به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه گیلان، ساخت این دانشکده با زیربنای ۵۷۲۷ مترمربع در چهار طبقه و با هزینه معادل ۵۰ میلیارد تومان از سال ۱۳۹۴ آغاز شده بود که امروز افتتاح شد.

دانشکده مهندسی مکانیک در حال حاضر در سه رشته گرایش طراحی جامدات، تبدیل انرژی و دینامیک کنترل و ارتعاشات فعالیت می کند که در سال جاری در رشته مکاترونیک نیز موفق به اخذ مجوز و پذیرش دانشجو شد.

در این دانشکده ۳۰ عضو هیات علمی و حدود هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد دانشجو، صد نفر دانشجوی دکتری هستند.

گفتنی است دانشکده مهندسی مکانیک در رتبه بندی شانگهای در زمینه تخصصی مهندسی مکانیک دارای رتبه ۳۰۰ تا ۴۰۰ است.

*آغاز به کار فرآیند جذب و استقرار فناوران در مرکز نوآوری دانشگاه گیلان

فرآیند جذب و استقرار فناوران در مرکز نوآوری دانشگاه گیلان با حضور رئیس و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

این مرکز به مساحت ۱۸۷۵ مترمربع و با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آماده شده است تا محلی برای اجرایی شدن ایده های نوآورانه و فعالیت استارت آپ ها در حوزه های متنوع از جمله صنعت دیجیتال، صنایع هوایی و شهر هوشمند و کمک به تجاری‌سازی محصولات باشد.

در کنار مراسم استقرار فناوران در این مرکز، نمایشگاه محصولات دانش بنیان دانشگاه های استان گیلان در معرض دید پژوهشگران و جامعه دانشگاهی قرار گرفت.

در این نمایشگاه آخرین و مهمترین دستاوردهای فناورانه دانشگاه های استان و دستاوردهای حوزه ای مختلف فنی مهندسی، IT ، کشاورزی و منابع طبیعی، علوم پزشکی، هنر و معماری و … مشتمل بر ۵۶ فناوری از دانشگاه گیلان، پارک علم و فناوری استان، دانشگاه علوم پزشکی استان، سازمان فنی و حرفه ای استان، دانشگاه علمی و کاربردی استان، شرکت نیوساد و صندوق پژوهش و فناوری گیلان ارائه می شود.

*برگزاری نشست شورای مدیریت آموزش عالی گیلان با حضور اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی

هشتمین نشست شورای مدیریت آموزش عالی گیلان با حضور اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و روسای دانشگاه های استان به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار شد.

دکتر علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این نشست با اشاره به وجود شرکت‌های دانش‌بنیان در استان گیلان اظهار کرد: در گیلان فقط ۷۱ شرکت دانش‌بنیان فعال است که انتظار داریم حداقل هزار شرکت دانش‌بنیان در گیلان فعال باشد.

وی با بیان اینکه کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از فعالیت فعال‌ترین کمیسیون‌های مجلس محسوب می‌شود گفت: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یازدهم پیش از هر دوره دیگر فعالیت‌های قابل قبولی داشته و طرح‌هایی ازجمله رتبه‌بندی فرهنگیان بهشت تولید دانش‌بنیان‌ها را موردبررسی و تصویب کرده است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به همسایگی گیلان با سه کشور و لزوم استفاده از این ظرفیت افزود: در مورد دهکده ورزشی آموزش عالی کشور و نیازهایی که این مرکز دارد با وزیر مربوطه رایزنی کرده و پیگیر این مطالبه خواهیم بود.

دکتر احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان نیز در این نشست گفت: گیلان دارای یک‌صد هزار دانشجو بوده که ۶۸ درصد از دانشجویان گیلان در مقطع کارشناسی، ۱۲ درصد در مقطع کاردانی و ۲۰ درصد هم در مقطع تحصیلات تکمیلی شامل کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می‌کنند.

دکتر رضی با بیان اینکه دانشگاه گیلان دارای ۱۸ هزار نفر دانشجو بوده که ۴۰ درصد آن‌ها در حال تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند، افزود: هشت مرکز تحقیقاتی وابسته به جهاد کشاورزی در گیلان وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه گیلان با هیجده هزار دانشجو بزرگ‌ترین دانشگاه جامع شمال کشور محسوب می‌شود، گفت: دانشگاه گیلان در گروه اول رتبه بندی دانشگاه های کشور قرار دارد.

رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به کسر سه درصد درآمد دانشگاه‌ها گفت: آموزش‌وپرورش از پرداخت انرژی معاف شده‌اند و خواسته ما این است که این معافیت برای دانشگاه‌هایی که این الگو را رعایت می‌کنند را شامل شود.

دکتر رضی با بیان اینکه یکی از درخواست‌ها اصلاح قوانین و مقررات است گفت: افزایش سهم استان گیلان از اعتبارات عمومی کشور برای توسعه آموزش عالی و حمایت از ایجاد دهکده ورزشی آموزش عالی کشور در استان گیلان بنا بر تفاهم‌نامه استانداری و وزارت علوم در دو سال اخیر از دیگر درخواست‌های استانی ما و کمیسیون آموزش و تحقیقات است.

وی با بیان اینکه تأمین اعتبار کافی جهت توسعه زیرساخت‌های پژوهشی دانشگاه استان با اعتبار کافی برای تکمیل پروژه دانشگاه علوم پایه دانشگاه گیلان از خواست‌های استانی ماست، تصریح کرد: حمایت از توسعه آموزش عالی در شرق گیلان از طریق توسعه دانشگاه فنی مهندسی شرق گیلان و حمایت از بین‌المللی شدن دانشگاه‌های استان با در نظر گرفتن ردیف مستقل برای آن و حمایت از توسعه تحصیلات تکمیلی و تصویب رشته‌های مهارتی برای دانشگاه‌های استان گیلان است.

همچنین در این نشست هر یک از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و روسای دانشگاه های استان به بیان نظرها و دیدگاه های خود در ارتباط با مسائل آموزش عالی استان پرداختند.

گفتنی است اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در راستای بازدید از دهکده ورزشی آموزش عالی کشور در دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان، بازدید از نمایشگاه محصولات دانش بنیان دانشگاه های استان در مرکز نوآوری دانشگاه و بازدید از پروژه های عمرانی دانشگاه به استان گیلان سفر کردند.

نشست با نماینده ولی فقیه در استان، استاندار، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، مدیران آموزش و پرورش و بازدید از چندین شرکت و کارخانه دانش بنیان از دیگر برنامه‌های اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در سفر به استان گیلان بود.