۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۷
تعداد بازدید: ۱۴۴۴۶۸
گزارش خطوط از ماجرای تقلب در کنکور‌های اخیر؛
رئیس سازمان سنجش ضمن اعلام دستگیری ۸۰۰ متقلب در کنکور ۱۴۰۱، از نحوه مجازات متقلبان کنکور در سال‌های گذشته پرده برداشت.
کد خبر: ۱۹۲۹۴
تقلب مدرن به جای روش سنتی! شناسایی ۸۰۰ متقلب در کنکور ۱۴۰۱

پرونده ۲۷۰متخلف و محکوم کنکوری با محرومیت ۱ تا ۵ سال شرکت در کنکور بسته شد!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط؛ موضوع تقلب در امتحانات از دیرباز مطرح بوده است و تنها مختص به ایران نیست. تقلب در جلسات امتحان یک چالش جهانی است و اتفاقاً در کشور‌های پیشرفته به دلیل دسترسی راحت‌تر مردم به تکنولوژی‌های جدید، موضوع تقلب برای معلمان و مراقبان امتحانات چالش برانگیزتر است. درست مثل استفاده از هدفن‌های بلوتوثی و بی‌سیم که یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های تقلب در جهان به حساب می‌آید.

ماجرای تقلب در ۲ کنکور

حواشی تقلب در کنکور ۱۴۰۰ آنقدر پیچیده بود که در نهایت به ورود نمایندگان مجلس و بررسی موضوع ختم شد. سال گذشته بر اساس آنچه که ابتدا اعلام شد ۲ هزار شرکت‌کننده در کنکور متهم به تقلب شدند. عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان‌سنجش نیز در این باره گفته بود جمعیتی حدود ۲ هزار نفر را در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ به تقلب متهم کرده بودند که با ورود مجلس و بررسی پرونده‌های این افراد موضوع تقلب بازنگری شد.
بر همین اساس ظاهراً پس از بررسی شکایات از حدود ۲ هزار شرکت‌کننده در کنکور مشخص شد که این شکایات برمبنای بررسی‌های فنی، شکایات مردمی، گزارش‌های حوزه امتحانی، گزارش‌های پلیس فتا و گزارش‌های ناظرین، «شبهه ناک» تنظیم شده است و همین هم شد که این افراد به دو نوبت آزمون مجدد در آذرماه و اسفندماه دعوت شدند. اما ماجرا به همین جا ختم نشد تا جایی که اعتراض شرکت‌کنندگان در کنکور که متهم به تقلب شده بودند را در پی داشت. در نهایت با دخالت مجلس و بررسی‌های انجام شده بر مبنای شاخص‌های تقلب در آزمون، مشخص شد این افراد بر مبنای گزارش‌های مردمی به تقلب متهم شده بودند.
پس از بررسی شکایات از حدود ۲ هزار شرکت‌کننده در کنکور مشخص شد که این شکایات برمبنای بررسی‌های فنی، شکایات مردمی، گزارش‌های حوزه امتحانی، گزارش‌های پلیس فتا و گزارش‌های ناظرین، «شبهه ناک» تنظیم شده است و همین هم شد که این افراد به دو نوبت آزمون مجدد در آذرماه و اسفندماه دعوت شدند، اما ماجرا به همین جا ختم نشد
با توجه به اینکه موضوع رقابت در کنکور بحث مهمی است این گزارشات در مرحله راستی آزمایی قرار گرفتند. در نهایت با بررسی‌های کارشناسی و دقیق ۲۷۰ نفر در کنکور ۱۴۰۰ متخلف شناخته شده و محکوم شدند. بر اساس آنچه اعلام شد این افراد یا دستگاهی همراه خود داشتند، یا گزارش‌های متقن برای تقلب آن‌ها وجود داشت، یا کلید تقلبی آزمون را دریافت کرده بودند. این افراد بین یک تا پنج سال از شرکت در کنکور سراسری محروم شدند و پرونده تخلف در کنکور ۱۴۰۰ بسته شد.

مجازات متقلبان کنکور

با همه حواشی که در خصوص موضوع تقلب در کنکور سال گذشته به وجود آمد، حالا رئیس سازمان سنجش از شناسایی ۸۰۰ متقلب در کنکور ۱۴۰۱ خبر داده است. رئیس سازمان سنجش درباره رفع چالش تقلب گسترده در کنکور‌های اخیر معتقد است که قانون رسیدگی به تخلفات آزمون‌های سراسری در کشور مصوب مجلس می‌بایست با توجه به اتفاقاتی که در سال‌های اخیر افتاده اصلاح و تقلب در کنکور جرم انگاری شود. این در حالی است که در حال حاضر نحوه مجازات فرد متقلب در کنکور فقط یک محرومیت از آزمون است و در برخی موارد مجازات حبس دیده شده است. پورعباس معتقد است که این موضوع باید جرم انگاری شود و به عنوان سوء سابقه برای شرکت کنندگلن کنکور در نظر گرفته شود تا بازدارندگی بیشتری داشته باشد.
 
برچسب ها: تقلب علمی کنکور 1402 مافیای کنکور تخلفات کنکوری ها حذف کنکور کنکور سازمان سنجش مرکز پایش و سنجش آموزش و پرورش
ارسال نظر
آخرین اخبار