاجی‌بگلو اضافه کرد: در اصل ۱۳۱ قانون اساسی قانونگذار این موضوع را پیش‌بینی کرده بود که اگر اتفاقی همانند شهادت رییس جمهور کشور حاکم شد در این زمینه استثنا قائل شود و باید دنبال ماده ۲۲ و تبصره آن که همزمانی انتخابات ریاست جمهوری با شورا‌ها است برویم، یا به صورت خودکار شورای شهر تمدید شود تا انتخابات بعدی برگزار شود.

وی یادآور شد: اکنون هم تلاش این است که دوره هفتم، حدود سه سال بیشتر باشد اگر مجلس این طرح را تصویب و شورای نگهبان تایید کند ما این طرح را هم قابل اجرا می‌دانیم.

رئیس شورای عالی استان‌ها گفت: ما برای اینکه دوره فعالیت شورای ششم تمدید شود، دلیل داریم، در چهار ساله گذشته تا انتخابات بعدی شورا هشت یا ۹ دوره انتخابات برگزار شده و یکی از ایرادات قبلی بر مصوبه قبلی داشتیم این موضوع است بنابراین باید به سمت اصلاح قانون برویم، زیرا طبق قانون نمی‌توانیم سال ۱۴۰۷ انتخابات ریاست جمهوری و شورا را با هم برگزار کنیم.

وی معتقد است: انتخابات شورا‌ها را اگر به تنهایی برگزار کنیم خلاف سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب است، زیرا به صراحت فرمودند تجمیع در انتخابات باشد.

وی گفت: اگر بخواهیم برای سال آینده انتخابات شورا‌ها را برگزار کنیم باید از دی یا بهمن ماه سال جاری فرایند هیات نظارت بر انتخابات شکل گیرد و یک انتخابات جدید در کشور برگزار شود این در حالی است که چند ماه پیش‌تر انتخابات ۲ مرحله‌ای ریاست جمهوری و یک مرحله مجلس شورای اسلامی را پشت سر گذاشته‌ایم.

حاجی‌بگلو اظهار کرد: این موضوع به نفع اعضای شورای شهر نیست و تعارض منافع نیست بنابراین هرچه قانون تصویب کند ما تابع آن هستیم.

وی ادامه داد: اینکه ما اکنون عضو شورای شهر هستم و دنبال افزایش مدت فعالیت خود هستیم، نیست ما می‌گویم مردم آمادگی حضور دوباره در انتخابات را ندارند.

به گفته وی، کشور را نباید برای برگزاری یک انتخابات دیگر ۶ ماه معطل کنیم، چون از فعالیت حوزه‌های اشتغال، تولید، مسایل اجتماعی و اقتصادی عقب خواهیم افتاد، دولت باید همه توان خود را برای برگزاری این انتخابات بکار گیرد، حتی روند کار‌های عمرانی سخت خواهد شد، زیرا انتخابات یک روز نیست که همان روز برگزار شود بلکه فرآیندی چند ماهه دارد.

رئیس شورای عالی استان‌ها گفت: برای حدود هفت ساله شدن شورای ششم و برگزار نکردن انتخابات، طرح را برای اصلاح قانون به مجلس شورای اسلامی ارسال کردیم که دوره ششم مدت فعالیت آن افزایش یابد تا با انتخابات ریاست جمهوری پانزدهم برگزار شود.

حاج بگلو افزود: اکنون طرح در اختیار هیات رییسه مجلس است که امیدواریم به کمیسیون شورا‌ها برود، اگر نمایندگان این طرح را بپذیرند ما موافق هستیم و اگر هم نپذیرند ما به نظر کارشناسی آنها احترام می‌گذاریم./ باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب ها: شورای شهر تهران انتخابات شوراها انتخابات
ارسال نظر
آخرین اخبار