۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۳
تعداد بازدید: ۹۷۲۸۱
صالح آبادی با تاکید بر افزایش درآمدهای ارزی حاصل از صادرات گفت: این درآمدها در سالجاری نیز بهبود یافته است و بر این اساس هیچگونه مشکلی در تامین ارز نداریم.
کد خبر: ۲۴۷۳۶

افزایش درآمد‌های ارزی حاصل از صادرات در سال جاری/ هیچ مشکلی در تامین ارز وجود ندارد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، صالح آبادی که در حاشیه امضای تفاهم نامه انطباق سیاست‌های تجاری با ارزی کشور با وزارت صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران در ساختمان شیشه‌ای بانک مرکزی سخن می‌گفت با بیان اینکه در بازار نیما هیچ گونه مشکلی در عرضه ارز وجود ندارد گفت: همانطور که در اطلاع رسانی‌ها نیز تاکید می‌شود تعادل خوبی بین میزان عرضه با میزان تقاضا وجود دارد و مشکلی در بازار نیما نداریم.

وی افزود: سفارش‌هایی که در وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت و به بانک مرکزی ارسال می‌شود تأمین ارز آن‌ها به خوبی در حال انجام است.

صالح آبادی با تاکید بر اینکه خوشبختانه در سال جاری سطح صادرات کشور در حوزه نفتی و غیرنفتی نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری دارد گفت: بر این اساس مشکلی در تأمین ارز نداریم در همین راستا نیز بعضی از معوقات مثلاً از کشور عراق وصول شد حتی بدهی‌های ارزی به کشور‌های طلبکار نیز واریز شده است.

رئیس شورای پول و اعتبار در پاسخ به سوالی مبنی بر معطل ماندن برخی کشتی‌های حاوی کالا به دلیل عدم تأمین ارز آن‌ها نیز گفت: این کالا‌هایی که در بنادر وجود دارد ارز آن‌ها موجود است، اما نکته بحث ریال این دسته از کالاهاست به این معنا که این کالا‌ها ترخیص شوند و بعد از فروش، ریال آن‌ها به بانک مرکزی تحویل داده شود تا ارز آن‌ها در اختیار قرار گیرد، بنابراین تاکید می‌شود در تأمین ارز هیچ گونه مشکلی وجود ندارد.

وی در خصوص حواله‌های ارزی و مکانیزم تحویل ان‌ها و دریافت ارز گفت: هدف بانک مرکزی برای خرید حواله ارزی از صادرکنندگان تشویق صادرات غیرنفتی است که مصوبه مجلس شورای اسلامی در همین زمینه نیز وجود دارد، بر همین اساس صادرکنندگانی که در خارج از کشور حواله ارزی دارند با تحویل حواله ارزی به بانک مرکزی به همان میزان اسکناس دلار دریافت می‌کند و صادرکننده می‌تواند ارز دریافت شده را در بازار متشکل ارزی به قیمت روز به فروش برساند و در مقابل حواله ارزی که در اختیار بانک مرکزی است برای واردات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوالی در این زمینه که برخی صادرکنندگان نسبت به ارز نیمایی اعتراض دارند چرا که هزینه‌های ان‌ها با ارز آزاد است، اما مجبورند ارز حاصله را به قیمت نیمایی عرضه کنند گفت: سازوکاری که برای محصولات کشاورزی و دانش بنیان طراحی شده است در واقع حمایت تشویقی است ضمن آنکه نرخ ارز نیمایی نیز نرخ خوبی است و برای صادرکنندگان نیز می‌تواند بر مبنای محاسبه واقعی ارز جذابیت داشته باشد.

عالی‌ترین مقام بانک مرکزی در خصوص بانک‌هایی که اموال مازاد خود را واگذار نکرده اند نیز تصریح کرد: در بانک مرکزی بر اساس ماده ۱۶ و ۱۷ قوانین رفع موانع تولید بانک‌هایی که اموال مازاد خود را واگذار نکرده اند به سازمان امور مالیاتی معرفی و جریمه می‌شوند و ضمن آنکه سهام مازاد بانک‌ها نیز باید واگذار شود و بانک مرکزی در این زمینه مکرراً در حال پیگیری است.

صالح آبادی در واکنش به شایعه برکناری و عدم حضور در بانک مرکزی نیز تاکید کرد: این شایعات اساساً تکذیب می‌شود و بنده با قدرت در بانک مرکزی در حال انجام وظیفه هستم و هیچ گونه قهری نیز وجود ندارد./ بانک مرکزی

برچسب ها: علی صالح آبادی رئیس بانک مرکزی ارز نیما بانک مرکزی
ارسال نظر
آخرین اخبار