۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۷
تعداد بازدید: ۱۲۷۳۸۸
مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: اعدادی که درباره غذای دورریز به گوش می‌رسد، حیرت انگیز است. گفته می‌شود با دور ریز مواد غذایی، ۸۰۰ میلیون نفر در سال می‌توانند سیر شوند؛ به عنوان مثال اگر یک همبرگر دور بندازیم معادل ۹۰ دقیقه حمام کردن آب مصرف شده است.
کد خبر: ۱۴۳۶۱

اعداد حریت‌انگیز غذاهای دور ریز/ با دور ریز مواد غذایی، 800 میلیون نفر در سال می‌توانند سیر شوند

امحای ۱۲۰۰ تن مواد و فرآورده‌های غیرقابل استفاده در دولت سیزدهم/خیلی‌هادنبال ساخت آب مصنوعی هستنداما آسان نیست!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، محمود آل بویه، روز دوشنبه در همایش روز جهانی غذا، گفت: غذا در ایران موضوعی چند بخشی است که در سازمان غذا و دارو، وزارت صمت، سازمان استاندارد و… مطرح است.

وی افزود: نقش سازمان غذا و دارو، بررسی کیفیت و ایمنی غذا است و ما غذاهای فرآوری شده و آب‌های بسته‌بندی را رصد می‌کنیم تا غذایی سالم برای جامعه سالم داشته باشیم. شعار امسال روز جهانی غذا «آب غذا است، آب زندگی است، هیچکس را پشت سر نگذارید» انتخاب شده است. آب شیرین بی‌نهایت نیست و موظف به مصرف بهینه حتی یک قطره آن هستیم.

کمبود آب در ایران و جهان نقش واضحی دارد

سهم آب شیرین برای ما اندک و تنها ۲.۵ درصد آب سطح جهان شیرین است

آل بویه با تاکید بر اهمیت نقش آب بر زندگی انسان‌ها، اظهار کرد: کمبود آب در ایران و جهان نقش واضحی دارد. خیلی‌ها به دنبال ساخت آب مصنوعی یا باروری ابرها هستند اما دسترسی به این خواسته هم آسان نیست و برخی از این اقدامات هم هزینه‌های بسیار بالایی دارد. آب سطح زمین هم عمدتاً شور است که قابل استفاده انسان نیست؛ بنابراین سهم آب شیرین برای ما اندک است و تنها ۲.۵ درصد آب سطح جهان شیرین است و از این درصد هم، بیشترین حجم یعنی ۷۲ درصد آن در بخش کشاورزی استفاده می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت استفاده بهینه از آب، ادامه داد: باید بتوانیم همین آب اندک را حفظ کنیم و برای نسل‌های آینده هم نگه داریم.

با دور ریز مواد غذایی ۸۰۰ میلیون نفر در سال می‌توانند سیر شوند

آل بویه تاکید کرد: اعدادی که درباره غذای دورریز به گوش می‌رسد، حیرت انگیز است. گفته می‌شود با دور ریز مواد غذایی، ۸۰۰ میلیون نفر در سال می‌توانند سیر شوند؛ به عنوان مثال اگر یک همبرگر دور بندازیم معادل ۹۰ دقیقه حمام کردن آب مصرف شده است. با کاهش دورریز مواد غذایی و یافتن راهی برای استفاده مجدد آنها می‌توان به حفظ آب و کاهش مصرف آن کمک کرد.

وی افزود: در دولت سیزدهم در حوزه پایش فلزات سنگین و نیترات بیش از ۲۹ هزار نمونه و در حوزه سموم کشاورزی بیش از ۱۷ هزار نمونه را پایش کردیم. همچنین بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ نمونه پایش شده برای برچسب تراریختگی داشتیم. بیش از ۱۱۰۰ انبار ارزیابی شدند و بیش از ۴۴ هزار نمونه به عنوان pms از سطح عرضه پایش شده است. بیش از ۱۲۰۰ تن از مواد و فرآورده‌های غیرقابل استفاده امحا شد که بخش عمده آن مواد غذایی بود و این نقش فعال همکاران بنده را نشان می‌دهد. همچنین بیش از ۱۵ هزار مورد ثبت IRC انجام شده است.

برچسب ها: دورریز غذا غذایی خواص مواد غذایی بحران غذایی جهان امنیت غذایی مواد غذایی سازمان غذا و دارو
ارسال نظر
آخرین اخبار