۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۹
تعداد بازدید: ۲۷۳۷۵۱
به طور کلی کالری و ریزمغذی های مورد نیاز در شرایط و فصول مختلف، تفاوتی ندارد و توجه و تنوع در مصرف گروه های اصلی مواد غذایی مطابق با هرم تغذیه ای در هر فصلی توصیه می شود.
کد خبر: ۷۶۱۳

راه جلوگیری از سرماخوردگی

آرزو رضازاده، دکترای علوم تغذیه

پایگاه خبری تحلیلی خطوط؛

به طور کلی کالری و ریزمغذی های مورد نیاز در شرایط و فصول مختلف، تفاوتی ندارد و توجه و تنوع در مصرف گروه های اصلی مواد غذایی مطابق با هرم تغذیه ای در هر فصلی توصیه می شود. در فصل سرد به علت خشکی هوا، رطوبت لایه مخاط دستگاه تنفسی و توان لایه مخاطی برای دفع ذرات میکروبی و ویروسی کاهش می یابد. میوه ها، سبزی ها، گروه نان و غلات و سایر گروه های اصلی مواد غذایی آنتی اکسیدان مورد نیاز بدن را تأمین می کنند، مواد غذایی سرشار از ویتامین A و پیشسازهای آن، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین D آنتی اکسیدان قوی هستند که مصرف روزانه آن توصیه می شود. میوه های زرد و قرمز همچون خرمالو و سبزیجاتی مثل کدوحلوایی که در این فصل به وفور در دسترس هستند، پیشسازهای ویتامین A یا همان کاروتن های مورد نیاز بدن را تأمین می کنند. انواع فلفل شیرین، فلفل سبز و فلفل دلمه ای به صورت خام سرشار از ویتامین C هستند. ویتامین E موجود در دانه های روغنی و روغن های سالم همچون روغن ذرت و زیتون، حاوی آنتی اکسیدان هستند که نقش بسزایی در خنثی کردن مواد اکسیداتیو موجود در بدن دارند. ماهی های همچون قزل‌آلا و کیلکا به علت دسترسی و قیمت ارزانتر، منبع مناسبی برای تأمین امگا -۳ و ویتامین D محسوب می شوند. همچنین برگ تازه خرفه نیز سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. توصیه می شود روزانه دو تا سه واحد لبنیات مصرف شود؛ یک لیوان شیر ، یک لیوان ماست، دو لیوان دوغ یا ۴۵ گرم پنیر هر کدام یک واحد محسوب می شوند. روی و آهن را یکی از مهم ترین مواد معدنی و منابع تأمین آنتی اکسیدان بدن است. نوع پوشش در فصل سرد، زاویه مایل تابش خورشید و به طور کلی کمتر در معرض نور آفتاب بودن، منجر به کمبود ویتامین D در بدن می شود. مواد سرشار از آنتی اکسیدان، سلنیوم، گوگرد و منیزیم خاصیت سم زدایی دارند و به دفع آلاینده های از بدن کمک می کنند. سیر ، پیاز ، مغزها، گوشت ها، قار چ، برخی میوه ها همچون موز و سبوس موجود در غلات سرشار از این مواد هستند و در این روزها بر مصرف آن ها تا کید می شود. همچنین با دریافت روزانه ۴۰۰ گرم میوه و سبزی در مجموع، فیبر کافی بدن تأمین می شود./ آرمان ملی  

برچسب ها: سرماخوردگی تغذیه سالم
ارسال نظر
آخرین اخبار