۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۷
تعداد بازدید: ۸۹۲۲۶
یک شرکت فناور ژاپنی برای نخستین بار از نوعی کرم لوله‌ای برای تشخیص سلول‌های سرطان لوزالمعده بهره می‌گیرد.
کد خبر: ۲۴۴۴۶

تشخیص سرطان لوزالمعده با استفاده از نوعی کِرم‌ لوله‌ای

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، دانشمندان این شرکت به‌نام Hirotsu Bio Science برای اولین بار به سراغ استفاده از کرم‌هایی رفته‌اند که می‌توانند سرطان لوزالمعده را در مراحل اولیه شناسایی کنند. این کرم‌ها قادرند بوی سلول‌های سرطانی را از نمونه ادرار افراد تشخیص دهند.

این محصول آزمایشگاهی که آزمایش N-NOSE Plus نام دارد، در حال حاضر برای مصرف‌کنندگان ژاپنی بازاریابی شده است و در سال ۲۰۲۳ به بازار آمریکا می‌رود. در این روش از نوعی از کرم‌های لوله‌ای به‌نام کرم الگانس (C. elegans) استفاده شده است که می‌توانند سلول‌های سرطانی را شناسایی کنند.

«تاکاکی هیروتسو»، بنیانگذار و مدیرعامل این شرکت ۲۸ سال مشغول جستجو و تحقیقات روی این موجودات بوده است. او می‌گوید: «آن‌چه درباره تشخیص زودهنگام سرطان و این نوع بیماری‌ها اهمیت دارد، قابلیت تشخیص مقدار بسیار کم آنهاست و وقتی چنین بحثی مطرح می‌شود، فکر می‌کنم دستگاه‌ها شانسی در برابر قابلیت‌های اندام‌های زنده ندارند.»

اولین نمونه مصرفی N-NOSE در ماه ژانویه ۲۰۲۰ عرضه شد و تخمین زده می‌شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر از آن استفاده کرده باشند. از این میان، نمونه ادرار ۵ تا ۶ درصد پرخطر شناسایی شد.

این آزمایش در پیشرفته‌ترین حالت، کد‌های ژنتیکی کرم‌ها را تغییر می‌دهد تا آن‌ها در نمونه ادرار از سرطان لوزالمعده دور شوند. Hirotsu Bio Science همچنین حالا در حال کار روی آزمایش‌های جدیدی برای تشخیص سرطان کبد، پستان و دهانه رحم است.

کیت آزمایش لوزالمعده فعلاً قیمت نسبتاً بالایی دارد، اما هیروتسو می‌گوید: ممکن است در آینده این قیمت پایین‌تر بیاید. با این حال، عده‌ای نسبت به توانایی‌های آن تردید دارند. برای مثال «ماساهیرو کامی»، رئیس اندیشکده موسسه تحقیقات پزشکی توکیو می‌گوید شانس بروز اشتباه در اعلام پاسخ مثبت به دست این کرم‌ها آن قدر بالاست که نمی‌توان به آن اتکا کرد.

با این وجود، Hirotsu Bio Science می‌گوید: آزمایش آن‌ها فقط ابزاری برای هدایت افراد در معرض خطر به سمت آزمایش‌های دیگر است تا در صورت وجود بیماری بتوان زودتر اقدامات لازم را برای نجات جان آن‌ها انجام داد./ رویترز

برچسب ها: شرکت فناوری سرطان
ارسال نظر
آخرین اخبار