مقام معظم رهبری سال ۱۴۰۴ را نیز بسان سالهای گذشته با یک عنوان اقتصادی «حیاتی» مزمن مزین فرمودند؛ «سرمایه گذاری برای تولید».
هر چند معظم له پیش از اعلام نامگذاری سال ۱۴۰۴، به برخی دلایل عدم تحقق شعار سال ۱۴۰۳ (جهش تولید با مشارکت مردم) چنانکه انتظار میرفت، اشاره فرمودند که آن هم نیاز به شفاف سازی توسط مراجع ذیربط دارد و اما، اینکه شعار سال ۱۴۰۴ به نظر نگارنده چرا کلی و غیرشفاف است؟ و چرا و چگونه سران محترم قوا باید نسبت به شفافسازی شعار غیرشفاف سال ۱۴۰۴ اقدام کنند، در پی میآید.
در «چرایی»
عدم شفافیت شعار سال ۱۴۰۴ - در عین شفاف بودن به زبان بی زبانی! - همین بس که شعار «سرمایهگذاری برای تولید» یک عنوان کلی فاقد اعداد و ارقام کمی قابل سنجش و اعتبار بخش یا به تعبیر صحیحتر صرفا در سطح «یک شعار» خودنمایی میکند و تا رسوخ به عمق یک عمل منشاء اثر برای مردمی که هر روز فقیرتر از دیروز میشوند، راه درازی در پیش دارد.
البته از یک «پیام» بخصوص «نوروزی» بیش از اعلام یک عنوان کلی انتظار نمیرود و مقام معظم رهبری با اشاره کلی فقط جهت و سمت و سوی حرکت را در آغاز هر سال نشان میدهند، ولی به همین دلیل، از سایر دست اندرکاران امور، از جمله سران محترم قوا و مراجع ذیربط انتظار میرود نسبت به جزئی و کمی سازی و قابل سنجش نمودن «سرمایهگذاری برای تولید» در حوزه کاری خود اقدامات عملیاتیشان را ارایه نمایند.
در چگونگی شفافسازی شعار سال ۱۴۰۴
در وهله اول، از رئیس محترم قوه مجریه و دستگاه اجرایی کشور با عنوان رئیس جمهور که - علیالظاهر- متولی اصلی اعداد و ارقام و کمیت بخش به عناوین شعاری است، انتظار میرود با چرخاندن زاویه تابش شعاع شعار سال بر روی آیینه قوانین از جمله سیاستهای کلی نظام، قانون برنامه پنج ساله هفتم مورد تاکید مکرر خودشان و به تبع بودجه سال جاری، نسبت به تعیین درجه کمی زاویه انعکاس تابش اقدام نمایند و با تبیین عددی سهم «سرمایهگذاری برای تولید» گامهای اجرایی شمارشی نه شعاری بردارند.
مثلاً رئیس جمهور محترم یا عوامل اجرایی ذینقش مانند وزارت بی وزیر اقتصاد و دارایی که وزیر شش ماهه نشده سر همین چیزها سرش را به باد استیضاح داد و دولت وزارتش مستعجل و مستأصل شد یا سازمان برنامه و بودجه متولی دخل و خرج یا منابع و مصارف کشور با توجه به دسترسی کامل به آمار و ارقام حیف و میل بودجه سال گذشته توسط انواع دستگاههای عریض و طویل اجرایی و با نشان و بی نشان غیر اجرایی میتوانند با برشماری عوامل و موانع مراجع و دستگاههای مانع بر سر راه عدم تحقق شعار سال ۱۴۰۳ به بخش بزرگی از موانع سر راه شعار سال ۱۴۰۴ نیز که در واقع همان موانع تکراری هر ساله شعارهای سال محسوب میشود در اول سال ۱۴۰۴ اشاره نموده و برای برطرف کردن آن موانع از سر راه شفافسازی، از رهبری معظم و مردم در این زمینه استمداد بطلند. مگر نه اینست که یکی از وعدههای خود دکتر پزشکیان کاندیدای ریاستجمهوری «شفافسازی» بود؟!
اکنون وقت آن رسیده است که دکتر پزشکیان، نه به عنوان یک نماینده مجلس مطالبه گر از دولت متولی امور اجرایی کشور یا کاندیدای ریاست جمهوری مدعی دارای طرح و برنامه و راهکارهای عملیاتی مستظهر به علم و دانش کارشناسان زبده و ماهر جهان وطنی بلکه از موضع یک رئیسجمهور دارای اختیارات تام در رأس حداقل تمام دستگاههای اجرایی تحت امر خود و به عنوان مقام اول اجرایی کشور با فاش ساختن پشتپردهها و دستهای پنهان ایجاد کننده تورم افسارگسیخته، گرانی غیرقابل کنترل، بیکاری مزمن و ناترازیهای نه فقط انرژیهای سوختی و مادی بلکه ناتراز کننده انرژیهای حیات بخش و معنوی «همدلی» و «وفاق» پیش «مردم تحول خواه» که به امید ایجاد تحول و تغییرات اساسی در تمشیت امور اجرایی کشور و گره گشایی از گرههای معیشتی زندگی شخصی و فردی شان به دکتر پزشکیان رأی دادند، به «وعده شفافسازی» خود عمل کنند.
در شمارههای (۲) و (۳) «شعار کلی سال ۱۴۰۴ را سران محترم قوا شفاف نمایند» به شفاف سازی شعار غیرشفاف سال ۱۴۰۴ و چرایی و چگونگی آن در حوزه کاری روسای محترم قوای مقننه و قضاییه خواهیم پرداخت.