۰۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۷
تعداد بازدید: ۷۳۸۸۳
کیوی منبع غنی و سرشار از ویتامین C است که مصرف آن موجب بهبود سلامت گوارش، قلب و عروق می‌شود به درمان سرطان و بی‌خوابی کمک می‌کند.
کد خبر: ۲۲۸۳۳

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، ویتامین C کیوی از پرتقال نیز بیشتر است، همچنین کیوی غنی از فلاونوئیدهاست و در طول بارداری مفید است.

خواص کیوی برای سلامتی بدن
کیوی در حفظ سلامت پوست و به جذب آهن بدن نیز کمک می‌کند. همچنین خصوصیات ضد میکروبی کیوی، بدن را در برابر تعدادی از پاتوژن‌ها محافظت و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

افرادی که با خوردن کیوی با پوست و بدون پوست مشکل ندارند، می‌توانند این میوه را با پوست مصرف کنند، زیرا بخش عمده‌ای از ویتامین E، در پوست کیوی وجود دارد.

ارزش غذایی کیوی

میوه کوچک کیوی حاوی گنجینه‌ای از شگفتی‌های غذایی است. کیوی یک منبع عالی از ویتامین C (اسید اسکوربیک) است.

بعضی از ویتامین‌های دیگر مانند ویتامین A، فولات، ویتامین E (آلفا توکوفرول) و ویتامین K (فیلووینون) نیز در کیوی به مقدار قابل قبولی وجود دارد. همچنین در کیوی مقدار زیادی پتاسیم همراه با سایر مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و فسفر وجود دارد.

کیوی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است

کیوی مقدار قابل توجهی از ویتامین C را همراه با سایر اجزای فنلی و کاروتنوئید (رنگدانه‌های موثر در فوتوسنتز) ارائه می‌دهد که سلامتی را به ارمغان می‌آورد.

یک مطالعه تطبیقی از میوه‌ها، شامل کیوی، پرتقال و گریپ فروت نشان داد که میوه کیوی حاوی خواص قوی آنتی اکسیدانی نسبت به میوه‌های دارای آنتی اکسیدان دیگر است. با توجه به وجود فیتوکمیکال (گیاه‌مغذی)‌های تغذیه‌ای، توانایی محافظت از DNA در سلول‌های بدن از آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد را در بر می‌گیرد، بنابراین خطر ابتلا به التهاب و بیماری‌های مرتبط را کاهش می‌دهد.

کیوی به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند

کیوی دارای پلی فنل‌های محافظ همراه با ویتامین C، ویتامین E و پتاسیم است که در حفظ سلامت قلب و عروق موثر است.

یک مطالعه تحقیقاتی نشان می‌دهد کیوی فعالیت‌های مهار کننده‌ای دارد که باعث کاهش تری گلیسیرید در خون می‌شود. با توجه به مطالعات انجام شده، مصرف کیوی به صورت روزانه باعث کاهش پاسخ تهاجمی پلاکت‌ها و خطر لخته شدن خون می‌شود. این اثر فیبرولیتیک میوه در رگ‌های خونی مانع از خطر ترومبوآمبولیک (انسداد عروق) و اختلالات قلبی مانند آترواسکلروز (تصلب شرایین) می‌شود.

کیوی به کیفیت خواب کمک خواهد کرد

کیوی منبع سروتونین است که به بهبود خواب بهتر کمک می‌کند. یک مطالعه تحقیقاتی در این زمینه نشان می‌دهد مصرف کیوی کمک می‌کند تا خوابی کامل و با کیفیت داشته باشید. همچنین مصرف کیوی از بروز بی‌خوابی و شب‌بیداری جلوگیری می‌کند.

کیوی جذب آهن را بهبود می‌بخشد

یکی دیگر از مزیت‌های شگفت انگیز کیوی، توانایی آن در جذب آهن بدن است. کیوی سرشار از ویتامین C و سایر مواد شیمیایی مانند لوتین و زاکسانتین است که جذب آهن را بهبود می‌بخشد و از کمبود آهن در بدن جلوگیری می‌کند.
یک مطالعه مقایسه‌ای بین کوی و موز نشان می‌دهد اگر همراه با غلات صبحانه کیوی مصرف شود، میزان جذب آهن چند برابر موز خواهد بود.

فواید کیوی برای دستگاه گوارش

کیوی به سالم ماندن دستگاه گوارش کمک می‌کند. کیوی سرشاز از فیبر است که به هضم و سلامت روده کمک می‌کند. کیوی سیستم روده را تحریک می‌کند تا از یبوست امتناع کند. از دیگر خواص کیوی می‌توان به خاصیت ضد یبوست بودن آن اشاره کرد. به همین علت مصرف کیوی را معمولاً به عنوان یک ملین طبیعی و پرخاصیت به افرادی که از مشکل یبوست رنج می‌برند، توصیه می‌شود.

یک مطالعه درباره کیوی نشان داد که مقدار خوبی از آنتی اکسیدان پروتئولیتیک اکتینیدین را ذخیره می‌کند و هضم پروتئین‌ها را بهبود می‌بخشد. عصاره کیوی باعث افزایش رشد اسید لاکتیک می‌شود و مانع از رشد باکتری‌های اشریشیا کلی (Escherichia coli) و کمک به حفظ سلامتی گوارشی می‌شود.

خواص کیوی برای زنان باردار

کیوی یک میوه مناسب برای زن باردار است که به فراوانی فولات‌های طبیعی وابسته است. ویتامین B ۹ که بیشتر تحت عنوان فولات یا فولیک اسید شناخته می‌شود کمک می‌کند تا از بروز نقایص لوله عصبی در نوزادان نارس جلوگیری شود و برای مغز و رشد شناختی آن‌ها ضروری است. جذب فولات کافی در طول دوره‌ی رشد مانند دوران بارداری، نوزادی و حتی بزرگسالی با اهمیت است.

دیگر مواد مغذی حیاتی همچون ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K همراه با فلاونوئید‌ها موجود در کیوی نیز به طور کلی در سلامت کلی و رشد جنین مفید است.

خواص کیوی برای پوست

کیوی حاوی مقدار بالایی از ویتامین C است و به حفظ سلامت پوست کمک می‌کند و روند سنتز کلاژن کمک می‌کند. ویتامین E که در کیوی وجود دارد، به رفع چین و چروک پوست صورت کمک می‌کند. همچنین ویتامین E از پوست در مقابل اشعه ماوراء بنفش نور خورشید به خوبی محافظت خواهد کرد. کیوی به دلیل داشتن آنتی اکسیدان‌ها به صورت یک عامل ضد پیری عمل می‌کند و از پوست در برابر پیری زودرس جلوگیری می‌کند.

درمان انواع سرطان با مصرف کیوی

در طب سنتی چینی، از کیوی برای درمان انواع مختلف سرطان‌ها مانند سرطان کبد، سرطان پستان، سرطان معده و سرطان ریه استفاده می‌کنند. عصاره کیوی مانع تکثیر سلول‌های سرطانی است و از بروز آسیب در DNA جلوگیری می‌کند.

کیوی در برابر بیماری سرطان با ایجاد سیتوتوکسی

«واکنش ایمنی سلولی» با سلول‌های آلوده به ویروس و باکتری و سلول‌های سرطانی بدخیم بدون تاثیر بر سلول‌های سالم مبارزه می‌کند. فراوانی آنتی اکسیدان‌ها، کاروتنوئید‌ها، ویتامین‌ها و فیبر در کیوی به پیشگیری و یا بهبود زودرس سرطان کمک می‌کند./ صدا و سیما

برچسب ها: سلامت سلامت قلب و عروق سلامتی بدن
ارسال نظر
آخرین اخبار