۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۵
تعداد بازدید: ۵۹۷۸۲۰
خبری خوش برای داوطلبان رشته‌های پزشکی؛
برگزاری کنکور سراسری و تعداد بالای علاقه‌مندان به گروه علوم تجربی نشان می‌دهد که بسیاری از داوطلبان کنکور سراسری به رشته‌های پزشکی بیشتر علاقه دارند و هرساله تقریبا نیمی از داوطلبان در این گروه ثبت‌نام می‌کنند که اکنون تصویب افزایش سالانه سه هزار دانشجو در رشته‌های پزشکی خبر خوشی برای این داوطلبان است.
کد خبر: ۱۸۸۹

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، در کنکور ۱۴۰۰ تعداد ۶۶۲ هزار و ۱۱۴ داوطلب زن و ۴۴۹ هزار و ۷۰۴ داوطلب مرد ثبت نام کردند که برای آنها با احتساب گروه آزمایشی دوم برخی داوطلبان، تعداد یک میلیون و ۳۶۷ هزار و ۹۳۱ نفر بودند، بیشترین داوطلبان کنکور در گروه آزمایشی تجربی با ۵۵۴ هزار و ۸۶۰ نفر بود.

این آمارها نشان می‌‌دهد استقبال خانواده‌ها و خود دانش‌آموزان برای رشته‌های پزشکی بسیار زیاد است چون جایگاه پزشکان در میان افراد جامعه جایگاه خوبی است و همین موضوع علاقه‌مندی داوطلبان کنکور به رشته پزشکی روز به روز در حال افزایش است و یکی از مطالبات آنها افزایش رشته‌های پزشکی بود که بالاخره به فرجام رسید.

ابوالفضل باقری‌فرد معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز پیشتر از راه‌اندازی کارگروهی برای بررسی ظرفیت پذیرش در رشته‌های علوم پزشکی خبر داده بود و گفت: به زودی جلسه مشترک جهت همفکری با شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهیم داشت و برنامه‌های خود در مورد افزایش ظرفیت پذیرش در رشته‌های علوم پزشکی را اعلام می‌کنیم.

وی اظهار داشت: کارگروهی در خصوص بررسی افزایش ظرفیت در رشته‌های علوم پزشکی از قبل در معاونت آموزشی وزارت بهداشت تشکیل شده بود که ما فعالیت‌های این کارگروه را دنبال خواهیم کرد. کارگروه فوق نیازهای ما را در رشته‌های علوم پزشکی، براساس استانداردهای جهانی پذیرش، نسبت استاد به دانشجو، تعداد دانشجویان فعلی و برخی موارد دیگر را مورد تحلیل و بررسی قرار داده است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: سیاست وزارت بهداشت در مورد ظرفیت پذیرش دانشجوی علوم پزشکی در سه مرکز تحقیقاتی دانشگاههای علوم پزشکی براساس داده‌های موجود مورد بررسی قرار می‌گیرد که یکی از این مراکز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار دارد.

وی اظهار داشت: ما تا سال ۱۴۰۸ برنامه پذیرش دانشجویان علوم پزشکی و استاد را تعیین کرده و معلوم کردیم چه تعداد دانشجو باید تا این سال جذب کنیم.

باقری‌فرد با بیان اینکه افزایش ظرفیت در رشته‌های علوم پزشکی تعاریف مختلفی دارد، افزود: برای رسیدن به اینکه در مقایسه با آمار فعلی باید تعداد دانشجویان ما تا سال ۱۴۰۸ به چه میزان برسد، لازم است طبق برنامه و نقشه علمی جامع کشور پیش برویم. ممکن است طی ۸ سال  در برخی سال‌ها به افزایش ظرفیت نرسیم اما مهم این است که تا ۸ سال آینده به تعداد مشخص اعلام شده در نقشه دست یابیم.

وی تاکید کرد: ظرفیت پذیرش دانشجو در سه رشته پرطرفدار نظیر داروسازی، پزشکی و دندانپزشکی در سال جاری بر اساس روال سابق گذشته بود اما سیاست جدید خود را برای سال آینده اعمال خواهیم کرد.

 

به ازای هر 10 هزار نفر 16 پزشک داریم

محمدحسین آیتی دبیر شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نیز می‌گوید: به ازای هر ۱۰ هزار نفر، ۱۶ پزشک در کشور داریم و در آینده دچار کمبود پزشک در کشور نخواهیم شد.

وی معتقد است: شواهد نشان می‌دهد سیاست افزایش ظرفیت پزشکی سال‌هاست که در وزارت بهداشت وجود دارد بطوری که ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی از ۵۵۰۰ نفر در سال ۱۳۹۳ به بیش از هشت هزار نفر در سال ۱۴۰۰ رسیده و این یعنی رشد ۵۵ درصد طی هفت سال که رشدی معقول به حساب می‌آید و سعی شده متناسب با افزایش میانگین سنی جامعه، افزایش تعداد پزشکان نیز اتفاق بیافتد.

وی ادامه داد: این در حالیست که برخی انتظار دارند بدون درنظرگرفتن سایر شرایط لازم همچون امکانات موردنیاز آموزشی، تعداد اعضای هیات علمی و سایر موارد این افزایش ظرفیت، رشد ۲۰ یا ۳۰ درصدی در سال داشته باشد.

آیتی خاطرنشان کرد: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت سرانه تعداد پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت ایران حدود ۱۶ پزشک است که در مقایسه با سایر کشورها، ایران در وضعیت مطلوبی قرار دارد، این در حالیست که با وجود فارغ ‌التحصیلی حدود ۵۰ هزار دانشجوی پزشکی موجود در کشور، این سرانه به زودی به شاخص ۲۰ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر خواهد رسید.

 

تصویب افزایش سه هزار نفری پذیرش رشته‌های پزشکی

منصور کبگانیان قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور روز سه‌شنبه 18 آبان ماه در حاشیه جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران، افزود: افزایش ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی باید برعهده متخصصان آمایش آموزش عالی، علوم اقتصاد و مدیریت باشد اما مصوبه افزایش سالانه سه هزار دانشجو در رشته‌های پزشکی در این ستاد تصویب شد.

وی اظهار داشت: عواملی همچون ظرفیت دانشگاهها، نیروی انسانی لازم، بازار کار و تعداد داوطلبان در خصوص ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی از سوی معاون آموزشی وزارت بهداشت مطرح شد و در مجموع به نظر رسید وزارت بهداشت با افزایش ورودی در دانشگاههای پزشکی موافق است.

کبگانیان ادامه داد: وزارت بهداشت با یک تفاوت موافق افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه های علوم پزشکی است، برای پزشکی عمومی با شیب کمتر و برای پزشکی تخصصی در مقاطع مختلف با شیب زیادتر موافق افزایش ظرفیت است.

قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: باید بدانیم در ۱۰ سال آینده کشور، در تربیت پزشک کجا قرار دارد و وضعیت رقبای ما در منطقه چگونه است پس باید زیرساخت‌های تربیت پزشک در کشور مورد توجه وزارت بهداشت باشد.

وی گفت: در حوزه مربوط به آمار پزشکان مرجع دقیق و رسمی وجود ندارد، به همین منظور تاکید شد که به طور حتم مرجع این آمار مورد تایید باشد تا شورای عالی انقلاب فرهنگی بتواند به این آمار تکیه کند البته با مقایسه‌ای که انجام شد مشخص شد در رشته‌های غیرپزشکی مشکل آمار وجود ندارد؛ چرا که در وزارت علوم یکی از موسسات رسمی خود را مرجع رسمی آمار اعلام کرده است، اما در وزارت بهداشت این مرجع وجود ندارد و درخواست شد که این کار حتما انجام شود.

کبگانیان ادامه داد: در حوزه تربیت پزشک در کشور تضاد منافع وجود دارد و از مجلس تشکر می‌کنیم که این موضوع را درصدر توجه خود قرار داده است. برای تصمیم‌گیری در حوزه تربیت پزشک این موضوع مطرح شد که چرا صرفا خود پزشکان باید در این خصوص تصمیم بگیرند، بلکه متخصصان آمایش آموزش عالی، متخصصان اقتصاد و مدیریت و سایر علوم باید سیاست‌گذار و تصمیم‌گیر باشند.

وی به تصویب مصوبه افزایش حداقل سه هزار دانشجو در رشته‌های پزشکی به ظرفیت دانشگاههای کشور اشاره کرد و اظهار داشت: این مصوبه حداقل برای پنج سال خواهد بود و پس از آن ارزیابی صورت می‌گیرد که باز هم شاید افزایش ظرفیت داشته باشیم، البته به علت حساسیت موضوع، این مصوبه را در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی در حضور روسای سه قوه مطرح خواهیم کرد که در این رابطه اشکال و تردیدی وجود نداشته باشد؛ اگر چه مصوبه نقشه جامع لازم‌الاجرا است.

کبگانیان تصریح کرد: با افزایش ظرفیت ۳ هزار نفری دانشجویان رشته‌های پزشکی و برای اینکه به استاندارد کشورهای پیشرفته برسیم، ۱۸ سال طول خواهد کشید، اما اگر عدد پنج هزار نفر برای افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی مورد توجه قرار گیرد، طبق محاسبات برای رسیدن به سطح آمار کشورهای پیشرفته ۱۲ سال زمان خواهد برد. 

قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: با تصویب این مصوبه، تعداد ۱۱۸ پزشک در ۱۰۰ هزار نفر کشور در وضعیت فعلی، به ۳۰۰ پزشک در ۱۰۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت، در خصوص تاریخ اجرایی کردن این مصوبه به دفترچه‌های کنکور نگاه می‌شود، اگر قبل از اولین آزمون سراسری و توزیع دفترچه کنکور باشد، باید اعمال شده باشد و به احتمال زیاد قبل از سال ۱۴۰۱ اجرایی خواهد شد.

برچسب ها: دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی کنکور پزشکی
ارسال نظر
آخرین اخبار