۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰
تعداد بازدید: ۱۶۷۳۳۲
فیزیکدانان دانشگاه «کالیفرنیا ارواین» روش جدیدی برای تبدیل کردن مولکول هیدروژن به یک حسگر کوانتوم در میکروسکوپ تونلی روبشی مجهز به لیزر تراهرتز ابداع کرده اند.
کد خبر: ۱۲۸۲۳

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، ویلسون هو و دونالد برن مولفان این پژوهش در این باره نوشته اند: این پروژه نشان دهنده پیشرفت هایی در حوزه روش های اندازه گیری و سوالات علمی است که با استفاده از این روش می توان آنها را بررسی کرد. یک میکروسکوپ کوانتومی که بر کاوش برهم نهی منسجم حالات در یک سیستم دو سطحی متکی است، بسیار حساس‌تر از ابزارهای موجود است که بر اساس اصل فیزیک کوانتومی عمل نمی کنند.

مولکول هیدروژن به عنوان حسگر کوانتوم استفاده شد

محققان توانستند از طریق یک پالس لیزری به برهم نهی دو حالتی دست یابند که سیستم را وادار می کند تا از حالت پایه به حالت برانگیخته به صورت چرخه ای فعال شود. حتی با وجود اینکه مدت زمان نوسانات چرخه ای تنها ده ها پیکوثانیه به طول انجامید، اما محققان قادر به مشاهده نحوه تعامل مولکول هیدروژن با محیط خود بودند.

 ابداع روش جدید برای تبدیل هیدروژن

هو در این باره می گوید: مولکول هیدروژن به بخشی از میکروسکوپ کوانتومی تبدیل می شود و به این ترتیب هرچه میکروسکوپ اسکن می کند، هیدروژن نیز در محل قرار دارد. در نتیجه به ما امکان می دهد تغییرات تا ۰.۱ آنگستروم را رصد کنیم. با این دقت وضوح، ما می‌توانیم ببینیم توزیع بار روی نمونه چگونه تغییر می‌کند.

برچسب ها: تحقیقات علمی فیزیک کوانتوم حسگر علم فیزیک
ارسال نظر
آخرین اخبار