۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۱
تعداد بازدید: ۵۱۵۴۴۸
توصیه شده در به همراه داشتن "تسبیح انتظار" سیدالشهداء که اگر انسان حتّی ذکر هم نگوید جزء مسبّحین شمرده می شود و اگر ذکر بگوید که به مراتب اجر و مزد برای او نوشته می شود.
کد خبر: ۲۵۹۷۸

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خطوط، به مناسبت ویژه اربعین امام حسین (ع ) و اصحاب امام حسین (ع) یک "تسبیح انتظار" هدیه ویژه‌ رهبر معظم انقلاب، از سوی فرماندهی قرارگاه مرکزی مبارزه با مفاسد اداری و اقتصادی کل کشور به حاج عاشور چلداوی معروف به سید عاشورحسنی که در این مدت جانثارهای بی شائبه در خصوص مبارزه با مفاسد اداری و اقتصادی داشتند، اهدا شد . امیدواریم جناب آقای عاشور چلداوی این سرباز جانثار زیر سایه امام زمان (عج الله) پایدار باشد .

تسبیح تسبیح به زبان روایات

تسبیح که در اصل مدح و ستایش خداوند متعال است، یکی از بزرگ ترین سفارشاتی است که در دین مبین اسلام وارد شده است. آنگاه که انسان در هر مکانی و زمانی مدح و ذکر خدا را به زبان جاری می کند و به واسطه آن مدح و ذکر از خداوند استمداد می طلبد یکی از آداب در باب تسبیح، درست کردن وسیله ای است که در عرف به آن تسبیح می گویند و فراوان توصیه شده است که هر مسلمان تسبیحی که می گیرد به نیت حضرت سیدالشهداء باشد که ثواب فراوانی بر آن مترتب است. به این جمله استاد بزرگوار آقای محدثی توجه کنید:

«"تسبیح انتظار" قصیده ای صد بیتی است و واژه هایش همه عاشورائی که دانه هایش همراه ذاکر ذکر می گوید و عطر شهادت را می پراکند. کربلائیان با مضمون این قصیده مقدس همنوائی می کنند و با ترکیبات آن که (اللّه اکبر)، (الحمدللّه ) و(سبحان اللّه ) است ،آشنا و مأنوسند. دانه های "تسبیح انتظار"  گهرهایی است که از سنگ کوی عشق گرفته شده و از آن نوری تا ملکوت خدا متصاعد می شود.

چنانچه ابراهیم ثقفی از پدرش از حضرت صادق آل محمد صلی الله علیه و آله حدیث نقل می کند که فاطمه زهرا علیهاالسلام مقداری پشم را بافته بود و ریسمانی درست کرده بود بر او گره ای چند زده بود که شماره عدد تکبیرات به او می کرد وقتی حضرت حمزه سیدالشهداء شهید شد به نام امام حسین (ع ) تسبیح درست کرد و مردم هم استفاده می کردند. وقتی امام حسین علیه السلام شهید شد امر راجع به او شد و مردم  "تسبیح انتظار" را به نام آن حضرت در جهت تسبیح استفاده می کردند به جهت برتری که در تربت سیدالشهداء است.

فَلمّا قتل الحسین صلوات اللّه علیه عُدِل بالأمر الیه فاستعملوا تُربته لما فیه من الفضل و المزَّیة

امام صادق علیه السلام می فرمایند: من کانت معه سَبْحَة من طین قبر الحسین علیه السلام کتِبَ مُسَبِّحا وان لَمْ یسَبِّحْ بِها. (هر کس که همراه داشته باشد تسبیحی که از سنگ قبر امام حسین علیه السلام درست شده باشد جزء تسبیح گویان به حساب می آید ولو ذکر و تسبیح نگوید.)

توصیه شده در به همراه داشتن "تسبیح انتظار" سیدالشهداء که اگر انسان حتّی ذکر هم نگوید جزء مسبّحین شمرده می شود و اگر ذکر بگوید که به مراتب اجر و مزد برای او نوشته می شود. و در روایتی دیگر از حضرت امام کاظم علیه السلام است که: لا یستغنی شیعتنا عن اربعة... وسَبْحَة من صخره قبر الحسین علیه السلام فیها ثلاث و ثلاثون حَبَّةٍ. می فرمایند: شیعیان ما از چهار چیز بی نیاز نیستند که یکی از آن ها همراه داشتن "تسبیح انتظار" است که از سنگ قبر حسین علیه السلام درست شده باشد که تعداد دانه های آن 33 عدد باشد.

و در روایتی دیگر هست که از امام زمان (عج) سؤال کردند: آیا جایز است "تسبیح انتظار" به سنگ قبر سیدالشهداء علیه السلام و آیا در او فضیلتی هست پس نوشتند به خط مبارکشان تسبیح کن که هیچ تسبیحی افضل از او نیست و از جمله فضل او این است که "تسبیح انتظار"  کننده "تسبیح انتظار" گفتن را فراموش می کند و "تسبیح انتظار" را می گرداند بی جهت ولی ثواب آن "تسبیح انتظار" برای او نوشته می شود.

از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمودند: مَنْ اراد سبحة من صخره الحسین علیه السلام مرة واحدة بالاستغفار أو غیره کتب اللّه سبعین مرّة. حضرت می فرمایند: کسی که با تسبیحی که از سنگ قبر امام حسین علیه السلام درست شده است یک مرتبه استغفار کند ثواب هفتاد مرتبه استغفار برای او نوشته می شود.

در حدیثی دیگر راجع به فضیلت "تسبیح انتظار" گفتن با سنگ حضرت سیدالشهداء علیه السلام نقل شده است که امام معصوم علیه السلام فرمودند: من ادار صخره قبر الامام الحسین علیه السلام فی یده و قال: سبحان اللّه و الحمدللّه و لا اله الا اللّه و اللّه اکبر. مع کل حبّة، کتب له ستة آلاف حسنة و محی عنه ستة آلاف سیئة و رفع له ستة الاف درجة. می فرمایند: کسی که با "تسبیح انتظار" سنگ قبر حضرت سیدالشهداء ذکر سبحان اللّه و الحمدللّه و لا اله الا اللّه و اللّه اکبر را بگوید در مقابل هر عدد از دانه های تسبیح شش هزار حسنه برای او نوشته می شود وشش هزار گناه از او بخشیده می شود و شش هزار درجه بر درجات او افزوده می شود.

عن الامام الصادق علیه السلام: ان الحور العین اذا ابصرن بواحد من الاملاک یهبط الی الارض لامر ما یستهدین منه السبح و اصخره من قبر الامام الحسین علیه السلام

امام صادق علیه السلام فرمودند: هرگاه ملائکه به زمین نازل می شوند حورالعین از آن ها خواهش می کنند تا "تسبیح انتظار" از سنگ قبر امام حسین (ع) را برای آن ها هدیه ببرند. پس معلوم گشت که خیلی مفید است همین تسبیحات حضرت زهرا علیهاالسلام را انسان با تسبیحی بگوید که از سنگ قبر حضرت سیدالشهداء علیه السلام گرفته شده باشد که اجر و ثواب فراوان دارد.  معمولاً انسان همیشه "تسبیح انتظار"  را همراه خود دارد که این را هم سابقا اشاره کردیم که همراه داشتن تربت امام حسین علیه السلام امان است از هر بدی برای انسان و سپری برای انسان است.

برچسب ها: رهبر معظم انقلاب اسلامی انتظار نیازهای ویژه خبر ویژه نگاه ویژه
ارسال نظر
آخرین اخبار