حمید ضیاییپرور، دکترای ارتباطات و پژوهشگر فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، به وعده مسعود پزشکیان در خصوص رفع فیلترینگ اشاره و مطرح کرد: معضل فیلترینگ در کشور بسیار شدید است. وضعیت طوری است که هماکنون تمامی پلتفرمهای اجتماعی بینالمللی در ایران فیلتر است اما با این وجود بیش از ۸۰ درصد با استفاده از فیلترشکن وارد پلتفرمها میشوند و از آن استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید: فیلترینگ یک سیاست دو سر باخت ۱۰۰درصد ضرر است/خرید vpnهزینههای زیادی به مردم تحمیل میکند!
ضیاییپرور ادامه داد: نکتهای که آقای پزشکیان در مناظرات گفتند و وعده آن را هم دادند این بود که در مقابل روند فیلترینگ خواهد ایستاد و در سیاستهای مربوط به فیلترینگ در ایران تجدیدنظر خواهد کرد. در همه دنیا مرسوم است که به دلیل مشکل خاصی یک پلتفرمی را برای چند روز فیلتر میکنند همانند اتفاق آبان سال ۱۳۹۸. فیلترینگ بسیاری از پلتفرمهای اجتماعی در ایران اساسا مبنای قانونی ندارد که یکی از آنها تلگرام است که براساس رای بازپرس فیلتر شده است چرا که یک بازپرس نمیتواند حکمی دهد و مبنای قانونی ندارد.
بیشتر بخوانید: این وضعیت شایسته مردم ایران نیست!/دسترسی در کشور ما زیر ۱۰مگابیت بر ثانیه ولی در کشورهای پیشرفته سرعتبالای ۲۰۰ است
وی افزود: یکی از جاهایی که دولت نقش بسیار برجستهای در این موضوع دارد کمیته فیلترینگ است که زیر نظر دادستانی است و ۱۳ عضو دارد که حدود ۷ عضو این اعضا دولتی هستند یعنی نمایندگان خود دولت هستند، پس طبیعی است که دولت در آن کمیته اکثریت را دارد و اگر رای ندهند هیچ پلتفرمی فیلتر نخواهد شد و اگر تصمیم بگیرند میتوانند فیلترینگ را بردارند.
دکترای ارتباطات و پژوهشگر فضای مجازی خاطرنشان کرد: بین ارکان نظام همانند قوه قضاییه و قوه مجریه نیاز به همراهی و همدلی است و صد درصد مطالبه مردم این است که مسئله فیلترینگ حل شود چرا که استفاده از فیلترشکن یک آسیب برای جامعه ایرانی است حتی خود این موضوع یک عامل جاسوسی نرمافزاری شده است و تبدیل به یک ابزار ضد امنیتی در داخل کشور شدهاند بنابراین حتما باید در این خصوص یک برنامه منسجمی طراحی و اجرا شود تا معضل فیلترشکن برطرف شود.