مهدی رضایتی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، به وضعیت بورس در سال 1403 اشاره و مطرح کرد: در اوایل سال گذشته که دولت شهید رئیسی اداره امور را بر عهده داشت چشم انداز بازار خیلی مناسب نبود یعنی رویکرد دولت شهید رئیسی نسبت به بازار سرمایه رویکرد مناسبی نبود. اما دولت جدید در ابتدا نگاه متفاوتی داشت و بنا داشت فشار از رو شرکتها کاهش یابد.
رضایتی ادامه داد: به طور ویژه مقصود دولت جدید این بود که نرخ ارز به سوی نرخ تعادلی حرکت کند و همین موضوع مهمترین محرکه بازار سرمایه پس از استقرار دولت جدید شد اما به مرور فشارها رو دولت به دلیل مسائل سیاسی افزایش پیدا کرد و در نهایت منجر به استیضاح وزیر اقتصاد شد که واکنش بازار نسبت به این موضوع واکنش خوبی نبود و سیگنال نامناسبی را دریافت کرد. پس از استیضاح وزیر اقتصاد سیاست تثبیت نرخ ارز و افزایش اختلاف قیمت نیما با نرخ آزاد رخ داد که در مجموع رو بازار اثر منفی گذاشته است.
وی افزود: در کل رویکرد ابتدایی دولت برای بازار سهام و تولید رویکرد مثبتی بود اما برکناری وزیر اقتصاد، وضعیت بورس را به شرایط سابق بازگرداند.
کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: وضعیت بازار سرمایه در سال جدید بستگی به سیاستهای ارزی، مذاکرات و تهدیدات نظامی دارد فعلا چشم اندازی نیست که دولت یا بانک مرکزی بخواهند در رابطه با تعدیل نرخ ارز اقدامی کنند؛ در کل اگر تهدیدات نظامی افزایش یابد بیشترین تاثیر منفی را رو بازار سرمایه خواهد گذاشت چرا که باعث افزایش ریسکها خواهد شد.