جهانصنعت طی یادداشتی در شماره خود با عنوان راستیآزمایی وزیر نفت نوشت: محمدجواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم در همه سه سال تازهسپریشده و در مقام وزیر، آمار و اطلاعات پرشماری از روزگار صنعت نفت و گاز ایران و کارنامه دولت سیزدهم ارائه کرده و خبرهایی داده که هرگز از سوی کارشناسان پذیرفته نشده است. او دیروز و در پاسخ به برخی نکات مطرح شده درباره داستان نفت در ایران اطلاعاتی را ارائه کرده که نیازمند راستیآزمایی از سوی نهادهای نظارتی است. البته کارشناسان و نیز مدیران دلسوز به این مرزوبوم نیز میتوانند در اینباره داوری کنند. واقعیت این است اگر اطلاعات و آمارهای ارائهشده از سوی وزیر نفت مخدوش باشد یا بزرگنمایی شده باشد میتواند برای این صنعت خطرناک باشد.
به طور مثال وزیر نفت میگوید در حال حاضر به 17کشور دنیا نفت صادر میکند ولی کارشناسان و نیز نهادهای بینالمللی باور دارند ایران فقط به چین نفت صادر میکند. برای برطرف شدن این اختلاف خبر باید وزیر نفت بتواند دستکم اسم دو یا سه کشور را بیاورد که حالا یا در سه سال فعالیت دولت سیزدهم به آن کشورها نفت صادر کرده است. البته وزیر نفت نباید از تبصره محرمانه بودن اطلاعات بهرهبرداری ناقص کند.
آقای اوجی میگوید میزان تخفیف نفت به خریدار اصلی نفت ایران یعنی حزب کمونیست چین از شمار انگشتان دو دست کمتر است. به این ترتیب وی بازی با انگشتها را به جای دادن عدد صریح در دستور کار قرار میدهد تا ذهنها را به بیراهه بکشاند. با توجه به اینکه در خبرهای پرشمار میزان تخفیف صادرات نفت به چین با درصد اعلام شده بهتر است وزیر نیز درصد تخفیف هر بشکه صادرات را بگوید.
وزیر نفت میگوید در سه سال گذشته بیش از 30میلیارد دلار سرمایهگذاری در صنعت نفت انجام شده است. آیا وزیر میتواند جزئیات این میزان سرمایهگذاری را به شهروندان بگوید. او باید به طور دقیق بگوید این میزان سرمایهگذاری از کدام منابع تامین شده و نیز باید بگوید کدام طرح بزرگ در این مدت با سرمایه مشخص داخلی یا خارجی به بار نشسته است. وزیر نفت بارها گفته است که دلارهای نفتی به داخل منتقل شده اما کارشناسان باور دارند تهاتر نفت با انواع کالاهای چینی در دستور کار بوده و هست. از سوی دیگر وزیر باید بتواند اطلاعات را بدون لکنتزبان با مردم در میان بگذارد. در اینباره باز هم خواهیم نوشت.