۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۹
تعداد بازدید: ۱۵۴۱۷۰
احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره احکام برنامه هفتم و شفاف کردن حد فاصل مسئولیت‌های صداوسیما و وزارت ارشاد در نظارت بر شبکه نمایش‌خانگی و همچنین پیگیری آیین‌نامه تخلفات صوت و تصویر فراگیر توضیحاتی ارائه کرد.
کد خبر: ۳۱۹۸۲

پیگیر آیین‌نامه تخلفات نمایش‌خانگی خواهیم بود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره این نقایص، لایحه هفتم توسعه و تفکیک مسئولیت‌ها نکاتی را مطرح کرد. 

او خاطرنشان کرد: در حوزه صوت و تصویر فراگیر قانون اساسی خط مشی را مشخص کرده؛ نظارت انحصاری در حوزه تنظیم صوت و تصویر فراگیر با صداوسیما و ساترا است. امروز با پدیده‌های نوظهوری مواجهیم که این پدیده اقتضا می‌کند برنامه ما با این پدیده ها متناسب با سرعت، تنوع و تحول این پدیده‌ها تنظیم و مدون شود. طبیعتاً امروز با توجه به بستر فضای مجازی و نقش پلتفرم‌ها ضرورت دارد احکام روشن و شفافی در نوع حمایت از پلتفرم‌های داخلی در راستای حرکت به سمت تولید با کیفیت و همچنین نظارت مؤثر براساس مبانی و الگوهای مورد تأیید سبک زندگی ایرانی اسلامی حرکت کنیم. به همین منظور شورای عالی انقلاب فرهنگی یک بار دیگر نظارت بر تولیدات صوت و تصویر فراگیر از جمله نمایش خانگی را به ساترا می‌سپارد و تأکید می کند این مسئولیت ساتراست.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به احکام برنامه هفتم افزود: تفاهم‌نامه‌ای بین ساترا و وزارت ارشاد منعقد شده که در این تفاهم‌نامه مسئولیت هر مجموعه در خصوص صوت و تصویر فراگیر قید شده؛ به هر حال آنچه امروز واضح و مبرهن است در احکام برنامه هفتم ماده 76 به منظور حمایت از تولید محتوا در فضای مجازی با رویکرد گسترش و تعمیق فرهنگ سبک زندگی ایرانی‌اسلامی و مواجهه با جنگ روانی و رسانه‌ای دشمن، دولت احکامی را ارائه داده که در آنجا مسئولیت تنظیم‌گری و صدور مجوز خبرگزاری‌ها، رسانه‌های مکتوب، کتاب، بازی‌های رایانه‌ای، مطبوعات و تبلیغات در چارچوب وزارت ارشاد آورده و درصورتی که بخشی از رسانه‌های فوق از صوت و تصویر فراگیر هم استفاده می‌کنند ملزم به رعایت دستورالعمل‌های مشترک وزارت ارشاد و صداوسیما است.

وی تأکید کرد: در حجم برنامه هفتم قید شده هر تنظیم‌گری و صدور مجوزی بر پایه صوت و تصویر فراگیر است باید به حکم شفافی دست پیدا کنیم حد فاصل مسئولیت‌ها مشخص شود باز هم دچار اختلاف نشویم. تا بر مبنای این اختلافات برخی از تولیدات بیرون بیاید به فرهنگ ایرانی اسلامی خدشه‌ای وارد نشود. به همین خاطر ضروری است احکام در این باره شفاف‌تر شود. البته در ماده 76 لایحه دولت در بخشی از آن تأکید شده مسئولیت تنظیم‌گری و صدور مجوز و نظارت بر رسانه‌های فعال، کاربرمحور، ناشرمحور و شبکه نمایش‌خانگی به ویژه تولید سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیونی و امثال آنها و تبلیغات آگاهی‌بخش برعهده صداوسیماست.

راستینه اعتقاد دارد باید حد فاصل مسئولیت‌ها و وظایف میان وزارت ارشاد و صداوسیما درباره نظارت بر شبکه نمایش‌خانگی شفاف‌تر شود، افزود: البته در بخش‌هایی از این حکم با آوردن مسئولیت‌های مشترک ابهاماتی را هم ایجاد می‌کند. ما در مجلس تلاش خواهیم کرد در احکام برنامه هفتم این حد فاصل‌ مسئولیت‌ها و وظایف را شفاف‌تر کنیم تا با انطباق دقیق دستورالعمل‌ها و شفافیت دستورالعمل‌ها، پلتفرم‌ها بدانند در حوزه ساترا چه پاسخگویی داشته باشند و وزات فرهنگ و ارشاد دایره اختیارات و وظایف آنها در این زمینه چقدر است و تا چه اندازه باید نسبت به پرسش‌های مطرح شده پاسخگو باشند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به سؤالی درباره تنظیم آیین‌نامه تخلفات نمایش‌خانگی، تأکید کرد: مجلس این آیین‌نامه را نمی‌نویسد و دولت این کار را انجام می‌دهد. انتظارمان این است بنابر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و تفاهم‌نامه میان وزارت ارشاد و صداوسیما آیین‌نامه اجرایی را دوستان تنظیم کنند و این مصوبه را داشته باشند ما منتظر تدوین آیین‌نامه اجرایی توسط دستگاه‌های ذیربط هستیم و مجلس شورای اسلامی هم پیگیر این آیین‌نامه است.

انتهای پیام/ تسنیم

برچسب ها: احمد راستینه کمیسیون فرهنگی مجلس شبکه نمایش خانگی
ارسال نظر
آخرین اخبار